Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Áttekintés

Az osztrák élelmiszergyártók specialitásokkal és a legjobb minőséggel szerepelnek az európai és a nemzetközi piacokon. Ebben fontos sikerfaktorok a termékeknél és az eljárásoknál alkalmazott tartós innovációk, a jól képzett munkatársak és a professzionálisan bevezetett márkák. 

Tartalom:

Termék és minőség

Ausztria kiáll az egészséges természetből készült élelmiszerek és a teljeskörű minőségellenőrzés mellett. A környezetkímélő módon készült nyersanyagokat és a jellegzetes termékeket sikeresen exportálják.Az osztrák élelmiszergyártók a kicsi hazai piacon szoros versenyben állnak, és ez teszi őket versenyképessé az exportra.

Példa: Tejipar

Kereken 90 tejgazdaság és sajtgyártó üzem dolgozik magas minőségi színvonalon és sok éves szakértelemmel. A felhasznált nyersanyagok és a gyártási technológia magas minőségi színvonalú, a stratégia pedig kifizetődő: ezen a területen kivétel nélkül kiváló minőségű termékeket exportálnak és importálnak.

Példa: húsipar

Ebben az ágazatban a frisshús-exportnak van esélye harmadik ország piacán: például Japán vagy Svájc vagy a szomszédos közép- és kelet európai országok piacain. A fogyasztók nagy bizalommal vannak az osztrák marhahús iránt.  A disznóhúst is sikeresen exportálják.

Az exportpiacon különösen kedveltek a húskészítmények, mindennekelőtt a szalonna.

Osztrák minőség

Az elmúlt években Ausztria ínyenc országgá vált. Élelmiszeripara a minőséggel és a specialitásokkal elérte, hogy termékei nemcsak a hazai piacokon kaphatóak, hanem több mint 180 exportpiacon is. Az 1995-ös exportkvóta 16,6% -ról 2015-ra 60%-ra történő emelkedése bizonyítja a sikert.

Lelkes gazdálkodók, borászok és vendéglátósok felfedezték és tökéletesítették a saját receptjeiket, és kiváló minőségű termékeket gyártanak az ínyenceknek. Az osztrák élelmiszergyártók az európai és nemzetközi piacokon átveszik a minőségi vezetést. Egyre több magas árfekvésű minőségi terméket sikerül exportálni. A fogyasztók világszerte készek a minőségért és a kitűnő ízért megfizetni az árat.

Az agrárexport nagy részét az élelmiszeripar termékei teszik ki (vámfejezet 16-tól 24-ig). Az export „császárai” nemcsak az energiaitalok, hanem a limonádék és jegesteák, az édességek valamint az osztrák konyha finom pékárui és specialitásai.

Példák a nemzetközileg nagy kedveltségnek örvendő osztrák élelmiszerek és italok sokféleségére :

  • egészséges powersnackek,
  • wellness italok,
  • biotermékek,
  • pékáruk és édességek,
  • gyümölcskészítmények,
  • élelmiszerek az egészségért és a jó közérzetért,
  • italok, amelyek a testet és a szellemet nemcsak frissítik, hanem tisztítják, élénkítik, sőt még szárnyakat is adnak.

Ausztriában a magas borászati kultúra eredeti kapcsolatban áll a modern építészettel. Hallgasson erről többet az audio streamben. Wine and Architecture (angolul) [mp3, 894.8kb]

Regionális specialitások és a biológiai mezőgazdaság

Ausztria világszerte ismert a kiváló minőségű regionális specialitásai és a biotermékekről, amelyek növekvő részesedésével a nemzetközi trendekben egész elől található.

Minden osztrák tartománynak megvan a maga kulináris jellegzetessége, az egészen különleges lekvártól az „Alpenlachs”-on (alpesi lazac) keresztül a válogatott borokig. A legkedveltebb osztrák biotermékek a hús, a kolbász, a gabona, a pékáruk, a tej és a tejtermékek.

Regionális minőség

Stájer magolaj vagy wachau-i barack, Ausztriában minden regionális termék magas minőségi tudatosságot és a termelők innovációs kedvét jelzi. Nemcsak a tradicionális recepteket őrzik, hanem új termékeket is fejlesztenek.

Az osztrák mezőgazdaság kis és közepes őstermelői struktúrája ahhoz vezet, hogy a regionális specialitások a legjobb nyersanyagokból és sokéves tapasztalattal készülnek.

Biotermékek

A biológiai mezőgazdaság óvja a természetet és hozzájárul a fenntartható tájvédelemhez. Hallgasson erről többet az audio streamben. Organic Farming (angolul) [mp3, 883.7kb]

A természettel összhangban a legmagasabb élelmiszerminőséget a talaj, a nyersanyagok és az energia óvó használatával érik el, - ez a biológiai mezőgazdaság fő gondolata. Ausztria a bioüzemek mezőgazdaságban való részesedés szempontjából éllovasnak számít a világon, és ezen üzemek száma folyamatosan emelkedik.

A kereken 20.800 bioüzem Ausztria mezőgazdasági területének 21%-át műveli. A biotermékek körülbelül 7%-át exportálják. A legfontosabb termékek a tej, a sajt, a joghurt, a vaj, a burgony és a marhahús. Egy példa: jelenleg a bioburgonya egyharmadát Nagy-Britanniába szállítják Ausztriából.

Exportpiacok

Ausztria legfontosabb exportpiaca az EU, körülbelül 70%-os export részesedéssel. Agrárterületen Németország és Olaszország a legfontosabb kereskedelmi partnere, de Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovénia és Szlovákia is fontos piacok az osztrák élelmiszerek és italok számára.

Gépek az élelmiszer- és italipar számára

Osztrák gépipari cégek világszerte sikeresen exportálnak. A magas technikai színvonalat és gépgyártásnak ezt az innovatív területét az európai és nemzetközi piacokon nagyra értékelik.

Osztrák gyártók nemcsak gépeket állítanak elő, hanem ezenkívül modulokat, szerszámokat és automatizálást is szállítanak, amelyek a vevőiknek a magas minőséget és a termelékenységet garantálják. A siker tényezői: a jól képzett szakemberek, a magas minőségi tudatosság és a más országok gyártóival való kapcsolattartás.

Fémtechnológiai Iparszövetség
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Vienna
Austria
 
+43 5 90900 3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA