Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Áttekintés

A fenntartható fejlődés érdekében világszerte egyre jelentősebb szerepet kap a környezeti technológiák, mint az emisszió-ellenőrzés, az energiatakarékossági technikák vagy a hulladékgazdálkodás, elterjedése. A környezetvédelmi technika és a megújuló energia a jövőben különösen gyorsan növekvő iparág lesz.

Tartalom:

Koncentrált környezettechnikai kompetencia

Ausztria a környezettechnika területén európai összehasonlításban vezető szerepet tölt be. Sok vállalat felismerte ennek az ágazatnak a piaci és exportesélyeit. A költségkímélő és klímasemleges energiaellátás érdekében alkalmazható technológiák előkelő helyen állnak az osztrák gazdaságban.

Energiaalap az egészséges jövőért

Energiapolitikai mérföldkövet jelent az energiaalap. 550 millió eurót fordítanak a megújuló energia, az energiahatékony technológiák és a "klímabarát mobilitás" támogatására. Vízerő, napenergia és innovatív biomassza-technológiák szolgálják a környezetvédelmet és az ellátás biztonságát.

Környezettechnológiák gazdasági erővel

Az ökoipar a bruttó hazai termékben való részesedése alapján Ausztria EU-szerte a második helyen áll. Az osztrák környezettechnikai ipar különösen gyorsan növekszik. Ennek a trendnek az élén a szolártermikus ágazat áll.  Ausztriában a környezettechnika forgalma összesen kb. 8,2 milliárd euróra tehető.

Innovatív technika az erőforrások kíméletes használatáért

A megújuló energiahordozók aránya Ausztriában átlagon felüli. A víz, energia és hulladékújrahasznosítás hatékonyságára méltán büszkék az osztrák vállalatok. Az olyan kulcstechnológiák, mint a biomassza hasznosítás, a vízkezelés vagy az innovatív szennyvíztechnika, nemcsak Ausztriában elterjedtek. Az erőforrásokkal való fenntartható bánásmódot szolgáló termékek és know-how a nemzetközi piacokon is keresettek.

Nap, víz és levegő

A szolártermikában az elkövetkezendő években Európában robbanás várható. Az osztrák GreenOneTec, a világ legnagyobb síkkollektorgyártója és más osztrák vállalatok is jól felkészültek a termékeik iránti erősődő érdeklődésre. Ma már az európai piac több mint 30%-át Ausztriából látják el kollektorokkal.

A napenergiával történő áramtermelésnél az inverterek és a photovoltaikus modulok tokozása innovációs erejüknek és minőségüknek köszönhetően nemzetközileg nagyon keresett termékek.

Ausztria egyike a vízben leggazdagabb európai országoknak. Központi cél a vízi erőforrások védelme és tartós megóvása a jövőbeni generációk számára. Így az osztrák vállalatok az ipari vízkezelés területén sokoldalú szolgáltatásokat kínálnak exportra is, mint például: 

  • részecskeszűrés szennyvízből,
  • legnagyobb tisztaságú víz az elektronikai, élelmiszer-, ital- és gyógyszeripar számára,
  • savas és lúgos szennyvízek pH-értékének javítása,
  • nehézfém eltávolítás.

Az Osztrák Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal szerint, Ausztriában a kén-dioxid kibocsájtás 1990 óta közel 77%-kal csökkent. Ez csak egy pozitív eredménye a levegő minőségi javulását célzó intézkedéseknek, amelyek a éghajlatpolitika részei és fontos impulzusokat szállítanak az osztrák környezettechnikai ágazat innovációja részére.

Biogáz potenciál

Ausztria nagy szakértelemmel rendelkezik a biogáz előállításában, több mint 300 biogázüzeme van, amelyek elismert ökoáramtermelő berendezések. A biogáz földgáz minőségű előkészítése terén az elmúlt években fontos tapasztalatokra tettek szert. 

Hulladék – gazdasági tényező

Ausztriában a hulladékgyűjtés és –kezelés területén mintegy 800 vállalkozás tevékenykedik. Az ágazat világszerte éllovas szerepet tölt be és minden jelentősebb szolgáltatást kínál, mint például:

  • gyűjtés,
  • kezelés,
  • szállítás,
  • válogatás,
  • deponálás,
  • termikus hasznosítás.

Környezettechnológiai berendezések és eszközök

Az osztrák gépgyártó vállalatok világszerte sikeresen exportálnak. Az európai és nemzetközi piacokon elismerik az innovatív gépgyártási ágazat magas technikai színvonalát és know-how-ját.

Az osztrák szállítók nemcsak gépeket gyártanak, hanem modulokat, szerszámokat és automatizálást is szállítanak, amelyek az ügyfeleiknek a legmagasabb minőséget és termelékenységet garantálják. A siker kulcsa a jól képzett szakemberekben, a magas minőségtudatban és a más országok gyártóival való együttműködésben rejlik.

További információért lépjen kapcsolatba az ADVANTAGE AUSTRIA-irodával vagy forduljon közvetlenül:

Fémtechnológiai Iparszövetség
Association of Metaltechnology Industries
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Wien
Austria
 
+43 5 90900 3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA