Advantage Austria Pokaži navigaciju

Specijalna vozila za sigurnost širom svijeta

Sa 145-godišnjom tradicijom firma Rosenbauer se ubraja u najvažnija preduzeća Austrije i danas je najveći proizvođač vatrogasnih vozila u svijetu. U prosjeku je svako treće vatrogasno vozilo, koje se izveze u širom svijeta, proizvedeno u firmi Rosenbauer.

Već 1919. godine firma Rosenbauer je konstruisala prve automobile za gašenje požara. Danas je preduzeće sa izgrađenom mrežom prodajnih i servisnih usluga zastupljeno u više od 100 zemalja, a sa izvoznom kvotom od više od 90% pridobilo je povjerenje mnogih međunarodnih klijenata.

Za inovativne koncepte vozila, između ostalog PANTHER i novi AT, kao i za visoko specijalizovane proizvode za opremu firma Rosenbauer je proteklih godina dobila više renomiranih odlikovanja. U oblasti proizvodnje aerodromskih vatrogasnih vozila firma Rosenbauer je više od 20 godina lider u svijetu i redovno dobija važne međunarodne tendere. Posljednji u nizu je veliki projekt iz Brazila ugovoren u ljeto 2011. godine. U cilju zadovoljenja visokih sigurnosnih standarda za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2014. godine i Ljetne olimpijske igre 2016. godine, brazilski aerodromi su opremljeni sa 80 aerodromskih vatrogasnih vozila firme Rosenbauer.
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA