Advantage Austria Indicare navigare

Imagine de ansamblu

Producătorii austrieci de produse alimentare se diferenţiază prin individualitate şi prin ca mai bună calitate a mărcilor de pe piaţa europeană şi internaţională. Cei mai importanţi factori de succes sunt definiţi de: inovaţia susţinută a produselor şi a procedeelor de obţinere ale acestora, de înaltul grad de specializare al angajaţilor şi de mărcile profesioniste introduse pe piaţă. Cu un plus de ca. 10% înregistrat în bilanţ, Austria tinde să obţină un bilanţ economic pozitiv în domeniul agrar.

Conţinut structurat:

Produse şi calitate

Pentru realizarea produselor alimentare, Austria dispune de un mediu natural foarte sănătos şi de un procedeu de control al calităţii fără lacune

Materiile prime provenite dintr-o producţie nepoluantă şi produse de marcă se exportă cu mult succes.
Producătorii de produse alimentare se află într-o competiţie foarte strânsă pe piaţa austriacă. Şi aceasta îşi aduce o contribuţie foarte bună la export.

Exemplul industriei laptelui

Aprox. 90 unităţi de procesare a laptelui şi a brânzei lucrează la cel mai înalt standard de calitate şi se bucură de competenţe acumulate pe parcursul multor ani. Materiile prime şi tehnica de producţie folosite sunt de înaltă clasă, iar strategia aplicată este rentabilă: în acest domeniu se exportă şi se importă întotdeauna produse de calitate.

Exemplul industriei cărnii

Şansele în acest domeniu le reprezintă exportul de produse din carne în ţări terţe precum Japonia sau Elveţia şi în tările învecinate precum ţările din Europa Centrală şi de Est. Carnea de vită din Austria prezintă mare încredere în rândul consumatorilor. 

Cele mai solicitate produse pe pieţele la export sunt mezelurile din carne, dintre care cel mai apreciat este Speck-ul.

Calitate austriacă

În anii anteriori Austria s-a dezvoltat ca o ţară care oferă produse rafinate. Punând accent pe calitate şi pe gust, industria alimentară austriacă a reuşit să se impună nu numai pe piaţa internă, ci şi pe cele peste 180 pieţe la export. Creşterea cotei la export de la 16,6% în 1995 la peste 60% în 2015 îi susţin succesele.

Agricultorii ambiţioşi, viticultorii şi gospodarii şi-au descoperit spiritul independent şi şi l-au perfecţionat. Ei au dezvoltat produse de cea mai bună calitate pentru consumatori. Producătorii de produse alimentare austrieci au preluat conducera în domeniul calităţii pe pieţele europene şi internaţionale. Produse din ce în ce mai scumpe şi mai sofisticate au fost destinate exportului. Consumatorii din toată lumea sunt dispuşi din ce în ce mai mult să ofere preţuri corespunzătoare calităţii şi gusturilor rafinate ale produselor.

Cea mai însemnată participare la exportul agrar este asigurată de produse alimentare (cap. 16 pâna la cap.24 din legea vămii). Printre produsele de top care se exportă se numără în afară de băuturile energizante, limonade, ceaiuri de plante şi prăjituri fine şi specialităţile din bucătăria austriacă.

Exemple privitoare la varietatea de produse alimentare şi băuturi, care se bucură de apreciere internaţională:

  • Snack-uri
  • Băuturi wellness
  • Produse Bio
  • Dulciuri şi prăjituri
  • Preparate pe bază de fructe
  • Alimente pentru sănătate şi bună dispoziţie
  • Băuturi răcoritoare care curăţă şi întaresc organismul

În Austria, cultura viticolă realizeză o simbioză originală cu arhitectura modernă. Puteţi să auziţi mai multe, ascultând audio stream. Wine and Architecture (în limba engleză) [mp3, 894.8kb]

Specialităţi regionale şi agricultură biologică

Austria este internaţional recunoscută pentru varietatea de specialităţi regionale de înaltă clasă şi corespunde, datorită creşterii numărului de produse bio, trendului internaţional.

Fiecare land austriac are specialităţile sale culinare, de la marmelada specifică până la vinurile ales selecţionate. Printre cele mai apreciate produse biologice austriece se numără carnea, cârnaţii, cerealele, produsele de patiserie, laptele şi produsele din lapte.

Calitate regională

Fie că este vorba despre ulei din miez sau despre zarzărele din Wachauer, toate produsele regionale fac dovada unei înalte calităţi şi a activităţii inovative a producătorilor. Nu se aplică doar reţete tradiţionale, ci se dezvoltă şi produse inovative.

Folosirea celor mai bune materii prime şi punerea în practică a experienţei dobândite pe parcursul anilor este susţinută în cazul produselor regionale de structura economiei austrice alcătuită din gospodării mici şi medii.

Produse Bio

Agricultura ecologică întreţine natura şi contribuie la protejarea durabilă a reliefului. Puteţi să auziţi mai multe, ascultând audio stream. Organic Farming (în limba engleză) [mp3, 883.7kb]

Motto-ul agriculturii ecologice este: în strânsă legătură cu natura, cea mai buna calitate a produselor alimentare obţinută exploatând suprafaţa agricolă, fără risipă de energie şi materie primă. Luând în considerare aportul pe care si-l aduc firmelor ecologice la economie, Austria ocupă unul dintre primele locuri la nivel mondial, iar poziţia sa se îmbunătăţeşte continuu.

Aprox. 20.800 firme ecologice administreză ca. 21% din suprafaţa agricolă a Austiei, iar aprox. 7% din produsele ecologice se exportă. Cele mai importante produse sunt: laptele, brânza, iaurtul, untul, cartofii şi carnea de vită.

Pieţe la export

Cu un procent de 77%, piaţa UE este cea mai importantă piaţă la export pentru Austria. În domeniul agrar, Germania şi Italia sunt cei mai importanţi parteneri de afaceri, dar şi Ungaria, Cehia, Polonia, Slovenia şi Slovacia reprezintă pieţe importante pentru produsele alimentare şi băuturile austriece.

Maşini pentru industria de băuturi şi alimentară

Întreprinzătorii austrieci din domeniul maşinilor pentu industria de băuturi şi alimentară exportă cu succes în toată lumea. Standardul tehnic ridicat şi know - how- ul acestui sector inovativ sunt apreciate pe pieţele europene şi internaţionale.

Pentru alte informaţii vă rugăm să contactaţi Biroul Comercial al Ambasadei Austriei , ADVANTAGE AUSTRIA-Büro :
sau să vă adresaţi direct către Asociaţia de profil din industria de automobile şi produse din metal:

Asociaţia de profil din industria tehnologiei metalelor
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Vienna
Austria
 
+43 5 90900 3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA