Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Overzicht

Meer dan 560 (NACE 222) Oostenrijkse bedrijven, met ongeveer 26.600 medewerkers, zijn in de sector kunststofverwerking actief. Naast de grondstoffen voor kunststoffen en goederen van kunststof wordt in Oostenrijk ook een reeks hulpstoffen voor de productie en de verwerking van kunststoffen geproduceerd. Ook Oostenrijkse bedrijven die machines voor de verwerking van kunststoffen produceren, spelen internationaal een voraanstaande rol. Hier kunt u een overzicht krijgen over deze belangrijke Oostenrijkse tak van de industrie.

Inhoud:

Kunststof - een grondstof uit Oostenrijk

Kunststofverwerking heeft traditie: rond de eeuwwisseling naar de 20e eeuw verwerkten Oostenrijkse bedrijven celluloid, kunsthoorn of galaliet tot knopen, sieraden en andere goederen. Vandaag de dag produceert de Oostenrijkse kunststof-branche producten met een waarde van ongeveer 7,1 miljard euro.

Als gevolg van de kleine binnenlandse markt is de branche op de export georiënteerd. Er zijn bedrijven die bijna helemaal op de buitenlandse markt zijn afgestemd. Sommige bedrijven produceren kunststoffen zoals polyethileen of geëxpandeerd polystyreen (piepschuim). De verwerking van kunstoffen neemt een belangrijke plaats in.

De belangrijkste producten

De belangrijkste in Oostenrijk geproduceerde producten zijn:

  • Verpakkingsmateriaal (folies, vaten, jerrycans, flessen, enz.)
  • Technische delen voor de autoproductie, de machinebouw en de electrotechniek
  • Buizen en bouwproducten

Kunststofmachines - techniek op het hoogste niveau

Oostenrijkse bedrijven, die werkzaam zijn in de sector die betrekking heeft op de bouw van kunststofmachines, exporteren met succes over de hele wereld. De hoge technische standaard en het know-how van deze tak van de machine- en installatiebouw worden op de Europese en internationale markten gewaardeerd.

Oostenrijkse aanbieders produceren niet alleen machines voor de verwerking van kunststoffen, maar leveren bovendien modules, gereedschappen en automatisering, die kun klanten de hoogste kwaliteit en productiviteit garanderen. Goed geschoolde werknemers en de netwerkvorming met producenten uit andere landen behoren tot de factoren van hun succes.

Rijk aan ideeën en kwaliteitsbewustzijn

De Oostenrijkse producenten van machines voor de verwerking van kunststoffen onderscheiden zich doordat zij innovatief zijn. Kwalitatief hoogwaardige producten die zij zelf hebben ontwikkeld en speciale fabricages horen daar vanzelfsprekend ook bij.

Österreichische Branchengruppe der Kunststoffmaschinenhersteller
Vakvereniging van de metaal-technische industrie
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Vienna
Austria
 
+43 5 90 900/3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA