Advantage Austria Pokaži navigaciju

Austrijski vatrostalni proizvodi za tržišta u svijetu

Jeste li znali da je austrijsko preduzeće RHI AG lider na svjetskom tržištu i tehnološki lider u izradi visokovrijednih keramičkih vatrostalnih materijala?

Korijeni preduzeća sežu do 19. vijeka. Danas krovna marka  RHI obuhvata čitav niz tradicionalnih, svjetski priznatih marki kao što su Veitscher, Didier, Radex, Dolomite Franchi, Interstop ili Monofrax.

Kao jedini globalni proizvođač vatrostalnih materijala preduzeće RHI nudi proizvode za cjelokupne agregate industrije sirovina. Za snabdijevanje koncerna sirovinama zaduženo je 6 vlastitih lokacija za izradu sirovina: One pokrivaju više od polovine potreba za sirovinama. Preduzeće RHI ima i jedan od najdubljih rudnika magnezita (na 1000 m dubine).

Ovaj globalni igrač je sa ukupno 33 proizvodne i mnogobrojnim prodajnim lokacijama zastupljen na 4 kontinenta. Tim od 150 međunarodnih stručnjaka u vlastitom tehnološkom centru u Leobenu u Austriji stalno razvija nove vatrostalne inovacije i time značajno doprinosi nastavljanju priče o uspjehu preduzeća RHI.
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA