Advantage Austria Indicare navigare

Cifre și Date

Mai mult de 120 firme austriece participă anual la peste 200 proiecte finanțate de instituțiile financiare internaționale sau de Uniunea Europeană. În nenumărate proiecte ale Băncii Europene de Investiții (EIB) și ale Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare particpă mai multe firme și consorții austriece. Datorită apropierii geografice și a relațiilor istorice care s-au dezvoltat din ce în ce mai mult, firmele austriece sunt un partener preferat pentru țările din Europa de Sudest și pentru cele din spațiul Mării Negre. Participările la proiectele din America Latină, Africa, Asia cresc continuu iar multe firme și-au deschis acolo reprezentanțe.

Banca Mondială

O mare parte din proiectele internaționale la care participă firme austriece sunt finanțate de  Banca Mondială . În 2013 volumul participărilor la proiecte finanțate de Asociația Inernațională pentru Dezvoltare (IDA) și de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (IBRD) s-a ridicat la 70 Mio. USD. 

În perioada 2007 – 2013 firmele austriece au derulat proiecte în valoare de ca. 505 mil. USD. Prin aceasta şi comparativ cu alte ţări, Austria ocupă locul 10 printre ţările OECD şi locul 29 printre ţările membre BIRD.

Bănci de Dezvoltare

Un număr cât mai mare de firme austriece i-au parte la proiecte, finanțate de
Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB)Banca Interamericană de Investiții (IDB) ,Banca Africană de Investiții (AfDB) , Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (EBRD) , Banca Europeană de Investiții (EIB) , precum și de diverse instituții financiare internaționale.

Participarea totală în volum a firmelor austriece la Banca Asiatică pentru Dezvoltare în anul 2012 a fost de 
9,4 Mio. USD, înregistrând succese în proiecte din țări precum: Georgia, Bhutan, Pakistan, Bangladesh, Insulele Maldive, Nepal, Samoa, Sri Lanka, Indonesien, India, China.

Companiile austriece ocupă unul dintre primele locuri printre ţările care au primit finanţare EBRD pentru proiectele derulate: în 2012 Austria a fost reprezentată de un volum de proiecte de 67,4 mil. Euro pentru sectorul public (total EBRD 2012: 1,28 mrd. euro). 

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA