Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Overzicht

De Oostenrijkse branche transport en logistiek is internationaal succesvol. Kabelbaanbouw, railvoertuigen en dienstverleningen rondom deze sectoren worden door zeer technische op de export georiënteerde producenten aangeboden. Ook bij signaalinstallaties, verkeersmanagmentsystemen en andere technische installaties zijn in Oostenrijk aanbieders die aan hun klanten kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare producten leveren. De Oostenrijkse dienstverleners van de branche transport en logistiek zijn klantgericht en hebben als transporteurs en expediteurs jarenlange ervaring met veeleisende opdrachten.

Inhoud:

Transportmiddelen voor economische successen

In de sector kabel- en liftbouw evenals bij de productie van railvoertuigen lopen Oostenrijkse aanbieders op de wereldmarkt mee voorop. Oostenrijkse bedrijven reageren op de steeds steigende eisen in de sector transport en mobiliteit met investeringen in onderzoek en optimalisering van productieprocessen. Veilige techniek, innovatief design en efficiënte productie - dat zijn transportmiddelen "made in Austria" die klanten over de hele wereld succes brengen.

Kabelbanen en liften

De Doppelmayr Groep is een bedrijf dat wereldwijd in de sector kabelbanen werkzaam is. Klanten in ca. 90 landen van de wereld vertrouwen op de productieve personentransportsystemen voor toeristische gebieden en het streekvervoer voor stedelijke toepassingen.

De firma CARVATECH Karosserie- und Kabinenbau GmbH begon reeds in 1956 met de bouw van kabelbaancabines. Vandaag de dag concentreert het bedrijf zich op de bouw van ontwerpbewuste middelen voor passagiersdiensten voor kabelbanen en de productie van carrosserieën voor brandweer- en speciale voertuigen.

Railvoertuigen

Oostenrijkse bedrijven zijn werkzaam in de locomotief-, wagon- en chassisbouw. Zo levert bijvoorbeeld de firma Siemens AG Austria Mobility Division , die gevestigd is in Graz (Stiermarken), chassis voor railvoertuigen over de hele wereld. Van Siemens AG Austria Mobility Division in Wenen komen bijvoorbeeld zeer technische en betrouwbare

 • lokale treinen,
 • personentreinen en
 • trams.

Ook in de sectoren mechanisering van de spooraanleg en als leverancier voor wissels, rails en signaalinstallaties kunt u in Oostenrijk aanbieders met wereldmarktleiderschap vinden, die uw ideale zakenpartners voor de techniek rondom de milieubesparende vervoersbedrijven zijn.

Bij de mechanisatie van de spooraanleg neemt de firma Plasser & Theurer het voortouw: in 1953 ontwikkelden zij de eerste hydraulische stopmachine ter wereld en zette daarmee de eerste schreden op weg naar de mechanisatie van de spoorwegbouw. Vandaag de dag zorgt het bedrijf voor oplossingen die aan alle eisen van rendabiliteit, efficiënte, ergonomie en milieubescherming voldoen. Zij bieden o.a. aan:

 • Stabiliseer- en verdichtingsmachines
 • Machines voor de reconstrucie en de nieuwe aanleg van spoorrail
 • Machines voor de reconstructie van wissels en de nieuwe aanleg van wissel
 • Machines voor de reconstructie van bovenleidingen en de nieuwe aanleg van bovenleidingen
 • Meetvoertuigen

De Rail Technology Cluster Austria (RTCA) is een platform, die de verdere ontwikkeling van de technologische voorsprong en de service-oriëntatie van hun leden ondersteunt en daarmee de positie van Oostenrijkse bedrijven die werkzaam zijn in de sector spoorwegen op internationale markten sterker maakt.

Watervoertuigen en vliegtuigen

In Oostenrijk kunt u jachtstoffeerders en bouwers van zeiljachten en motorvliegtuigen vinden. Oostenrijkse bedrijven zijn bovendien sterke partners van de ruimte- en luchtvaartindustrie.

De firma F.LIST GMBH plant, ontwerpt projecten en produceert inrichtingen voor luxe jachten en cruiseschepen. Naast het hoogwaardige interieur produceert het bedrijf ook componenten voor de lichte bouwwijze van privéjets.

Diamond Aircraft Industries , die zijn centrale en ontwikkelingsafdeling in Wiener Neustadt heeft, is een wereldwijde producent van carbonvezel-composiet-vliegtuigen. Innovatieve oplossingen voor vliegtuigen van vliegscholen en privéklanten zijn de specialiteit van dit bedrijf.

Leveranciers zoals FACC AG of Isovolta leveren composieten, electrisch isoleermateriaal en andere bestanddelen voor de inrichting van vliegtuigen.

Wegvoertuigen

De Oostenrijkse toeleveranciersindustrie voor voertuigen en de voertuigproductie zijn belangrijkse economische factoren met een hoog aandeel aan de export. Vanwege de kleine binnenlandse markt moeten de bedrijven die technisch hoogwaardige producten leveren zich op de markten over de hele wereld bewijzen.

De betekenis van de leveranciers is in de afgelopen jaren langzaam gestegen. De Oostenrijkse midden- en kleinbedrijven bewijzen zich als leveranciers met een hoog technisch niveau, deskundigheid en flexibiliteit. De Federation of the Austrian Automotive Industry and its Component Suppliers verenigt de krachten van de Oostenrijkse leverancierssector van de toeleveringsindustrie voor de automobielsector.

In de branche automotive kunt u nog meer informatie over dit thema vinden.

Verkeersregeling, transporttechniek, opslagsystemen

De eisen aan mobiliteit, verkeer en logistiek nemen steeds meer toe. Oostenrijkse bedrijven met ervaring, plezier aan innovatie en knowhow zijn bereid om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan en leveren concurrende, duurzame oplossingen, waarmee hun klanten tegen toekomstige uitdagingen zijn gewapend. 

Verkeersregelings- en verkeersveiligheidsinstallaties

De, in 1964 opgerichte, GESIG (Gesellschaft für Signalanlagen) houdt zich o.a. bezig met de ontwikkeling, productie, installatie en de het onderhoud van:

 • Verkeersregelingssystemen
 • Verkeersbewakingsystemen
 • Verkeerscontrolesystemen
 • Verkeersregistratie- en analysesystemen

En exporteert deze over de hele wereld.

De verkeerstechnologiegroep SWARCO biedt als partner voor verkeerstechnische systeemoplossingen van het energiesparende LED-stoplicht via de op aanpassing berustende sturing van de verkeersstroom tot aan de software-oplossing voor verkeerstelematica een omvangrijk programma aan. Bovendien levert SWARCO retroreflecterende wegmarkeringen en diensten rond om dit gebied.  

Aan het begin van de bedrijfshistorie van de firma Forster stonden gegraufeerde verkeersborden. Vandaag de dag levert het bedrijf o.a:

 • Verkeerstechniek
 • Technische installaties voor tunnels
 • Verkeersmanagmentsystemen en
 • Geluidsisolatie.

Transporttechniek, hefsystemen

De firma Palfinger is onderdeel van een multinational, die gevestigd is in Salzburg. Het bedrijf behoort tot de internationaal vooraanstaande producenten van hydraulische hef-, laad- en handlingsystemen. Het basisproduct is de knikarm voor vrachtwagens. Bovendien omvat het productpalet:

 • Containerwisselsysteem
 • Kranen voor de bosbouw
 • Vorheftrucks
 • Laadkleppen
 • Laadklepliften die op de vrachtwagen zijn gemonteerd

De firma Liebherr produceert o.a. speciale hijskranen voor de goederenoverschlag in de maritieme sector. In de grote containerhavens werken op rails verplaatsbare containerlaadbruggen en reachstackers van dit Oostenrijkse bedrijf.

Opslagsystemen

Ook voor hoogwaardige magazijnsystemen zijn in Oostenrijk aanbieders te vinden. De LTW Intralogistics GmbH bouwt bijvoorbeeld highbaymagazijnen die ook op 40 meter hoogte exacte resultaten garanderen. 

Dienstverleningen voor transport en logistiek

Een soepel verloop van transport en logistiek is in veel branches de sleutel tot succes. In Oostenrijk zijn veel internationaal werkende transporteurs en expediteurs gevestigd.

Oostenrijkse transporteurs hebben wagenparks die aan elk transport voldoen. Zo biedt de Augustin Quehenberger Group Gmbh niet alleen haar diensten binnen Europa aan, maar beschikt ook over een wereldwijd vrachtsysteem.

De firma Drautrans (in German), die gevestigd is in het drielandenpunt tussen Italië, Slowenië en Oostenrijk, biedt o.a. conventionele complete ladingen evenals gecombineerd vervoer tussen Oostenrijk en West-Europa aan.

Expediteurs

Veel Oostenrijkse expediteurs nemen logistieke planning en advies en complete logistische oplossingen voor klanten over de hele wereld op zich.

Zo biedt bijvoorbeeld Schenker , één van de wereldwijd meest vooraanstaande logistieke dienstverleners, landverkeer, lucht- en zeevracht evenals alle daarmee verbonden logistieke dienstverleningen aan.

De hoofdbedrijfstak van het transportbedrijf Condor zijn complete vrachtwagenladingen vooral naar Oost-Europa, de Balkan, Turkije en transporten naar Centraal-Azië.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA