Advantage Austria Näytä navigointi
Oletamme että olette maasta Tälle maasivustolleVaihda maata

Yleiskatsaus

Itävallan elintarvikkeiden valmistajat ovat tunnettuja Euroopassa ja kansainvälisillä markkinoilla yksilöllisistä ja huippulaatuisista tuotteista. Teollisuushaaran edun avaintekijöinä nähdään jatkuva tuote- ja menetelmäkehitys, hyvin koulutettu henkilökunta ja ammattimaisesti hallitut tuotemerkit. 

Sisältö

Tuotteet ja laatu

Itävallan elintarvikkeet ovat parasta luonnollista alkuperää ja ne täyttävät korkeimmat laaduntarkastuksen standardit. Menestyksekäs vienti pitää sisällään myös ympäristöystävälliset raaka-aineet ja omaperäiset tuotteet. Itävallan elintarvikevalmistajat kohtaavat pienillä sisämarkkinoilla rajun kilpailun ja tästä johtuen he ovatt kilpailukykyisiä myös vientimarkkinoilla.

Maidonjalostusteollisuus

Noin 90 Itävallan meijeriä ja juustotehdasta tuovat mukanansa useiden vuosien kokemuksen työskentelystä korkeiden laatustandardien mukaisesti. Valmistusaineiden ja tuoteteknologian kustannuksissa ei säästetä ja tämä strategia on osoittanut kannattavaksi - tällä alalla tuotteiden vientiarvo ylittää tuontiarvon.

Lihanjalostusteollisuus

Tämän alan mahdollisuudet ovat tuoreen lihan viennin varassa kolmansiin maihin kuten Japaniin ja Sveitsiin, sekä naapurimaihin Keski- ja Itä-Euroopaan. Kuluttajat arvostavat Itävallan naudanlihaa ja sitä pidetään turvallisena.

Suola- ja savulihat ovat erittäin suosittuja vientimarkkinoilla, erityisesti itävaltalainen pekoni.

Itävaltalainen laatu

Viime vuosien aikana Itävallasta on kehittynyt gourmet maa. Itävallan elintarviketeollisuus on saavuttanut vakaan aseman sekä sisämarkkinoilla että yli 180 vientimarkkinoilla elintarvikkeiden korkean laadun ja hyvän maun ansiosta. Menestystä korostaa vientiosuuden kasvu vuoden 1995 16,6 % nykyiseen yli 60 % 2015.

Kunnianhimoiset maanviljelijät, viinintuottajat ja keittiömestarit ovat kehittäneet omia taitojaan. He tarjoavat korkealaatuista tuotteita nautiskelijoille. Itävallan elintarvike- ja juomavalmistelijat ovat saavuttaneet johtavan aseman laatustandardeissa Euroopan ja kansainvälisillä markkinoilla. Vientiin menee yhä enemmän kalliita luksustuotteita kuluttajille, jotka ovat valmiita maksamaan laadusta ja harvinaislaatuisesta mausta.

Suurin osuus maataloustuotteiden viennistä on elintarviketeollisuudella (tulliluokat 16-24). Johtavia vientituotteita ovat energiajuomat, hiilihappopitoiset juomat ja jääteet, leivonnaiset, kakut ja muut itävaltalaiset herkut.

Muutamia itävaltalaisia elintarvikkeita, jotka ovat kansainvälisesti tunnettuja:

  • Terveelliset välipalapatukat
  • Terveysjuomat
  • Luomutuotteet
  • Leivonnaiset ja makeiset
  • Hedelmätuotteet
  • Terveellisiä elintapoja edistävät tuotteet
  • Virkistysjuomat, jotka myös puhdistavat kehoa ja virkistävät mieltä

Itävallassa korkeatasoinen viininviljely muodostaa omaperäisen yhteyden moderniin arkkitehtuuriin. Saatte selville lisää kuuntelemalla äänitiedostoa. Wine and Architecture (englanniksi) [mp3, 894.8kb]

Alueelliset erikoisuudet ja luomuviljely

Itävalta on tunnettu kaikkialla maailmassa korkealaatuisten paikallisten herkkujen laajasta valikoimasta. Itävalta on myös kansainvälisesti etualalla luomutuotteiden valmistamisessa suurentaen jatkuvasti luomutuotteiden osuutta kokonaistuotannossa.

Jokaisella Itävallan maakunnalla on oma kulinaarinen identiteettinsä – erikoishilloista ”Alppien loheen” ja erinomaisiin viineihin. Itävallan suosituimpia luomutuotteita ovat liha, suola- ja savuliha, vilja, leivonnaiset, maito ja maitotuotteet.

Alueellinen laatu

Olkoon se esimerkiksi Styrian maakunnan kurpitsasiemenöljy tai Wachau maakunnan aprikoosit, kaikki Itävallan alueelliset herkut toimivat näyttönä tuottajien korkeista laatuvaatimuksista ja innovaatiosta. Tämä ei tarkoita vain perinteisten ruokareseptien mukaista tuotantoa – jatkuvasti kehitetään markkinoille myös uusia tuotteita.

Itävallan elintarviketeollisuus koostuu pienistä ja keskikokoisista yrityksistä taaten parhaiden raaka-aineiden käytön kaikissa paikallisissa herkuissa ja kokemuksien siirtymiseen sukupolvelta toiselle.

Luomutuotteet

Orgaaninen maanviljely säästää luontoa ja edistää kestävää maisemansuojelua. Saatte selville lisää kuuntelemalla äänitiedostoa. Organic Farming (englanniksi) [mp3, 883.7kb]

Luomuviljelyn johtavana periaatteena on olla kosketuksessa luontoon tarjoten korkealaatuisia, luonnonmukaisia, energiaa antavia tuotteita ympäristöä kunnioittaen. Itävalta on maailmassa johtavassa asemassa luomutuotteiden osuudesta kokonaistuotannosta ja luomumaatalouden osuus maataloudesta on jatkuvasti kasvussa.

Noin 20.800 luomuviljelijän käytössä on melkein 21 % Itävallan maatalousmaasta. Noin 7 % luomutuotannosta menee vientiin. Tärkeimpiä tuotteita ovat maito, juusto, jogurtti, voi, peruna ja naudanliha. Esimerkiksi kolmasosa Itävallan luomuperunoista menee nykyisin Iso-Britanniaan.

Vientimarkkinat

Itävallan tärkeimmät vientimarkkinat ovat EU-maissa, joiden osuus on noin 77 % koko viennistä. Itävallan maataloustuotteiden keskeisimmät vientimaat ovat Saksa ja Italia, Itävallan elintarvikkeiden tärkeimmät markkinat ovat Unkarissa, Tsekissä, Puolassa, Sloveniassa ja Slovakiassa.

Elintarviketeollisuuden koneisto

Itävallan koneenrakennusteollisuusalan yritykset ovat menestyksekkäitä kansainvälisiä viejiä. Euroopan ja kansainvälisillä markkinoilla arvostetaan ja kunnioitetaan innovatiivisen koneenrakennusteollisuuden korkeita teknisiä standardeja ja tietotaitoa.

Itävallan yritykset eivät valmista ainoastaan koneita, vaan toimittavat lisäksi myös moduuleita, työkaluja ja automatiikkaa, jotka takaavat asiakkaille korkean laadun ja maksimaalisen tuottavuuden. Menestymisen takana on hyvän koulutuksen saaneet asiantuntijat, korkea laatutietoisuus ja tiivis yhteistyö muiden maiden valmistajien kanssa.

Metallitekninen teollisuusliitto
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Vienna
Austria
 
+43 5 90900 3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Tulosta
©©ADVANTAGE AUSTRIA