Advantage Austria Indicare navigare

Imagine de ansamblu

Branşa austriacă de transport şi logistică consemnează succese pe plan internaţional. Construcţia de teleferice, vehicule pe şină şi serviciile conexe sunt oferite de producători cu un nivel tehnic superior şi orientaţi spre export. Şi în privinţa instalaţiilor de semnalizare, sisteme de control trafic şi alte echipamente tehnice există furnizori austrieci, care livrează către clienţii lor produse de calitate superioară şi sigure. Prestatorii austrieci din branşa transport şi logistică se orientează după client şi au o experienţă îndelungată în calitate de transportatori de marfă şi case de expediţii în baza comenzilor pretenţioase onorate.

Conţinut structurat:

Mijloace de transport pentru succes economic

În domeniul construcţiei de teleferice şi lifturi cât şi în cel al producţiei de vehicule pe şină furnizorii austrieci se află pe primele locuri pe piaţa mondială. La solicitările în permanentă ascensiune privind transportul şi mobilitatea întreprinderile din Austria reacţionează prin investiţii în cercetare şi în optimizarea proceselor din producţie. Tehnici sigure, design inovator şi producţie eficientă - acestea sunt mijloacele de transport „made in Austria“, care îi conduc pe clienţii din întreaga lume spre succes.

Teleferice şi lifturi

Doppelmayr Gruppe este o întreprindere cu activitate pe plan mondial din doemniul consztrucţiei de teleferice. Clienţii din circa 90 de ţări se bazează pe sistemele de transport persoane de mare randament utilizate în zone turistice şi pe sisteme utilizate pentru distanţe mici în raza oraşelor.

Cu construcţia de telecabine CARVATECH Karosserie- und Kabinenbau GmbH a început deja din anul 1956. Azi firma se concentrează pe construcţia de mijloace de acţionare pentru teleferice şi pe producţia de caroserii pentru vehicule destinate pompierilor şi vehicule speciale punând accent şi pe partea de design.

Vehicule pe şină

Întreprinderile austriece sunt active în doemniul construcţiei de locomotive, vagoane şi structuri de deplasare. Astfel firma Siemens AG Austria Mobility Division cu sediul în Graz, Stiria, livrează mecanisme de deplasare pentru vehicule pe şină în întreaga lume.

De la Siemens AG Austria Mobility Division din Viena provin de exemplu următoarele produse de înalt nivel tehnic şi de mare siguranţă

 • trenuri pentru trafic la mică distanţă,
 • vagoane de călătorie şi
 • tramvaie.

Şi în domeniul mecanizării lucrărilor de şină şi ca furnizori de macazuri, şine şi echipamente de semnalizare găsiţi în Austria furnizori de prim rang pe plan mondial, care sunt partenerii de afaceri ideali pentru Dumneavaostră în privinţa tehnicii mijlocului de transport care protejează clima.

În cazul mecanizării lucrărilor la şină firma Plasser & Theurer conduce în clasament: în anul 1953 a dezvoltat prima maşină de astupat hidraulică din lume făcând astfel primul pas spre mecanizarea lucrărilor de şină. Azi întreprinderea pune la dispoziţie soluţii care corespund tuturor exigenţelor privind randamentul, eficienţa, rrgonomia şi protecţia mediului. Oferta firmei cuprinde printre altele:

 • maşini de stabilizare şi compactare
 • maşini pentru reabilitarea şinei şi pentru o construcţie nouă de şin
 • maşini pentru reabilitarea macazurilor şi pentru o nouă instalare
 • maşini pentru reabilitarea liniei şi pentru construcţii noi
 • vehicule de măsurare

Rail Technology Cluster Austria (RTCA) este o platformă, care îşi sprijină membrii la extinderea avansului tehnologic şi îi orientează în privinţa prestării de servicii întărind astfel poziţia întreprinderilor austriece din industria destinată căii ferate pe pieţele internaţionale.

Vehicule de navigare şi zbor

În Austria veţi găsi firme care echipează iahturi, constructori de iahturi cu vele şi de ambarcaţiuni cu motor. Întreprinderile austriece sunt în afară de aceasta parteneri puternici din industria navelor cosmice şi a aparatelor de zbor.

Firma F.LIST GMBH concepe, proiectează, şi produce echipamente pentru iahturi de lux şi vapoare de croazieră. Pe lângă interioare pretenţioase întreprinderea produce şi componente constructive uşoare pentru avioane destinate deplasărilor de afaceri.

Diamond Aircraft Industries cu centrala şi secţia de dezvoltare în Wiener Neustadt este un producător de avioane din composit din fibră de sticlă şi carbon cu activitate pe plan mondial. Soluţii inovatoare privind avioanele pentru şcoli de aviaţie şi clienţi particulari reprezintă specialitatea întreprinderii.

Furnizori ca FACC AG sau Isovolta livrează metal placat, materiale electro izolante şi alte componente pentru amenajarea interiorului avioanelor.

Vehicule rutiere

Firmele furnizoare pentru industria producătoare de vehicule şi producţia de vehicule din Austria reprezintă un factor important al economiei cu o mare cotă la export. Din cauza unei pieţe interne mici întreprinderile trebuie să se impună cu produsele lor de înalt nivel tehnic pe pieţele din întreaga lume.

Importanţa firmelor furnizoare de componente a crescut în permanenţă în ultimii ani. Întreprinderile mici şi mijlocii din Austria s-au impus ca şi furnizori printr-un nivel tehnic superior, competenţă şi flexibilitate. Federation of the Austrian Automotive Industry and its Component Suppliers uneşte forţele furnizorilor austrieci de componente pentru automobile.

Mai multe informaţii pe acestă temă găsiţi la Branche Automotive

Comanda traficului, tehnică de transport, sisteme de depozitare

Expectativele în privinţa mobilităţii, a traficului şi a logisticii cresc în permanenţă. Întreprinderile austriece cu experienţă, entuziasm pentru inovaţii şi know-how preiau noile sarcini şi livrează soluţii competitive, durabile, cu ajutorul cărora clienţii sunt înarmaţi în faţa provocărilor viitoare.

Instalaţii de comandă şi de siguranţă trafic

Firma GESIG (societate pentru instalaţii de semnalizare - Gesellschaft für Signalanlagen) înfiinţată în anul 1964 se ocupă printre altele cu dezvoltarea, producţia, instalarea şi întreţinerea

 • sistemelor de reglare a traficului
 • sistemelor de control al traficului
 • sistemelor de comandă a traficului
 • sistemelor statistice şi de analiză a traficului

pe care le exportă în întreaga lume.

Grupul care oferă tehnologie pentru trafic SWARCO oferă ca şi partener pentru găsirea de soluţii de sisteme tehnice pentru trafic o gamă largă de produse începând cu semafoarele cu LED cu consum redus de energie, apoi comenzi adaptabile de fluidizare a traficului şi până la soluţii pe bază de software pentru telematica în trafic. În plus SWARCO livrează sisteme de marcat benzi retroreflectorizante şi servicii vizând acest domeniu.

La începutul istoriei firmei Forster era vorba despre panouri imprimate. Astăzi firma livrează printre altele

 • produse tehnice pentru trafic 
 • echipamente pentru tuneluri 
 • sisteme de ghidare şi pentru protecţia fonică.

Tehnica de transport, sisteme de ridicat

Firma Palfinger e este o parte dintr-un grup de întreprinderi multinaţionale cu sediul în Salzburg. Întreprinderea se numără printre producătorii de frunte pe plan internaţional de sisteme hidraulice de ridicat, încărcat şi manipulat. Produsul de bază este macaraua mobilă cu braţ articulat. Gama de produse cuprinde şi:

 • sisteme de înlocuit containere
 • macarale pentru silvicultură
 • stivuitoare mobile
 • panouri de susţinere a încărcăturii
 • platforme montate pe camioane

Firma Liebherr construieşte printre altele macarale speciale pentru transboradrea mărfii în domeniul maritim. În marile porturi de containere funcţionează poduri pe şine pentru transbordarea mărfii şi reachstacker ale acestui producător austriac.

Sisteme de înmagazinare

Şi pentru sisteme de înmagazinare de calitate superioară există furnizori austrieci. LTW Intralogistics GmbH de exemplu produce structuri înalte cu rafturi pentru depozitare, care garantează şi la 40 m operaţiuni exacte.

Servicii de transport şi logistică

Un proces uniform de transport şi logistică reprezintă în cadrul multor branşe cheia succesului. În Austria s-au făcut remarcate multe firme de transport marfă şi case de expediţii cu activitate internaţională.

Transportatori de marfă

Transportatorii de marfă austrieci deţin parcuri auto cu ajutorul cărora se poate resaliza orice comandă de transport. Astfel Augustin Quehenberger Group Gmbh nu îşi oferă serviciile doar în Europa, ci deţine şi un sistem de transport marfă global.

Firma Drautrans (in German), cu sediul în unghiul format din cele trei ţări Itala, Slovenia şi Austria, oferă printre altele soluţii complete de transport marfă convenţionale cât şi transporturi combinate între Austria şi Europa de Vest.

Case de expediţie

Multe case de expediţie austrice preiau comenzi de logistică-planificare şi consultanţă şi oferă soluţii complete pentru clienţii din întreaga lume.

Astfel de exemplu Schenker , una dintre cele mai de frunte firme prestatoare de servicii din lume oferă servicii din domeniul logisticii, al transportului terestru, aerian şi maritim precum şi toate serviciile de logistică aferente.

Domeniul principal de activitate al casei de expediţii Condor îl reprezintă încărcăturile complete pe camioane în special în transportul din şi spre Europa de Est, Balcan, Turcia şi transporturi din şi spre Asia Centrală.

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA