Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

A felelősségteljes piacvezető

Az AGRANA egy bécsi székhelyű nemzetközi élelmiszeripari konszern, mely mezőgazdasági nyersanyagokból gyárt magas színvonalú termékeket a feldolgozóipar számára. Az AGRANA vezető szerepet játszik a magyar élelmiszeriparban - cukortermelésével a hazai kereslet harmadát fedezi.

Az AGRANA három ágazatával van jelen Magyarországon: cukor, keményítő és gyümölcs. A vállalat piacra lépése a 90-es évek elején kezdődött, amikor az AGRANA részesedést szerzett a magyar cukor- és keményítőipari gyárakban és átformálta valamint modernizálta a magyar cukoripart. Azóta a vállalat az ország egyetlen cukorgyártójává vált.

A cég nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és a fenntartható energiafelhasználásra is. Kaposváron egy, közvetlenül a cukorrépafelhasználás mellett létesített biogázüzem segítségével a gyártás során keletkezett szerves melléktermékekből (cukorrépaszelet és melasz) elegendő energiát állítanak elő ahhoz, hogy a cukorgyár energiafelhasználásának jelentős részét fedezzék.

Az eljárás az AGRANA saját fejlesztése, melyet először a magyarországi gyárban alkalmaztak. Az erőmű üzembehelyezésével párhuzamosan lehetővé vált a foglalkoztatottak számának növelése is.
Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA