Advantage Austria Pokazati navigaciju

Pregled

Inovativna austrijska poduzeća isporučuju međunarodnim kupcima visokokvalitetna i konkurentna ambalažna rješenja kao i tiskarske proizvode. Strojevi i moduli iz Austrije upotrebljavaju se u ambalažnoj industriji i tiskarama diljem svijeta.

Sadržaj:

Ambalaža budućnosti

Optimiranje rješenja ambalaže kao i upotreba modernog dizajna igra veliku ulogu kod izvozno orijentiranih poduzeća ove branše.

I među tvrtkama s područja savjetovanja, inženjeringa, proizvodnje strojeva, uređaja i dodataka za ambalažnu industriju postoje poduzeća koja nude inovativne proizvode i usluge.

U posebnu ekspertizu austrijskih poduzeća na području proizvodnje ambalaže ubraja se prerada:

  • papira, kartona i valovitog kartona 
  • plastike 
  • stakla

Inovacije za gospodarstvo i okoliš

Kroz intenzivna istraživanja austrijske ambalažne industrije nastaju ne samo moderni i konkurentni sustavi pakiranja, nego i rješenja koja štite okoliš i štede resurse. Ova inovacijska branša veoma doprinosi dobrom glasu Austrije kao predvodnika u zaštiti okoliša i održivog razvoja.

S ARA-Systemom i Öko-Boxom austrijsko gospodarstvo ima izvrsna i u svijetu priznata rješenja za recycling. Tome pridonosi poseban angažman austrijskih poduzeća, koja se pridržavaju austrijskog zakonodavstva na području zaštite okoliša i održivog razvoja.

Greiner Packaging ubraja se u najvažnije europske proizvođače ambalaže. Ovo poduzeće primjer je za značaj stalnih istraživanja i daljnjeg razvoja koji vode inovativnim i međunarodno uspješnim proizvodima.

Ovotherm International Handels GmbH proizvodi 100% ponovno upotrebljiva pakiranja za jaja. Time poduzeće daje svoj doprinos očuvanju okoliša. Ovotherm je svjetski lider i izvozi svoje proizvode u preko 80 zemalja.

Constantia Flexibles   je jedan od vodećih svjetskih proizvođača fleksibilnih pakiranja i etiketa. Grupa opskrbljuje brojne multinacionalne koncerne i lokalne tržišne lidere koji proizvode prehrambene proizvode, hranu za životinje, piće i farmaceutske proizvode.

Staklo

Kad je riječ o staklenoj ambalaži austrijsko tržište raspolaže kompetentnim ponuđačima, koji proizvode široku paletu proizvoda vrhunske kvalitete: od standardnih pakiranja za lijekove do specijalne proizvodnje za alkoholna pića.
Tako npr. Stölzle-Oberglas GmbH , poduzeće sa povijesti dužom od dvije stotine godina, proizvodi inovativnu staklenu ambalažu za međunarodna poduzeća i ostvaruje izvoznu stopu od preko 90%.

Papir, karton i valoviti karton

Prilikom proizvodnje kartonske ambalaže upotrebljavaju se uglavnom obnovljive sirovine. Također i mogućnost reciklaže je poseban aspekt očuvanja okoliša tokom proizvodnog procesa. Stupanj mogućnosti recikliranja ambalaže od kartona, papira ili valovitog kartona je oko 90%. Putem inicijativa za istraživanje i razvoj te upotrebom najbolje tehnologije u danom trenutku kroz proizvodni proces se ostvaruje kako efikasnost tako i zaštita okoliša na najvišem nivou.

Tvrtka Mayr-Melnhof Gruppe najveći je europski proizvođač kutija. Poduzeće je europski tržišni lider u svojoj domeni, ali je i snažno angažirano u zaštiti okoliša.

Poduzeće Mosburger GmbH je tržišni lider za ambalažu od valovitog kartona u Austriji. Isporučuje visoko kvalitetne standardne proizvode kao i rješenja za ambalažu po mjeri, te prema želji preuzima i uslugu tiska.

Ostali značajni proizvođači ambalaže od valovitog kartona u Austriji su: Rondo Ganahl AG i Smurfit Kappa Interwell GmbH & Co KG .

Plastika

Također i prerada plastičnih masa u Austriji ima dugu tradiciju i ubraja se u najvažnija područja ambalažne industrije. Ambalažni proizvodi poput folija, vlakana, spremnika, boca i sl. zauzimaju značajan dio proizvodnog volumena industrije prerade plastičnih masa.

Proizvođač ambalaže i drugih proizvoda od plastike ALPLA-Werke Alwin Lehner GmbH & Co. KG raspolaže sa preko 154 podružnica u 40 zemlje. Poduzeće razvija i proizvodi boce, tube i zatvarače i slovi u svojoj domeni za međunarodnog lidera u tehnologiji. Glavni kupac ovog poduzeća je širom svijeta aktivni proizvođač proizvoda široke namjene i potrošnje Procter & Gamble.

Etiketiranje ambalaže

Visokokvalitetno etiketiranje ambalaže kao i dizajn iste važni su faktori uspjeha. U Austriji ćete pronaći dobavljače, koji sa svojim inovativnim proizvodima ispunjavaju sve uvjete i jamče konkurentne usluge.

ULIKETT GmbH  i Ulrich Etiketten GesmbH proizvode i tiskaju između ostaloga samoljepljive etikete, booklet etikete, duo odnosno multi etikete za prehrambene proizvode, piće, farmaceutske proizvode i industriju robe široke potrošnje te ostale branše.

Securikett Ulrich & Horn GmbH razvija i proizvodi sigurnosne etikete i ubraja se u tehnički vodeća poduzeća sigurnosnih rješenja za registrirane zaštitne znakove na cijelom svijetu. S CODIKETT® tehnologijom i jedinstvenim kodovima “unique codes” Securikett pruža idealnu, digitalnu nadopunu inovativnoj strategiji zaštite proizvoda u budućnosti.  

Tvrtka CCL Label GmbH Hohenems je prije svega specijalizirana na etiketiranje prehrambenih proizvoda i napitaka.

Marzek Etiketten+Packaging Gruppe dobavljač je za cijeli spektar: Od etiketa u arku i rolama, preko fleksibilnih pakiranja, pa sve do finog kartona. Proizvodi se postupkom kombinacijskog tiska te se vrši vrhunsko oplemenjivanje za razne branše (prehrambeni proizvodi, piće, kozmetika, farmaceutski proizvodi itd.). K tome Marzek ima i svoju dizajnersku agenciju i nudi tehniku etiketiranja.

Kompletna rješenja za industriju pića

Poduzeće SIG Combibloc , koje je aktivno na međunarodnom tržištu, proizvodi aseptičku kartonsku ambalažu za pića i tekuće namirnice. Kao ponuđač sustava ovo poduzeće isporučuje i strojeve po mjeri za punjenje mlijeka, vode, bezalkoholnih pića i ostalih proizvoda.

Izvozne kompetencije u tiskarstvu

Austrijske tiskare i ponuđači usluga savjetovanja i inženjeringa odnosno pomoćnih sredstava i opreme za mjerenje odlikuju se visokom sviješću i iskustvom u ispunjavanju specifičnih želja klijenata.

Tiskarski proizvodi

Mnoge austrijske tiskare su pouzdani isporučitelji kataloga, časopisa, reklamnog materijala, poslovnih izvještaja kao i mnogih drugih visokovrijednih proizvoda. U Austriji ćete pronaći i ponuđače za kompletnu izradu knjiga i džepnih knjiga.

Sve o tisku

Na područjima

  • savjetovanje i inženjering,
  • kemijska pomoćna sredstva za tiskanje i knjigovežnice,
  • mjerna tehnika za tiskanje i knjigovežnice
     

pronaći ćete u Austriji uslužno-orijentirana poduzeća, čija se kvaliteta vidi iz certifikata o efikasnim i održivim radnim procesima.

Tiskarstvo s poviješću i budućnošću

Godine 1913. utemeljeno poduzeće Oberndorfer Druckerei GmbH ubraja se u najmodernije tiskare i poduzeća za komunikaciju na njemačkom govornom području. Specijalizirano za tisak časopisa i reklamnog materijala srednje i više tiraže, poduzeće ima klijente diljem cijele Europe i SAD-a.

Poduzeće LEYKAM Let´s Print ubraja se u europske lidere u valjčanom tisku. Proizvodnja se odvija u proizvodnim pogonima u Austriji i Sloveniji, a prodajni uredi postoje u Mađarskoj, Italiji, Hrvatskoj i Švedskoj. Proizvodni portfelj je koncentriran na visokotiražne reklamne proizvode, kao i na magazine i časopise.

Tvrtka ROGLER Software GmbH je partner u softveru za tisak i medije. Poduzeće programira i održava standardna softverska rješenja te adaptira i proširuje softver prema željama klijenata. Među klijente ovog poduzeća ubrajaju se međunarodne tiskare, između ostaloga u Njemačkoj, Švedskoj i Belgiji.

Strojevi, uređaji, dodatna oprema

Dobro obučeni stručnjaci, visoka svijest o kvaliteti i povezanost sa proizvođačima u drugim zemljama ubrajaju se u faktore uspješnosti izvozno orijentiranih austrijskih ponuđača strojeva za ambalažnu industriju i tisak. Visoki tehnološki standard i know-how cijenjeni su na međunarodnim tržištima.

Strojevi za ambalažnu industriju

ENGEL packaging isporučitelj je kompletnih rješenja za ambalažnu industriju. U usluge ovog poduzeća ubrajaju se strojevi za injekcijsko ubrizgavanje i automatska rješenja te projektiranje kompletnih proizvodnih ćelija. Stopa izvoza iznosi ca. 95%, a tvrtka ima predstavništva u preko 85 zemalja svijeta.

U razvoju higijenskih, pouzdanih i upotrebljivih sustava pakiranja za namirnice, medicinske sterilne proizvode, kao i proizvode za industriju te proizvode za široku upotrebu vodeću ulogu igra tvrtka Multivac Sepp Haggenmüller GmbH & Co.KG . Tvrtka nudi ambalažna rješenja po mjeri klijenta od savjetovanja do gotovih postrojenja.

Poduzeće Starlinger & Co Gesellschaft m.b.H. utemeljeno je 1835. godine i danas je svjetski lider na području strojeva i procesne tehnologije za tkane plastične vreće, a kupce ima u 136 zemalja. Starlingerova proizvodna paleta obuhvaća sve strojeve za proizvodnju modernih tkanih polipropilenskih vreća.

Supervac Ges. m. b. H. (na engleskom) jedan je od vodećih svjetskih proizvođača strojeva za vakumska pakiranja. Poduzeće izvozi postrojenja za pakiranje u preko 100 zemalja i isporučuje pored standardnih rješenja također postrojenja po želji kupca u prehrambenoj i ne-prehrambenoj industriji.

Strojevi za tisak

Maschinenfabrik KBA-Mödling AG s oko 700 zaposlenih proizvodi agregate za strojeve za offset tisak te je kompletni ponuđač za tisak vrijednosnih papira. Na području tiska novčanica i sigurnosnih dokumenata KBA-Grupa je vodeći ponuđač strojeva diljem svijeta.

SPGPrints Austria GmbH (na engleskom) vodeći je proizvođač visokokvalitetnih sustava za lasersku gravuru na području tekstila i grafike.

J. Zimmer Maschinenbau GmbH je izvozno orijentirano poduzeće na području strojeva za tisak na tekstil i strojeva za premazivanje. Raspolaže predstavništvima u mnogim zemljama svijeta. U mjestu Kufstein nalazi se centar kompetencija za strojeve za digitalni tisak, a u Klagenfurtu je koncentrirana proizvodnja strojeva za šablonski tisak i strojeva za premazivanje.

POLYCOT Industrieanlagen GmbH specijalizirao se na isporuku, montažu i puštanje u rad novih ili brižljivo ispitanih, remontiranih strojeva za tisak i preradu papira.

Uređaji i dodatna oprema

TKM Austria GmbH  proizvodi noževe za strojeve za kartonsku i ambalažnu industriju odnosno za tisak i daljnju obradu.

voestalpine Precision Strip GmbH  proizvodi linije za rezanje i posebne linije za ravne i rotacijske preše, koje ambalažnoj industriji mogu uštedjeti vrijeme za opremanje postrojenja.

IPB Baier GmbH&Co KG je međunarodno aktivni proizvođač rezervnih i nadomjesnih dijelova za tiskarsku, papirnu, recycling i kartonažnu industriju. Izvozna kvota iznosi preko 90%.

Posljednji put aktualizirano:
2017.07.03
Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA