Advantage Austria Показване навигация

Общ преглед

Австрийските производители на стоки за широко потребление доставят стоки не само в страната, но се отличават и със своята експортна компетентност. Независимо дали става дума за предмети за обзавеждане и декорация, осветление, текстил, порцелан, висококачествени чаши за вино, кристални бижута или игри – от Австрия се експортират продукти за крайни потребители в целия свят. И не само това: Зад много стоки за широко потребление и лайфстайл продукти стоят дизайнът, машиностроенето и изграждането на съоръжения, инженерингът и изпитвателната техника от Австрия.

Съдържание:

Вярност на традициите и ориентираност към бъдещето: стоки за широко потребление за световния пазар

Австрийските производители на стоки за широко потребление и лайфстайл продукти имат особено добре развит усет към смяната на стиловете на живот и промените във важните потребителски сегменти. Асортиментът включва наред с някои големи световни марки и множество продукти с манифактурно качество, произвеждани от малки и средни предприятия с дълга фирмена традиция и продавани в целия свят.

Не само при класическите лайфстайл продукти, но и при всекидневните потребителски стоки австрийските производители спазват разбира се най-високия стандарт. Масовият пазар или луксозните стоки: продуктите от Австрия означават доверие по отношение на качеството и надеждността.

Бижута и аксесоари

Бижутата и аксесоарите от Австрия завладяха света. Изключителната кристална бижутерия на фирма  Swarovski доказва, че креативният дизайн и качествената работа разработват международните пазари. Предприятието от една страна е специалист в областта на кристалните компоненти за модния бранш, за осветителната и интериорната област. От друга страна кристалните бижута и аксесоари от Тирол се продават в над 1 150 магазина в целия свят. От Австрия произхождат и златните и сребърните бижута за взискателните клиенти от целия свят. Австрийското предприятие Hirsch произвежда висококачествени гривни, а от 2003 г. е основен доставчик за швейцарската индустрия с луксозни часовници.

И очилата от Австрия са представени по най-добрия начин на международните пазари. Със своите 13 дъщерни дружества и дистрибуционни партньори в над 100 страни предприятието Silhouette International произвежда висококачествени очила, като например рамки за очила от титан, които могат да бъдат намерени от клиентите навсякъде по света.

Подаръчни стоки, игри, офис материали

Австрия има да предложи по нещо на пазарите на крайните потребители в целия свят. Асортиментът е многообразен: от снежни глобуси през продукти за подаръчната индустрия, предлагаща креативни решения в унисон с най-новото ниво на техниката до печати от световния пазарен лидер: стоките за широко потребление от Австрия имат характер.

Австрийските производители на игри предлагат обширна програма от игри на дъска, игри с карти и колективни игри, сред които класическите, но и много новости. Така например основаната през 1824 г. виенска фабрика за карти за игра Ferd. Piatnik & Söhne присъства в над 60 страни със своите игри, пъзели и карти за игра. Детските играчки от масивно австрийско дърво са също толкова търсени на много пазари по света, както и стабилните уреди за свободното време от пластмаса, предназначени за деца, изработени в съответствие с най-високите австрийски стандарти за качество.

Австрия може да предложи също така множество фирми и в пазарния сегмент на офис материалите, нареждащи се на челните места на международните пазари. Произведените в Австрия хартия и печати намират клиенти в целия свят. Фирма Trodat GmbH от Велс във федерална провинция Горна Австрия е световен пазарен лидер при автоматичните печати и машините за лазерно гравиране. Като новатор в международната маркировъчна индустрия фирма Trodat експортира 98% от своите продукти в 160 страни.

Изключителността печели точки на световния пазар

Това име е синоним за висококачествена чаша за вино: Riedel Glas , висококачествени продукти на едно семейно предприятие от Куфщайн в Тирол. Качеството на чашите за вино на фирма Riedel впечатлява дори и виненият папа Роберт Паркер: „The finest wine glasses for both technical and hedonistic purposes are those made by Riedel.“

Anne-Sophie Mutter, Chee-Yun, Barre Philips и много други музиканти от световен ранг залагат на висококачествените струни от Австрия: Фирма Thomastik-Infeld (in Englisch) от Виена произвежда висококачествени струни за китари, бас китари и цигулки.

Декоративно и функционално осветление от Австрия

EGLO е един от най-успешните предложители на декоративни осветителни решения за дома. От средата на 80-те години на миналия век фирма EGLO работи и на международния пазар. Днес висококачествените осветителни тела за жилищни помещения се продават в целия свят в повече от 70 клона.

Едно предприятие, което от 1823 г. се е посветило на най-финия занаят в стъкларското изкуство, е предприятието с традиции J. & L. LOBMEYR GmbH : От чашата за пиене през стомната за вода до вазата и кристалните лампи. Изключителните творения на виенското предприятие могат да се видят в много известни оперни сгради, концертни зали, музеи и луксозни хотели от Европа до Азия.

Още през 1885 г. фирма Bakalowits Licht Design GmbH е изнасяла стоките си за Америка и Азия, а през 1900 г. е изложила своите кристални полилеи на Световното изложение в Париж.

Фирма XAL GmbH произвежда осветителни тела и осветителни системи за магазини, офиси, хотелски и жилищни помещения. Около 400 служители работят на 16 местоположения в 7 страни за разработването, производството и продажбата на продуктите. Главното седалище на предприятието се намира в Грац, а най-важните дъщерни дружества са в Мюнхен, Цюрих, Лондон и Ню Йорк.

Австрийската индустрия със стоки за широко потребление преди и сега

Знаете ли, че много продукти, улесняващи и правещи по-хубав ежедневно живота на потребителите в целия свят, се дължат на креативността на австрийските изобретатели? Така например Йозеф Мадершпергер е изобретил шевната машина, на Петър Митерхофер дължим пишещата машина, а първият портретен обектив е дело на Петер Вилхелм Фридрих от Фойгтлендер. А Карл Ауер от Велсбах усъвършенства газовото осветление и електрическата крушка.

В Австрия можете да откриете множество фирми, предлагащи 

  • консултиране и инженеринг
  • машини
  • уреди и принадлежности
  • дизайн

и заедно с това индивидуални решения за многообразните нужди на индустрията в областта на стоките за широко потребление. 

Индивидуални решения

В Австрия намират подходящите оферти в еднаква степен най-големите фирми в бранша и специалистите в областта на производството на стоки за широко потребление. От консултантските услуги до специалните инструменти, от поточната линия като системно решение до продуктовия дизайн в горния пазарен сегмент: За всички дейности в сферата на производството на стоки за широко потребление се намира компетентен, експортно ориентиран предложител.

Така например казината в над 60 страни използват оборудването и ноу-хауто на австрийската фирма Novomatic , лидер в бранша, управляващ и международни букмейкърски кантори и предлагащ на клиентите си обширно управление на казина.

С цялостните пакети за реализиране на оперна и театрална продукция австрийската фирма ART for ART Theaterservice GmbH е надежден партньор за най-добрите сгради на света. В нейния списък с референции се намират Metropolitan Opera New York, Theatre des Champs Elysées Paris и Hyogo Art Performing Centre Japan.

Продуктов дизайн

Развойната дейност в Австрия, насочена към постигането на перфектния съвременен индустриален и продуктов дизайн, през последните години доведе до основаването на множество предприятия, занимаващи се успешно с „дизайна” като маркетингов фактор. Техните постижения в областта на оформлението на продуктите намират израз не само в радостните цифри на продажбите на техните клиенти, но и международните отличия в областта на дизайна.

Особено в областта на козметиката, където не на последно място очите решават коя ще бъде избраната опаковка, фирма ALPLA WERKE Alwin Lehner GmbH & Co KG своите големи технологични възможности предлага модерно приложение на иновативните продукти. Предприятието принадлежи към пазарните и технологичните лидери в областта на пластмасовите опаковки в целия свят.

Фирма MARETO Kunststoffverarbeitung GmbH в Парндорф в Бургенланд доставя червила, балсами за устни и пластмасови тубички на най-големите фирми в козметичния бранш, достигайки експортна квота 99%.

Нови пазари

Поради малкия роден пазар за австрийските предприятия е особено важно откриването на нови целеви групи. Този опит се влива в експортната компетентност на австрийските предприятия. Независимо дали става дума за техническия дизайн за Silver Agers или за перфектния продукт за крайните потребители в процъфтяващите пазари, австрийските предприятия са Вашият идеален партньор за разработването на нови пазари.

Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA