Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Áttekintés

Az osztrák szállítmányozási és logisztikai ágazat nemzetközileg sikeres. Csúcstechnológiájú, exportorientált termelők kínálják a függővasút-építést, a sínjárműveket és az e területeket körülölelő szolgáltatásokat. A jelzőberendezések, közlekedésirányítási rendszerek és más műszaki berendezések esetén is vannak olyan osztrák cégek, amelyek csúcsminőségű és megbízható termékeket szállítanak vevőiknek. A szállítmányozási és logisztikai ágazat osztrák szolgáltatói vevőorientáltak, továbbá szállítókként és speditőrökként sokéves tapasztalattal rendelkeznek igényes megrendelések vonatkozásában.

Tartalom:

Szállítóeszközök a gazdasági siker érdekében

A függővasutak és felvonók, valamint a sínen futó járművek előállítása területén az osztrák cégek a világpiac élvonalába tartoznak. A szállítmányozás és a mobilitás egyre növekvő követelményeire az osztrák vállalatok kutatási beruházásokkal és a termelési eljárások optimalizációjával reagálnak. Biztonságos technológia, innovatív formatervezés és hatékony termelés – ezek a „made in Austria” szállítóeszközök, amelyek az egész világon sikeressé teszik vásárlóikat.

Függővasutak és felvonók

A Doppelmayr Gruppe csoport az egész világon tevékenykedik a függővasutak területén. A világ kb. 90 országában hagyatkoznak a vevők az idegenforgalmi területeken ezekre a nagyteljesítményű személyszállító és a városi felhasználású rövid távú személyszállító közlekedési rendszerekre.

A CARVATECH Karosserie- und Kabinenbau GmbH már 1956-ban megkezdte függővasúti kabinok építését. A vállalat ma függővasutak formatervezett járműüzemi eszközeinek építésére, valamint tűzoltó- és speciális járművek karosszériájának előállítására koncentrál.

Sínjárművek

Az osztrák vállalatok a mozdonyok, vasúti kocsik és futóművek építése területén tevékenykednek. Így például a steiermarki Grazban székelő Siemens AG Austria Mobility Division az egész világra szállít futóműveket sínjárművek számára.

A bécsi Siemens AG Austria Mobility Division cégtől például csúcstechnikájú és megbízható

 • elővárosi vasúti szerelvények,
 • vasúti kocsik és
 • villamos-szerelvények

kerülnek ki.

A sínépítés mechanizálása területén és váltók, sínek, valamint jelzőberendezések beszállítójaként is a világpiac vezetői közé tartoznak az osztrák cégek, amelyek az Ön számára is ideális üzleti partnerek a klímakímélő közlekedési eszközökkel kapcsolatos technológia számára.

A sínépítés mechanizálása vonatkozásában éllovas szereppel bír a Plasser & Theurer cég, amely 1953-ban fejlesztette ki a világ első hidraulikus sürítőgépét, és ezzel megtette az első lépést a sínépítés mechanizálása terén. Ma a vállalat olyan megoldásokat kínál, amelyek a gazdaságosság, a hatékonyság, az ergonómia és a környezetvédelem minden igényét kielégítik. Választékukhoz többek között ezek tartoznak:

 • stabilizáló- és sürítőgépek,
 • sínépítő és sínátépítő gépek,
 • váltóépítő és váltóátépítő gépek,
 • felsővezeték-építő és -átépítő gépek,
 • mérőkocsik.

A Rail Technology Cluster Austria (RTCA) olyan platform, amely tagjai technológiai előnyének és szolgáltatásorientáltságának kiépítését, és ezáltal a vasútipari osztrák cégek nemzetközi piacokon történő pozicionálását támogatja.

Vízi és légi közlekedési járművek

Ausztriában jachtberendezőket, vitorlásjachtok és motoros vitorlások építőit találhatja. Az osztrák vállalatok ezen kívül az űrhajózás és a légi közlekedés erős partnerei.

A F.LIST GMBH cég luxusjachtok és turistahajók berendezését tervezi, lebonyolítja és gyártja. Az igényes belső mellett a vállalat üzleti célú repülőgépek könnyűszerkezetes elemeit is előállítja.

A Wiener Neustadt-i központtal és fejlesztőrészleggel rendelkező Diamond Aircraft Industries az egész világon tevékenykedő üveg- és szénszálas kompozit repülőgépgyártó. A vállalat specialitását a pilótaiskolák és magánügyfelek számára kínált innovatív repülőgép-megoldások jelentik.

Az olyan beszállítók, mint a FACC AG vagy a Isovolta kötegelő-anyagokat, villamos szigetelőanyagokat és más alkotóelemeket szállítanak repülőgépek belső kialakításához.

Közúti járművek

Ausztria gépjármű-beszállító ipara és gépjárműgyártása jelentős gazdasági tényező, magas kiviteli részaránnyal. A hazai piac kis mérete miatt a vállalatoknak csúcsminőségű műszaki termékekkel az egész világ piacain helyt kell állniuk.

A beszállítók jelentősége az elmúlt években folyamatosan nőtt. Ausztria kis- és középüzemei magas műszaki színvonalú, kompetens és rugalmas beszállítókként bizonyítottak. Az Federation of the Austrian Automotive Industry and its Component Suppliers kötegeli az osztrák autóipari beszállítóipar erősségeit.

A témával kapcsolatos további információkat a Branche Automotive oldalain találhat.

Közlekedésszabályozás, szállítási technológia, raktárrendszerek

A mobilitással, a közlekedéssel és a logisztikával szemben támasztott követelmények folyamatosan emelkednek. Tapasztalt, innovatív és know-how-val rendelkező osztrák cégek néznek szembe az új feladatokkal, és szállítanak versenyképes, fenntartható megoldásokat, amelyekkel vevőik felkészülnek a jövőbeli kihívásokra. 

Közlekedésszabályozó és közlekedésbiztosító berendezések

Az 1964-ben alapított GESIG (Gesellschaft für Signalanlagen) többek között

 • közlekedésszabályozó rendszerek,
 • közlekedésfelügyeleti rendszerek,
 • közlekedésirányító rendszerek,
 • közlekedésregisztrációs és elemző rendszerek

fejlesztésével, előállításával, telepítésével és karbantartásával, valamint világméretű exportjával foglalkozik.

A közlekedési technológiával foglalkozó SWARCO csoport közlekedéstechnológiai rendszermegoldásokkal szolgáló partnerként átfogó programot kínál az energiatakarékos LED-kijelzőktől a közlekedési áramlatok adaptív vezérlésén át a közlekedéstelematikai szoftvermegoldásokig. A SWARCO ezen kívül retro-reflektáló sávjelzőrendszereket és ezzel kapcsolatos szolgáltatásokat is kínál.

Forster cég történetének kezdetét közlekedési táblák jelentették. Ma a vállalat többek között

 • közlekedési technológiát,
 • alagútfelszereléseket,
 • vezetőrendszereket és
 • zajvédőket

szállít. 

Szállítási technológia, emelőrendszerek

Palfinger cég egy salzburgi székhelyű multinacionális vállalatcsoport része. A vállalat a hidraulikus emelő-, rakodó- és mozgatórendszerek nemzetközi szinten vezető gyártója. A törzstermék a teherautók darukarja. A termékpalettán ezen kívül az alábbiak szerepelnek:

 • konténercserélő rendszerek,
 • erdészeti daruk,
 • tehergépjárműre szerelhető targoncák,
 • rakodófalak,
 • tehergépkocsira szerelt emelőpadlók.

Liebherr cég többek között különleges darukat gyárt a vízi áruátrakás számára. Nagy konténeres kikötőkben ennek az osztrák vállalatnak a sínen járó konténerrakodó hídjai és berendezései dolgoznak. 

Raktárrendszerek

Csúcsminőségű raktárrendszerek esetében is vannak osztrák vállalatok. Az LTW Intralogistics GmbH például automatikus magasépítésű polcrendszereket épít, amelyek 40 méteres magasságban is pontos folyamatokat garantálnak.

Szállítmányozási és logisztikai szolgáltatások

Sok ágazatban a siker kulcsa a zökkenőmentes szállítási és logisztikai lebonyolítás. Ausztriában számos nemzetközileg tevékenykedő szállítmányozó és speditőr telepedett meg.

Szállítmányozók

Az osztrák szállítmányozók olyan járműparkokkal rendelkeznek, melyek minden szállítási igényt lefednek. Így például az Augustin Quehenberger Group Gmbh csoport nemcsak egész Európában kínálja a szolgálatait, hanem globális szállítmányozási rendszerrel is rendelkezik.

Az Olaszország, Szlovénia és Ausztria találkozásánál elhelyezkedő székhelyű Drautrans (in German) cég többek között konvencionális komplett rakományokat, valamint kombinált forgalmat kínál Ausztria és Nyugat-Európa között.

Speditőrök

Számos osztrák speditőr vállal logisztikai tervezést és tanácsadást, valamint átfogó logisztikai megoldásokat a világ minden táján található ügyfeleik számára. Így például a Schenker , a világ egyik vezető logisztikai szolgáltatója szárazföldi közlekedést, légi- és tengeriáru-szállítást, valamint minden ezzel összefüggő logisztikai szolgáltatást kínál.

A Condor spedíció fő üzletága a komplett tehergépkocsi-rakomány, mindenekelőtt Kelet-Európából és Kelet-Európába, a Balkánra, Törökországba, valamint Közép-Ázsiából és Közép- Ázsiába.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA