Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Áttekintés

Ausztria fogyasztási cikk gyártói nemcsak belföldi ügyfeleket szolgálnak ki, hanem kiváló exportképességükkel is kitűnnek. Legyen szó berendezési tárgyakról vagy dekorációról, világításról, textíliákról, porcelánról, értékes borospoharakról, kristályékszerekről vagy játékokról – Ausztria az egész világ fogyasztói számára termel. Sőt: a fogyasztási és életmód termékek mögött a nemzetközi piacokon sok esetben osztrák formatervezés, gép- és berendezésgyártás, mérnöki munka és vizsgálótechnika áll.

Tartalom:

A hagyományok tudatában és jövőorientáltan: fogyasztási cikkek a világpiac számára

A fogyasztási cikkek és életmódtermékek osztrák gyártói különösen fejlett érzékkel rendelkeznek az életstílus és a fontos fogyasztói szegmensek változása iránt. Számos olyan nagy hagyománnyal rendelkező osztrák kis- és középvállalat egészíti ki néhány nagy világmárka kínálatát, amely manufakturális minőségben állít elő termékeket kül- és belföldi fogyasztók számára.

Az osztrák gyártók számára nemcsak a klasszikus életmódtermékek, hanem a hétköznapok fogyasztási cikkei esetén is magától értetődő a legmagasabb szintű standardok betartása. Legyen szó tömegáruról vagy luxuscikkekről: az osztrák termékek a minőség és a megbízhatóság iránti bizalmat jelentik.

Ékszerek és kiegészítők

Az osztrák ékszerek és kiegészítők meghódították a világot. A Swarovski által előállított exkluzív kristálybizsuk azt bizonyítják, hogy a kreatív formatervezés és a minőségi munka nyitja meg a nemzetközi piacokat. A vállalat egyfelől a divatszakma, a világítótestek és a beltéri kristálykomponensek szakértője, másfelől több mint 1.150 boltban forgalmaznak világszerte a tiroli cég kristályaiból készült ékszereket és kiegészítőket. Ausztriából származik továbbá a világ igényes vevőinek arany és ezüst ékszere. Az osztrák Hirsch cég csúcsminőségű karkötőket készít és 2003 óta a svájci luxusóra-gyártók fő beszállítója.

A nemzetközi piacokon kiválóan képviseltetik magukat az osztrák szemüvegek is. A linzi Silhouette International 13 leányvállalatával és több mint 100 országban jelenlévő forgalmazó partnereivel olyan minőségi szemüvegeket gyárt, például titániumból készült szemüvegkereteket, amelyek az egész világon gazdára találnak.

Ajándéktárgyak, játékok, irodaszerek

Ausztria a világ összes végfelhasználói piacának kínál valamit. A kínálat sokrétű: a nagy hagyományú hógömbtől, a legújabb műszaki színvonalon megvalósuló kreatív megoldásokat tartalmazó ajándéktárgyakon át a világ vezető bélyegzőkészítőjének termékeiig bezárólag az osztrák fogyasztási cikkek igazán jellegzetesek.

Az osztrák játékforgalmazók és játékgyártók a tábla-, kártya- és társasjátékok átfogó választékát kínálják, mind klasszikusokat, mind újdonságokat. Így az 1824-ben alakult Ferd. Piatnik & Söhne több mint 60 országban képviselteti magát játékaival, kirakós képekkel és kártyákkal. A tömör osztrák fából készült gyermekjáték a világ számos piacán éppoly keresett, mint a legszigorúbb osztrák minőségi szabványoknak megfelelően előállított műanyagból készített robosztus, gyermekbarát szabadidős eszközök.

Az irodaszerek piacán Ausztria több olyan céget is kínál, amelyek a nemzetközi piacok legszűkebb élvonalába tartoznak. Az Ausztriában előállított papír és bélyegző az egész világon jól fogy. A felső-ausztriai Welsben található Trodat GmbH a világpiac vezető gyártója önfestő bélyegzők és lézeres gravírozógépek vonatkozásában. Az ipari jelölés nemzetközi úttörőjeként a Trodat termékeinek 98%-át 160 országba exportálja.

A világpiacon jó pont az exkluzivitás

Ez a név egyet jelent a nagy értékű borospoharakkal: Riedel Glas , ahol a tiroli Kufsteinben honos családi vállalkozás minőségi termékeiről van szó. A Riedel borospoharainak minőségéért Robert Parker borpápa is lelkesedik: „Mind technikailag, mind hedonizmus céljából a Riedel gyártja a legjobb borospoharakat.”

Anne-Sophie Mutter, Chee-Yun, Barre Philips és sok más világhírű zenész osztrák minőségi húrokra hagyatkozik: a bécsi Thomastik-Infeld cég 1919 óta gyárt nagy értékű gitár-, bőgő- és hegedűhúrokat.

Dekorációs és funkcionális világítótestek Ausztriából

Az EGLO a világ egyik legsikeresebb olyan cége, amely dekorációs világítást kínál otthonra. Az 1980-as évek közepe óta az EGLO nemzetközi tevékenységet is folytat. A lakóterek csúcsminőségű világítótesteit ma már 70 fiók forgalmazza az egész világon.

1823 óta kötelezte el magát a legfinomabb üvegműves termékek iránt a nagy hagyományú J. & L. LOBMEYR GmbH : ivópoharaktól kezdve vizeskancsókon át a vázákig és a kristálycsillárokig. A bécsi cég exkluzív darabjai Európától Ázsiáig híres operaházakban, koncertcsarnokokban, múzeumokban és luxusszállodákban láthatók.

A Bakalowits Licht Design GmbH már 1885-ben exportált Amerikába, valamint Ázsiába és 1900-ban kristálycsillárjait kiállította a párizsi világkiállításon.

A XAL GmbH boltok, irodák, szállodák és lakások számára állít elő világítótesteket és -rendszereket. A fejlesztésben, a termelésben és az értékesítésben 7 ország 16 telephelyén kereken 400 munkatárs dolgozik. A cég székhelye Grazban található, a legfontosabb leányvállalatok pedig Münchenben, Zürichben, Londonban és New Yorkban vannak.

Fogyasztási cikkek gyártása Ausztriában egykor és ma

Tudta-e, hogy számos olyan termék, amely világszerte naponta könnyebbé és szebbé teszi a fogyasztók életét, osztrák feltalálók találékonyságára vezethető vissza? Így például Josef Madersperger fejlesztette ki a varrógépet, Peter Mitterhofernek köszönhetjük az írógépet, az első portrélencsét pedig Peter Wilhelm Friedrich von Voigtländer építette. Carl Auer von Welsbach pedig tökéletesítette a gázvilágítást és az izzót.

És ma? Ma számos olyan cég található Ausztriában, amely:

  • tanácsadást és mérnöki szolgáltatásokat
  • gépeket
  • berendezéseket és tartozékokat
  • formatervezést
és ezáltal a fogyasztási cikkeket előállító ipar sokszínű igényeinek megfelelő egyéni megoldásokat kínál.

Egyéni megoldások

Ausztriában az ágazat nagyjai és a fogyasztási cikkek területeinek specialistái egyaránt megtalálják a megfelelő választékot. A tanácsadási szolgáltatástól a gyermekjátékokig, a rendszerek részeként kínált gyártósortól a piac felső szegmense számára történő formatervezésig: a fogyasztási cikkek előállításának környezetében minden szolgáltatás esetében található kompetens, exportorientált vállalat.

Így például a világ több mint 60 országában használják a kaszinókban az osztrák Novomatic cég felszerelését és know-how-ját; ez a piacvezető cég nemzetközi fogadóirodákat is üzemeltet és átfogó kaszinómenedzsmentet kínál ügyfeleinek.

Az osztrák ART for ART Theaterservice GmbH opera- és színházi produkciók megvalósítására szolgáló átfogó csomagmegoldásaival a világ legnevesebb zeneházainak megbízható partnere. Referencialistáján többek között megtalálható a Metropolitan Opera New York, a Theatre des Champs Elysées Paris és a Hyogo Art Performing Centre Japan.

Formatervezés

A tökéletes, korszerű ipari és termék formatervezésre való törekvés az elmúlt években számos ausztriai vállalat alapítását eredményezte, amelyek sikeresen foglalkoznak a formai kialakítással, mint marketingtényezővel. A formatervezés területén nyújtott teljesítményük nem csak ügyfeleik örvendetes eladási statisztikáiban, hanem nemzetközi formatervezési díjakban is megmutatkozik.

Az ALPLA WERKE Alwin Lehner GmbH & Co KG különösen a kozmetika területén, ahol nem utolsósorban a szemünk dönti el, hogy melyik csomagolás lesz a nyertes, kínálja nagy műszaki lehetőségei révén az innovatív termékek korszerű kivitelezését. Ez a vállalat világszerte piac- és technológiai vezető a műanyag csomagolások területén.

A burgenlandi Parndorfban található MARETO Kunststoffverarbeitung GmbH a kozmetikaipar nagyjainak szállít rúzsokat, ajakápolókat és műanyagtubusokat és exporthányada eléri a 99%-ot.

Új piacok

A hazai piac csekély mérete különösen fontossá teszi az osztrák cégek számára új célcsoportok feltárását. Ezek a tapasztalatok kiegészítik az osztrák vállalatok exportkompetenciáját. Legyen szó műszaki formatervezésről az idősebb korosztály számára vagy a növekvő piacokon található végfelhasználóknak szánt tökéletes termékekről, az osztrák vállalatok ideális partnerek új piacok feltárásához.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA