Advantage Austria Prikaži navigacijo

Pregled

Na področju predelave umetnih mas je dejavnih več kot 560 (NACE 222) avstrijskih podjetij s skoraj 26.600 zaposlenimi. Poleg surovin iz umetne mase in plastičnih izdelkov se v Avstriji proizvaja tudi cela vrsta pomožnih snovi za proizvodnjo in obdelavo umetnih mas. Tudi avstrijska podjetja, ki proizvajajo stroje za predelavo umetnih mas, so mednarodno povsem spredaj. Ustvarite si pregled te pomembne avstrijske industrijske veje.

Vsebina:

Umetna snov – material iz Avstrije

Predelava umetne mase ima tradicijo: ob prelomu v 20. stoletje so obrati v Avstriji predelovali celuloid, umetno roževino ali galalit za gumbe, nakit in druge predmete. Danes avstrijski proizvajalci in predelovalci umetne mase proizvedejo produkte v vrednosti okoli 7,1 mrd. evrov.

Zaradi majhnega domačega trga je panoga zelo izvozno naravnan. Nekateri obrati so v celoti usmerjeni na tuja tržišča. Nekatera podjetja proizvajajo umetne snovi kot polietilen ali penljiv polistirol. Predelava umetne mase ima zelo pomembno in visoko vlogo. 

Najpomembnejši proizvodi

Najpomembnejši izdelki v Avstriji izdelanih izdelkov so: 

  • proizvodi za pakiranje (folije, vlakna, posode, steklenice itd.)
  • tehnični deli za sestavo avtomobilov, strojev in elektronike
  • cevi in gradbeni proizvodi.

Stroji za umetno maso – tehnologija na najvišjem nivoju

Avstrijska podjetja na področju strojev za umetno maso uspešno izvažajo po celem svetu. Visok tehnični standard in know-how te inovativne panoge strojništva in gradnje obratov sta močno cenjena na evropskih in mednarodnih tržiščih.

Avstrijski ponudniki ne proizvajajo le strojev za umetno maso, temveč dobavljajo tudi module, opremo in avtomatizacijo, kar njihovim strankam zagotavlja visoko kakovost in produktivnost. Dobro usposobljena delovna sila ter povezovanje s proizvajalci iz drugih držav sodijo k dejavnikom uspeha.

Domiselnost in zavest o kakovosti

Avstrijski proizvajalci strojev za umetno maso se odlikujejo po posebnem veselju do inovacij. Kakovostni lastni razvoji in funkcionalne posebne izdelave seveda sodijo poleg.

Avstrijska panožna skupina proizvajalcev umetne mase
Strokovno združenje kovinsko-tehnične industrije
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Dunaj
Avstrija
 
+43 5 90 900/3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA