Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Feiten en getallen

Meer dan 120 Oostenrijkse bedrijven doen elk jaar mee aan de meer dan 200 projecten die door internationale financieringsinstituten en door de Europese Unie worden gefinancieerd. In talrijke projecten van de European Investment Bank (EIB) en de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) doen Oostenrijkse bedrijven in consorten mee.  Vanwege de geografische nabijheid en de historisch gegroeide betrekkingen geeft men in Zuid-Oost Europa en de gehele regio om de Zwarte Zee de voorkeur aan Oostenrijkse bedrijven als investeerders. De opdrachten uit Latijns-Amerika, Afrika en Azië stijgen gestaag en veel bedrijven hebben zich er reeds gevestigd.

Wereldbank

Een groot gedeelte van de internationale zakelijke projecten van  Oostenrijkse bedrijven valt op projecten die door de Wereldbank groep worden gefinancieerd: in 2013 lag het opdrachtenvolume van projecten die door de International Development Association (IDA) en de International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) werden gefinancieerd bij ca. 70 miljoen US Dollar). 

In de periode 2007-2013 zijn projecten ter waarde van rond 505 miljoen USD naar Oostenrijkse bedrijven gegaan. Hiermee komt Oostenrijk in vergelijking met andere OESO-landen op de 10e plaats; in vergelijking met alle leden van de Wereldbank op de 29e plaats.

Ontwikkelingsbanken

Een stijgend aantal Oostenrijkse bedrijven neemt jaarlijks deel aan projecten die door de Aziatische Ontwikkelingsbank (AsDB) , de Inter-amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) , de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) , de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) , en de Europese Investeringsbank (EIB) evenals door diverse fondsen van internationale financieringsinstituten worden gefinancieerd.

Bij de Aziatische Ontwikkelingsbank waren Oostenrijkse bedrijven in 2012 met een opdrachtenvolume van in totaal 9,4 miljoen US Dollar succesvol in internationale zakelijke projecten werkzaam: bijvoorbeeld in Georgië, Bhutan, Pakistan, Bangladesh, Maldiven,Nepal, Samoa, Sri Lanka, Indonesië, India en China. 

Oostenrijkse ondernemingen tellen bij projecten die door de EBRD zijn gefinancierd tot de topscorers. In 2012 was Oostenrijk in de publieke sector vertegenwoordigd met projecten ter waarde van 67,4 miljoen Euro (totaal EBRD in 2012: 1,28 miljard Euro).

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA