Advantage Austria Indicare navigare

Privire de ansamblu

Producătorii austrieci de bunuri de larg consum livrează produse nu numai în Austria, dar și îfara țării, și își dovedesc competențele și la export. Fie că este vorba despre amenajări sau decorațiuni, corpuri de iluminat, textile, porțelan, pahare valoroase, bijuterii din cristal sau jucării, din Austria se exportă produse în întreaga lume.

Conţinut structurat:

Tradiție și orientare spre viitor: Bunuri de larg consum pentru lumea întreagă

Producătorii austrieci de bunuri de larg consum şi de produse lifestyle au un simţ deosebit şi foarte bine dezvoltat privitor la schimbarea obiceiului de viaţă şi de consum ale diferitelor categorii de consumatori.

Un număr mare de firme mici şi mijlocii, care se mândresc cu tradiţia activităţii lor şi cu produse de calitate fabricate de-a lungul timpului pentru pieţele interne şi externe îşi întregesc oferta de produse, completând-o cu produse fabricate în Austria.

Standardul ridicat de calitate austriac nu se regăseşte numai la produsele clasice de lifestyle, ci desigur şi în bunurile destinate consumului zilnic. Fie că este vorba despre produse de masă sau de lifestyle, produsele austriece induc încrederea în calitate şi fiabilitate. 

Bijuterii și accesorii

Bijuteriile și accesoriile din Austria au cucerit întreaga lume. Bijuteriile exclusiviste din cristal de la
Swarovski adeveresc faptul că, designul creativ și munca de calitate cuceresc întreaga lume. Compania este pe de-o parte specializată pe componente de cristal pentru industria modei, și pe de altă parte oferă componente de cristal pentru instalațiile de iluminat la interior. Firma tiroleză administrează mai mult de 1.150 magazine de bijuterii și accesorii din cristal în toată lumea. Din Austria provin astfel bijuteriile din argint și aur pentru clienții cu pretenții din toată lumea.
Firma austriacă Hirsch fabrică brățări și este din 2003 cel mai important furnizor pentru industria de lux elvețiană.
Și ochelarii din Austria sunt reprezentați pe toate piețele. Firma Silhouette International din Linz cu cele 13 reprezentanțe ale sale este un distribuitor de încredere pentru peste 100 țări, exportând ochelari de calitate, cum ar fi cei din titan, în întreaga lume.

Articole,cadou, jucării, birotică

Austria are tuturor piețelor ceva de oferit. Oferta este foarte variată: de la globuri tradiționale pentru pomul de iarnă, produse pentru industria de cadouri, care oferă soluții creative având la bază cele mai recente descoperiri ale tehnicii, până la ștampile ale liderilor de piață. Produsele de alrg consum din Austria au caracter.  

Editurile pentru jocuri de copii și producătorii de jucării oferă o paletă cuprinzătoare de jucării din lemn, cărți de joc și jocuri de societate clasice și noi. În această categorie se încadrează și producătorul de cărți de joc din Viena
Ferd. Piatnik & Söhne , firmă fondată în 1824, ale cărei jocuri, puzzel-uri și cărți de joc sunt prezente în peste 60 țări. Jocurile pentru copii fabricate din lemn masiv sunt cerute pe multe piețe fiind robuste, jocurile pentru copii pentru petrecerea timpului liber din plastic sunt produse la cel mai înalt standar austriac.

Pe segmentul de piață al biroticii, Austria are de ofertat mai multe firme, care se poziționează pe primele locuri pe mai multe piețe internaționale. Hârtia și ștampilele din producția austriacă își găsesc cumpărători în toată lumea. 
Trodat GmbH din Wels în Austria Superioară este lider de piață mondial pentru ștampilele ce se pigmentează automat și pentru mașinile pentru gravura cu laser. Ca pionier al industriei internaționale, Trodat exportă 98% din producția sa în întreaga lume.

Exclusivitatea punctează pe piețele internaționale

Acest nume este sinonim cu un pahar de vin de calitate ridicată: Riedel Glas , adică produse de calitate ale unei afaceri de familie din Tirol .Calitatea paahrelor de vin ale firmei Riedl a entuziasmat și pe Robert Parker: „The finest wine glasses for both technical and hedonistic purposes are those made by Riedel.“
Anne-Sophie mama, Chee-Yun, Barre Philips și mulți ani muzicieni de talie internațională pun preț pe calitatea austriacă. Firma Thomastik-Infeld din Viena produce din 1919 chitare, viori și contabasuri la un înalt nivel calitativ

Iluminarea decorativă și funcțională din Austria

EGLO este un ofertant de succes de soluții de iluminat decorative pentru cămin. De la jumătatea anilor 1980 este activ pe plan internațional. Astăzi produsele firmei se exportă în mai multe țări din lumea întreagă prin intermediul celor 70 reprezentanțe ale firmei.

O companie care s-a specializat din 1923 pe prelucrarea fină a sticlei este firma tradițională  
J. & L. LOBMEYR GmbH : de la pahare, vase din sticlă și până la vaze și sistem de iluminat din cristal.
Dintre piesele de referință  ale firmei vieneze fac parte cladirea operei, săli de concerte, muzee și hoteluri luxoase din Europa și Asia.
Bakalowits Licht Design GmbH îșă exportă produsele încă din 1885, iar din 1900 a expus lustre de cristal în cadrul unei expoziții internaționale din Paris.
XAL GmbH produce sisteme și corpuri de iluminat pentru birouri, magazine, hoteluri și locuințe. Ca. 400 colaboratori lucrează în 16 centre din 7 țări în activități de dezvoltare, producție și distribuție. Sediul central este la Graz, iar cele mai importante reprezentațe se află în München, Zürich, Londra, New York.

Industria bunurilor de larg consum ieri și azi

Știați că multe produse, care ușurează și înfrumusețează viața multor consumatori din întreaga lume au la bază descoperiri austriece? Astfel, Josef Madersperger a inventat mașina de cusut, lui Peter Mitterhofer i se datorează mașina de scris, iar primul portret obiectiv a fost realizat de Wilhelm Friedrich von Voigtländer. De asemenea, Carl Auer din Weisbach a perfectat lumina cu gaz și becul electric.

Și astăzi? Astăzi există în Austria firme care oferă

  • Consultanță și inginerie
  • Mașini
  • Aparate și componente
  • Design
și soluții individuale adaptate unor cerințe variate ale industriei de consum.

Soluții individuale

Cele mai importante firme producătoare de bunuri de larg consum şi specialiştii din această branşă din Austria pun la dispoziţia consumatorilor o ofertă foarte variată şi adecvată de produse şi servicii.
Fie că este vorba despre servicii de consultanţă sau de producţia de scule speciale, de soluţii de finisare sau de design de produs, oferta de soluţii individuale pentru produsele şi serviciile de larg consum este foarte competentă şi competitivă la export.
Astfel cazinouri din peste 60 țări folosesc echipament și know how austriac de la firma
Novomatic , lider de piață, care administrează și birouri de pariuri și oferă management al cazinourilor.
Cu pachetele complete pentru punerea în șcenă a reprezentațiilor de teatru și de operă, firma austriacă
ART for ART Theaterservice GmbH este un partener de încredere pentru cele mai renumite locașuri de cultură din toată lumea. Pe lista sa de referință se numără printre altele opera mitropolitană din New York, teatrul Champs Elysées Paris și Hyogo Art Performing Centre din Japonia.

Designul de produs

Evoluţia activităţilor derulate pentru obţinerea unui design de produs perfect, adaptat industriei din care face parte produsul a avut ca rezulat apariţia în Austria în ultimii ani a mai multor firme orientate către activităţile de marketing. Rezultatele lor în domeniul configurării produsului doboară nu numai recordurile de vânzare, ci se regăsesc şi în designul produsului.

În special în domeniul cosmeticii, unde ochiul decide nu în ultimul rând, unde ambalajul vinde produsul, firma ALPLA WERKE Alwin Lehner GmbH & Co KG oferă produse inovative datorită tehnologiei moderne. Compania se numără printre cele mai renumite firme producătoare de ambalaj pentru această industrie, din lume.

MARETO Kunststoffverarbeitung GmbH din Parndorf, care produce rujuri și creioane pentru buze, are o cotă la export de 99%.

Pieţe noi

Piaţa internă de desfacere redusă îi determină pe întreprinzătorii austrieci să se orienteze către alte grupuri ţintă. Aceste experienţe conduc la dobândirea de către producători a unor competenţe la export.
Chiar dacă este vorba despre design tehnic ori despre produsul perfect pentru consumatorul final din pieţele care evoluează, firmele austriece reprezintă partenerul ideal pentru a penetra noi pieţe.

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA