Advantage Austria Pokazati navigaciju

Pregled

Austrijska branša tranporta i logistike uspješna je na međunarodnoj razini. Gradnju žičara, vozila na tračnice i ostvarenja u toj branši nude visoko tehnizirana, na izvoz orijentirana, poduzeća. Također i kod signalnih postrojenja, kompjutorskih sustava navođenja i drugih tehničkih uređaja postoje austrijski ponuđači koji svoje kupce snabdijevaju s pouzdanim proizvodima visoke kvalitete. Austrijska poduzeća uslužnih djelatnosti u branši transporta i logistike orijentirana su na kupce i imaju kao prijevoznici i špediteri dugogodišnje iskustvo sa zahtjevnim nalozima.

Sadržaj:

Transportna sredstva za gospodarski uspjeh

Na području izgradnje žičara i uspinjača kao i kod proizvodnje vozila na tračnice austrijski se ponuđači nalaze na vrhu svjetskog tržišta. Austrijska poduzeća na stalno rastuće zahtjeve na području transporta i mobilnosti odgovaraju s investicijama u istraživanje i optimizacijom proizvodnih procesa. Sigurna tehnika, inovativni dizajn i učinkovita proizvodnja – to su transportna sredstva proizvedena u Austriji („made in Austria“) koja kupce širom svijeta dovode do uspjeha.

Žičare i uspinjače

Doppelmayr Gruppe širom svijeta je aktivno poduzeće na području izgradnje žičara. Kupci u cca. 90 zemalja svijeta pouzdaju se u produktivne sustave za prijevoz putnika za turistička područja i sustave za prijevoz putnika lokalnog prometa za gradske potrebe.

Tvrtka CARVATECH Karosserie- und Kabinenbau GmbH počela je s izgradnjom kabina za žičare već 1956. godine. Danas se poduzeće koncentrira na izgradnju dizajna svjesnih prijevoznih sredstava za žičare i na proizvodnju karoserija za vatrogasna i specijalna vozila.

Tračna vozila

Austrijska su poduzeća aktivna u izgradnji lokomotiva, vagona i voznih postolja. Tako tvrtka Siemens AG Austria Mobility Division sa sjedištem u Grazu, Šajerskoj, opskrbljuje cijeli svijet s voznim postoljima za vozila na tračnice.

Tvrtka Siemens AG Austria Mobility Division iz Beča proizvodi n.pr. visoko tehnizirane i pouzdane

 • vlakove za lokalni promet,
 • vagone za putničke vlakove i
 • tramvaje.

Također i na području mehanizacije izgradnje pruga te kao dobavljači za skretnice, tračnice i signalna postrojenja u Austriji možete naći ponuđače vodeće na svjetskom tržištu, koji su Vaš idealan poslovni partner za tehniku klimatski prihvatljivih promicatelja javnog prometa.

Kod mehanizacije izgradnje pruga tvrtka Plasser & Theurer nosi ulogu predvodnika: 1953. godine razvila je prvi hidraulični stroj za nabijanje u svijetu i time napravila prvi korak k mehanizaciji izgradnje pruga. Danas poduzeće nudi rješenja koja odgovaraju svim zahtjevima ekonomičnosti, efikasnosti, ergonomije i zaštite okoliša. U njihovu ponudu se između ostalog ubrajaju i:

 • strojevi za stabilizaciju i kompresiju
 • strojevi za preuređivanje pruga i novogradnju pruga
 • strojevi za preuređivanje skretnica i novogradnju skretnic
 • strojevi za izgradnju i rekonstrukciju vodova za opskrbu električnom energijom
 • mjerna vozila

Tvrtka Rail Technology Cluster Austria (RTCA) je platforma koja podupire stvaranje tehnološkog napretka i uslužnu orijentaciju njezinih članova te time jača pozicioniranje austrijskih poduzeća željezničke industrije na međunarodnim tržištima.

Vodena i zrakoplovna prijevozna sredstva

U Austriji možete naći tvrtke koje opremaju jahte, grade jahte jedrilice i motorne jedrilice. Austrijska su poduzeća osim toga jaki partneri zrakoplovne industrije i astronautike.

Tvrtka F.LIST GMBH planira, projektira i proizvodi uređenja za luksuzne brodove i krstarice. Osim zahtjevnog interijera poduzeće proizvodi i komponente za laku gradnju za poslovne putničke zrakoplove.

Tvrtka Diamond Aircraft Industries s centralom i razvojnim odjelom u Bečkom Novom Mjestu širom svijeta je aktivni proizvođač kompozitnih zrakoplova od staklenih i ugljičnih vlakana. Inovativna rješenja za zrakoplove u zrakoplovnim školama i privatne kupce specijalnost su poduzeća.

Dobavljači poput tvrtki FACC AG ili Isovolta nude višeslojne materijale, elektroizolacijske materijale i druge sastavne dijelove za unutarnje opremanje zrakoplova.

Cestovna vozila

Austrijsko područje dopremne robe i proizvodnja vozila važan su gospodarski faktor s visokim izvoznim udjelom. Uvjetovano malim tržištem unutar zemlje, poduzeća se moraju dokazati s tehnički visokokvalitetnim proizvodima na tržištima po cijelom svijetu.

Značaj dobavljača posljednjih je godina značajno porastao. Austrijska se mala i srednja poduzeća dokazuju kao dobavljači s visokim tehničkim nivoom, sposobnošću i fleksibilnošću. Austrijsko udruženje automotiva Federation of the Austrian Automotive Industry and its Component Suppliers povezuje austrijsku automobilsku industriju dopremne robe.

Daljnje informacije o ovoj temi možete naći u branši automotiva Branche Automotive

Reguliranje prometa, transportna tehnika, sustavi skladištenja

Zahtjevi za mobilnošću, prometom i logistikom stalno se povećavaju. Austrijska poduzeća s iskustvom, inovacijom i „know-howom“ postavljaju si nove zadatke i pružaju konkurentna, održiva rješenja s kojima pripremaju svoje kupce za buduće izazove. 

Postrojenja za reguliranje prometa i sigurnost u prometu

Društvo za signalna postrojenja GESIG , osnovano 1964. godine, bavi se između ostalog s razvijanjem, proizvodnjom, instalacijom i servisiranjem

 • sustava za reguliranje prometa
 • sustava za nadziranje prometa
 • kompjuterskih sustava navođenja
 • sustava za obuhvat i analizu prometa

te ih izvozi u cijeli svijet. 

Prometno tehnološka grupa SWARCO kao partner za prometno tehnička sustavna rješenja nudi opsežan program počevši od LED semafora koje štede energiju preko adaptivnih uređaja za neometano odvijanje prometa pa sve do prometnih telematskih softwerskih rješenja. SWARCO osim toga nudi i retro-reflektirajuće sustave za oznake na kolnicima i usluge na tom području.

Na početku svog postojanja tvrtka Forster se bavila utisnutim natpisima. Danas osim toga tvrtka nudi 

 • prometnu tehniku
 • opremu za tunele
 • navigacijske sustave
 • uređaje za zaštitu od buke.

Transportna tehnika, sustavi za podizanje

Tvrtka Palfinger dio je multinacionalne grupe poduzeća sa sjedištem u Salzburgu. Poduzeće se ubraja u međunarodne vodeće proizvođače hidrauličnih sustava za podizanje, utovar i rukovanje. Izvorni proizvod je pregibna ručna dizalica za teretna vozila. U asortiman proizvoda se osim toga ubrajaju i:

 • kontejnerski izmjenični sustavi
 • šumske dizalice
 • transportni viličari
 • podizna radna postolja na teretnim vozilima

Tvrtka Liebherr između ostalog gradi posebne dizalice za pretovar robe na maritimnim područjima. U velikim kontejnerskim lukama rade pretovarni mostovi koji se mogu voziti po tračnicama i reachstackers ovog austrijskog poduzeća. 

Sustavi skladištenja

U Austriji postoje ponuđači i za visokokvalitetne sustave skladištenja. Tvrtka LTW Intralogistics GmbH gradi automatska visoka regalna skladišta, koja i na visini od 40 metara garantiraju točna odvijanja.

Transportne i logističke usluge

Transportni i logistički proces koji se odvija bez problema u mnogim je branšama ključ uspjeha. U Austriji su se etablirali mnogi prijevoznici i špediteri koji su aktivni na međunarodnoj razini. 

Prijevoznici

Austrijski prijevoznici imaju vozne parkove koji pokrivaju sve potrebe transporta. Augustin Gruppe ne nudi svoje usluge samo u Europi, nego raspolaže i globalnim teretnim sustavom.

Tvrtka Drautrans (in German), sa sjedištem na granici s Italijom i Slovenijom nudi između ostalog i konvencionalne kompletne utovare kao i kombinirane vrste prometa između Austrije i Zapadne Europe.

Špediteri

Brojni austrijski špediteri preuzimaju logistička planiranja i savjetovanja te cjelokupna logistička rješenja za kupce po cijelom svijetu.

Tako n.pr. tvrtka Schenker , jedna od svjetski vodećih uslužnih logističkih tvrtki, nudi usluge na području kopnenog prometa, zračnog i morskog prijevoza kao i sve s time povezane logističke usluge.

Glavna grana poslovanja špedicije Condor su kompletni utovari za teretna vozila, prije svega iz i u Istočnu Europu, Balkan, Tursku i transporti iz i u Srednju Aziju.

Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA