Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Számok és tények

Évente több mint 120 osztrák vállalat vesz részt több mint 200 olyan projektben, amelyeket nemzetközi pénzügyi intézmények és az Európai Unió finanszíroznak. Az Európai Fejlesztési Bank (EIB) és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) számos projektjében működnek közre ausztriai vállalatok konzorciumi formában. A földrajzi közelség és a történelem folyamán kialakult kapcsolatok okán az osztrák vállalatok kedvelt befektetők Dél-Kelet-Európában és az egész fekete-tengeri régióban. A Latin-Amerikában, Afrikában és Ázsiában kapott megbízások száma egyre nő és sok vállalat már telephelyet is alapított e térségekben.

Világbank

Az osztrák vállalatok nemzetközi projektügyleteinek nagy része olyan projekteket jelent, amelyeket a Világbank-csoport finanszíroz: azon megbízások értéke, amelyek a Nemzetközi Fejlesztési Társaság (IDA) és a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank (IBRD) finanszírozásában valósultak meg, kereken 70 millió dollárt tett ki. 

A 2007-2013 közötti időszakban 505 millió USD értékű projektet ítéltek oda osztrák cégeknek. Ezzel Ausztria az OECD országok között a 10. helyen végzett, a Világbank összes tagállama között pedig a 29. helyen.

Fejlesztési bankok

Évente egyre növekvőbb számban vesznek részt osztrák vállalatok olyan projektekben, amelyek az Ázsiai Fejlesztési Bank (ADB) , az Amerika-közi Fejlesztési Bank (IDB) , az Afrikai Fejlesztési Bank (AfDB) , az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) , az Európai Befektetési Bank (EIB) , valamint e nemzetközi pénzügyi intézmények különböző alapjainak finanszírozásában valósulnak meg.

2012-ben az ausztriai vállalatok az Ázsiai Fejlesztési Banknál összesen 9,4 millió dollár értékű megbízásokkal sikeresen tevékenykedtek a nemzetközi projektügyletben: pl. Georgia, Bhutánban, Pakisztánban, Bangladesben, Maldív-szigetek, Nepál, Szamoa, Srí Lanka, Indonéziában, Indiában es a Kína.

Az osztrák cégek az EBRD által finanszírozott projektenél az éllovasok közé tartoznak: 2012-ben Ausztria 67,4 millió EUR értékű projektektvolumennel képviseltette magát a közszférában. (EBRD teljes értéke 2012-ben: 1,28 mrd. Euro).

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA