Advantage Austria Näytä navigointi
Oletamme että olette maasta Tälle maasivustolleVaihda maata

Katsaus

Itävallan kuljetus- ja logistiikkateollisuus on kansainvälisesti menestynyttä. Köysiraitiovaunuja, liikkuvaa kalustoa ja alan palveluja tarjoavat erittäin pitkälle erikoistuneet ja vientipainotteiset palveluntarjoajat. Itävaltalaiset yritykset tarjoavat myös merkinantojärjestelmiä, liikenteenohjausjärjestelmiä sekä muita teknisiä laitteita erittäin korkealaatuisia ja luotettavia tuotteita. Itävaltalaiset kuljetus- ja logistiikka-alan yritykset ovat asiakaskeskeisiä ja niillä on usean vuoden kokemus rahti- ja kuljetuspalvelujen vaativiin haasteisiin vastaamisesta.

Sisältö

Kuljetusjärjestelmät taloudellisen menestyksen kärjessä

Itävaltalaiset yritykset ovat maailmanmarkkinoiden johtavia yrityksiä köysiraitiovaunujen ja hissijärjestelmien sekä kuljetusajoneuvojen valmistuksessa. Investoimalla tutkimukseen sekä optimoimalla tutkimusprosesseja itävaltalaiset yritykset vastaavat ja ennakoivat jatkuvasta kasvavia kuljetukseen ja liikenteeseen liittyviä standardeja. Turvallisemmat tekniikat, innovatiivinen suunnittelu ja tehokas tuotanto ovat kuljetukselle, joka on “Made in Austria” – brändi, joka takaa asiakkaidemme menestyksen.

Köysiraitiovaunut ja hissi

Doppelmayr Gruppe on köysiraitiovaunuja valmistava, kaikkialla maailmassa toimiva yritys. Doppelmayerilla on asiakkaita noin 90 maassa, joille yritys toimittaa luotettavia matkustajien kuljetusjärjestelmiä matkailukohteissa sekä julkisessa liikenteessä tapahtuvaa käyttöä varten.

Vuonna 1956,CARVATECH Karosserie- und Kabinenbau GmbH aloitti köysiraitiovaunujen matkustamojen valmistamisen. Nykyään yritys keskittyy erittäin hyvin suunniteltujen köysiraitiovaunujen ohjausjärjestelmien valmistukseen sekä paloautojen runkojen sekä muiden erikoistarkoituksiin tarkoitettujen ajoneuvojen valmistukseen.

Kuljetuskalusto ja moottorit

Useat itävaltalaiset yritykset valmistavat moottoreita, vaunuja sekä laskutelineitä. Esimerkiksi Siemens AG Austria Mobility Division , toimii Grazissa, Styriassa, ja toimitaa laskutelineitä kuljetusajoneuvoille kaikkialla maailmassa.
Siemens AG Austria Mobility Division toimii Wienissä ja toimittaa hyvin valmistettuja sekä luotettavia

 • paikallisjunia,
 • pitkänmatkanvaunuja sekä
 • raitiovaunuja.

Itävaltalaiset valmistajat ovat myös markkinajohtajia mekanisoitujen kiskojen valmistuksessa sekä vaihteiden, kiskojen ja merkinantojärjestelmien valmistuksessa ja siten ihanteellisia yhteistyökumppaneita kaikissa tähän ilmastoystävälliseen kuljetusalaan liittyvissä teknologioissa.

Mekanisoitujen kiskojen valmistuksessa Plasser & Theurer on uranuurtaja: vuonna 1953 yritys kehitti maailman ensimmäisen hydraulisen pakkauskoneen ja otti ensimmäiset askeleet kohti mekanisoitua kiskojen valmistusta. Yritys valmistaa nykyään sovelluksia, jotka vastaavat kaikkia taloudellisuutta, tehokkuutta, ergonomiaa sekä ympäristöä koskevia vaatimuksia. Palveluihin kuuluu muun muassa seuraavaa:

 • koneiden vakautus ja lujitus
 • kiskojen kunnostukseen ja asennukseen liittyvät koneet
 • vaihteistojen kunnostukseen ja asennukseen käytettävät konee
 • köysiratojen johtojen kunnostukseen ja asennukseen tarkoitetut koneet
 • tietojenkeräysvaunut

Rail Technology Cluster Austria (RTCA) on jäseniensä teknologista kehitystä ja palveluja tukeva yhteenliittymä. RTCA vahvistaa itävallan rautatieyhtiöiden asemaan kansainvälisillä markkinoilla.

Vesiajoneuvot ja lentokoneet

Itävallasta löytyy jahtien sisustusta tarjoavia yrityksiä sekä jahtien ja riippuliitokoneiden valmistajia. Itävaltalaiset yritykset ovat myös erinomaisia yhteistyökumppaneita avaruussukkula- ja lentokoneteollisuudelle.

F.LIST GMBH suunnittelee, suorittaa loppuun sekä johtaa ylellisten risteilijöiden asennuksiin ja sisustustöihin liittyviä projekteja. Lisäksi yritys valmistaa myös kevyitä rakennuskomponentteja kaupalliseen käyttöön tarkoitettuihin lentokoneisiin.

Diamond Aircraft Industries , Yrityksen pääkonttori ja kehityskeskus sijaitsevat Wiener Neustadtissa, ja yritys toimi aktiivisesti kaikkialla maailmassa lasi- ja hiilikuitulentokoneiden valmistajana. Innovatiiviset, lentäjien koulutukseen ja yksityisasiakkaille suunnatut sovellukset ovat yrityksen erikoisalaa.

FACC AG ja Isovolta , toimittavat komposiittimateriaaleja, sähköeristystä sekä muita osia lentokoneiden sisätiloissa tarvittavia laitteita varten.

Tieliikennekalusto

Itävallan teollisuuden sekä autoteollisuuden toimittajina toimivat yritykset muodostavat merkittävän osan taloudesta suurella osuudellaan maan viennistä. Pienten kotimaanmarkkinoiden vuoksi, itävaltalaisten yritysten täytyy kyetä tarjoamaan teknisesti erittäin arvokkaita tuotteita kaikkialla maailmassa.

Näistä toimittajista on tullut viimevuosien aikana yhä tärkeämpiä. Pienet ja keskisuuret itävaltalaiset yritykset ovat osoittaneet olevansa korkean teknisen pätevyyden ja joustavuuden omaavia yrityksiä Itävallan autoteollisuusliitto Federation of the Austrian Automotive Industry and its Component Suppliers yhdistää itävaltalaisia autoteollisuuden toimittajia .

Lisätietoja: Automotive industry

Liikenteenohjaus, materiaalien käsittely ja varastojärjestelmät

Liikenteeseen, logistiikkaan ja liikkuvuuteen kohdistuvat vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Itävaltalaiset yritykset kohtaavat uusia vaatimuksia ja tarjoavat kilpailukykyisiä, kestäviä sovelluksia, jotka perustuvat kokemukseen, innovaatioon ja tietotaitoon, ja joiden avulla asiakkaat kykenevät kohtaamaan tulevat haasteet.

Liikenteenohjaus- ja turvallisuusjärjestelmät

GESIG (Merkinantojärjestelmien valmistajien liitto) on perustettu vuonna 1964, ja toimii seuraavien tuotteiden kehityksen, valmistuksen sekä huollon parissa

 • Liikenteen sääntelyjärjestelmät
 • Liikenteen seurantajärjestelmät
 • Liikenteen ohjausjärjestelmät
 • Liikenteen seuranta- ja analysointijärjestelmät

sekä näiden tuotteiden viennin kaikkialle maailmaan.

Liikenneteknologian parissa toimiva yhtymä SWARCO toimii perusteellisena liikenneteknologisia järjestelmäratkaisuja tarjoavana yhteistyökumppanina, joka toimittaa liikenneteknologiasovelluksia energiaa säästävistä liikennevaloista, liikenteenohjausjärjestelmiin ja liikennetelematiikkaohjelmistosovelluksiin saakka. Lisäksi SWARCO toimittaa myös heijastavia tiemerkintäjärjestelmiä sekä alan palveluja.

Toimintansa alkuvuosina Forster tunnettiin kohokuvioiduista opasteistaan. Nykyään yritys toimittaa muun muassa

 • iikenneteknologiaa
 • tunnelilaitteita
 • ohjausjärjestelmiä sekä 
 • melusuojia

Materiaalien käsittelyteknologia ja nostojärjestelmät

Palfinger on osa monikansallista, Salzburgissa pääkonttoriaan pitävää yhtymää. Yritys kuuluu hydraulisia lastaus- ja käsittelylaitteita valmistavien johtavien kansainvälisten yritysten joukkoon. Yrityksen tunnetuin tuote on Knickarmkran HGV. Muita yrityksen tarjoamia tuotteita ovat:

 • konttien käsittelyjärjestelmät
 • puunosturit
 • siirrettävät trukit
 • nostokurjet
 • Ariel –työskentelytasanteet HGV:lle

Liebherr rakentaa muun muassa erikoisnostureita merirahtien käsittelyyn. Tämä itävaltalainen yritys käyttää kiskoilla varustettuja konttisiltoja ja pinoajia suurissa konttisatamissa

Varastojärjestelmät

Itävaltalaiset yritykset tarjoavat myös varastointijärjestelmiä. LTW Intralogistics GmbH , rakentaa automatisoituja korkeita varastojärjestelmiä, joiden avulla voidaan suorittaa tarkkoja prosesseja jopa 40 metrin korkeudessa.

Kuljetus- ja logistiikkapalvelut

Useilla teollisuudenaloilla ongelmattomat kuljetus- ja logistiikkaprosessit ovat avainasemassa menestyksen kannalta katsottuna. Nämä ovat vakaiden, kansainvälisesti toimivien kuljetusyhtiöiden menestyksen perusta.

Rahtikuljetukset

Itävaltalaisilla kuljetusyhtiöiden kalustot kattavat kaikki kuljetustarpeet. Esimerkiksi Augustin Quehenberger Group Gmbh ei tarjoa ainoastaan eurooppalaisia palveluja, vaan johtaa koko maailman kattavaa kuljetusverkostoa.

Drautrans (in German),Yrityksen pääkonttori Italian, Slovenian ja Itävallan rajojen muodostamassa kolmiossa, ja tarjoaa kattavan valikoiman palveluja sekä erilaisia yhdistelmäkuljetuksia Itävallassa ja Länsi-Euroopassa.

Kuljetusyhtiöt

Useat itävaltalaiset kuljetusyhtiöt tarjoavat logistiikan suunnittelu- ja konsultointipalveluja sekä kokonaisvaltaisia logistiikkapalveltua asiakkaille kaikkialla maailmassa.

Esimerkiksi Schenker ,kuuluu maailman johtaviin logistiikkapalvelujentarjoajiin ja tarjoaa maa-, ilma ja merirahtikuljetuspalveluja sekä näihin liittyviä logistiikkapalveluja.

Kuljetusyhtiö Condor tunnetuimman tavaramerkin muodostavat HGV –rahtikuljetukset, jotka kattavat pääasiassa Itä-Euroopan, Balkanin maat, Turkin ja Keski-Aasian.

Tulosta
©©ADVANTAGE AUSTRIA