Advantage Austria Pokaži navigaciju

Pregled

U oblasti mašinogradnje, industrijskih postrojenja, industrijskih armatura, transportne tehnike i industrijske montaže, Austrija se svrstava u sam vrh zemalja koje imaju svoj Know how i  mogu ponuditi oprobane i inovativne prizvode i usluge. Sa svojom specijalizacijom i fleskibilnošću austrijska preduzeća u ovoj industrijskoj grani budućnosti uspješno se probijaju na tržištima širom svijeta. 

sadržaj:

Modernizacija industrije

Modernizacija industrije je više od gesla. Obnova i optimiziranje u oblastima kao što su:

daju važne impulse ukupnoj provredi.

Austrijska preduzeća u oblasti modernizacije industrije mnogo investiraju u istraživanja i razvoj čime su na samom međunarodnom vrhu. Pri tome ona intenzivno sarađuju sa renomiranim institucijama u zemlji i inostranstvu.

Primjer metalurgije

Vodeća austrijska preduzeća u oblasti tehnologije nude najmoderniju opremu za crnu i obojenu metalurgiju. Pri tome se najmodernija procesna tehnika dopunjuje najaktuelnijim tehničkim postrojenjima. Ova preduzeća su Vaš optimalni partner za poslovanje. 

Primjer transportne tehnike

Sa razvojem inovativnih tehnologija austrijska preduzeća su se uspjela ubrojiti među najviđenije partnere u oblasti transportne tehnike. Svjetski predvodnici za ski liftove, žičare ali i za mašine za izradu kolisijeka imaju sjedište u Austriji.

Mašine i industrijska postrojenja

U oblasti mašina i industrijskih postrojenja Austrija može ponuditi mnogo. Zadnjih godina ova oblast je bilježila porast kako u broju narudžbi, tako i prodatih proizvoda.

Izvoz

Jaka međunarodna potražnja važan je faktor pozitivnog razvoja ove branše. Austrijska izvozna preduzeća internacionalno su dobro pozicionirana i apsolutno konkurentna u oblastima: 

  • Postrojenja za metalurgiju
  • Mašine za proizvodnju plastike
  • Mašine za potrebe željeznice
  • Izrada hemijskih postrojenja
  • Izrada energetskih postrojenja
  • Tehnologija za rudarstvo

i unutar EU postižu zapažen porast izvoza.

Za daljnje informacije molimo kontaktirajte vaš  Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade ili se direktno obratite na Strukovno udruženje mašinske industrije i prerade metala:

Stručno udruženje metalno-tehničke idustrije
Wiedner Hauptstr. 63
1045 Beč
Austrija
 
+43 (0) 590900-3482
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
zadnji puta aktualizirano:
2017.11.13
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA