Advantage Austria Prikaži navigacijo

Pregled

Inovativna avstrijska podjetja oskrbujejo mednarodne stranke z visokokakovostnimi in konkurenčnimi rešitvami embalaže in tiskarskimi proizvodi. Stroji in moduli avstrijske proizvodnje so v uporabi v embalažni in tiskarski industriji širom sveta.

Vsebina:

Embalaža prihodnosti

Optimiranje embalažnih rešitev in uporaba modernega dizajna so vodila izvozno usmerjenih podjetij panoge.

Tudi na področju svetovanja, inženiringa strojev, naprav in opreme za embalažno industrijo, je v Avstriji veliko število podjetij, ki ponujajo inovativne proizvode in storitve.

Posebno dovršena je predelava sledečih surovin:

  • papir, karton in valovita lepenka
  • plastika
  • steklo

Inovacije za gospodarstvo in okolje

Z intenzivnimi raziskavami avstrijske industrije embalaže ne nastajajo samo moderni in konkurenčni embalažni sistemi, temveč tudi izrazito okolju prijazne in učinkovite rešitve. Ta inovativna panoga prspseva dobršen del k avstrijski vzorčni vlogi pri varovanju okolja in trajnostnem razvoju.

S sistemom ARA-System in ekološkim zbiralnikom Öko-Box je avstrijsko gospodarstvo nakazalo izvrstne in mednarodno priznane rešitve reciklaže. To je predvsem zasluga zavzetosti domačih podjetij, ki avstrijsko zakonodajo s področja varovanja okolja in trajnostnega razvoja dosledno izvajajo.

Greiner Packaging šteje med najpomembnejše evropske proizvajalce embalaže. Podjetje je vzorčni primer nenehnih raziskav in razvoja, ki vodijo k inovativnim in mednarodno uspešnim proizvodom.

Ovotherm International Handels GmbH proizvaja 100% reciklažno embalažo za jajca. S tem podjetje pomembno prispeva k varovanju okolja. Ovotherm je vodilno svetovno podjetje na svojem področju in svoje izdelke izvaža v več kot 80 dežel sveta.

Constantia Flexibles je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev fleksibilne embalaže in etiket. Skupina oskrbuje številne multinacionalne koncerne in vodilna lokalna podjetja na področju prehrambne industrije ter industrije pijač, proizvodnje hrane za hišne živali in farmacevtske industrije.

Steklo

Številni kompetentni avstrijski ponudniki delujejo tudi na področju embalaže iz stekla in ponujajo izredno pestro paleto rešitev odlične kakovosti: od standardne embalaže za zdravila, vse do posebnih variacij za industrijo žganih pijač. Podjetje Stölzle-Oberglas GmbH , ki se lahko pohvali z več kot 200-letno tradicijo, proizvaja inovativno stekleno embalažo za mednarodna podjetja in dosega 90% izvozni delež.

Papir, karton in valovita lepenka

Pri proizvodnji kartonske embalaže se večinoma uporabljajo naravne surovine. Tudi možnost reciklaže je pomemben aspekt okolju prijazne proizvodnje. Delež reciklaže embalaže iz papirja, kartona in lepenke je 90%. Z iniciativami za raziskave in razvoj in uporabo najboljših tehnologij se pri proizvodnji dosegajo izvrstni rezultati učinkovitosti in varovanja okolja.

Skupina Mayr-Melnhof Gruppe je vodilni evropski proizvajalec zložljivih kartonskih škatel. Podjetje je na svojem področju vodilno na trgu in se močno angažira tudi na področju varovanja okolja.

Podjetje Mosburger GmbH je vodilni proizvajalec embalaže iz valovite lepenke. Dobavljajo najkakovostnejše standardne proizvode in izdelke po meri vključno s tiskom.

Drugi pomembni avstrijski proizvajalci embalaže iz valovite lepenke so Rondo Ganahl AG in Smurfit Kappa Interwell GmbH & Co KG .

Plastika

Tudi predelava plastike ima v Avstriji tradicijo in je eno najpomembnejših področji embalažne industrije. Embalažni proizvodi kot so folije, sodi, plastične ročke, steklenice in drugo, zavzemajo pomemben delež proizvodnega volumna industrije predelave plastike.

Proizvajalec plastike in embalaže iz le te ALPLA-Werke Alwin Lehner GmbH & Co. KG ima 154 predstavništev v 40 državah. Podjetje načrtuje in proizvaja steklenice, modele, tube in navoje ter zapirala in je vodilno mednarodno tehnološko podjetje na tem področju. Najpomembnejša stranka podjetja je svetovni koncern Procter & Gamble.

Etiketiranje embalaže

Visokokakovostna etiketa embalaže in design embalaže, ki upoštevata celosten koncept panoge, sta dva izredno pomembna faktorja gospodarskega uspeha. V Avstriji najdete ponudnike, ki s svojimi inovativnimi proizvodi zadostijo vsem zahtevam in zagotavljajo konkurenčne storitve.

Podjetji ULIKETT GmbH in Ulrich Etiketten GesmbH proizvajata in tiskata vse vrste etiket, med drugim tudi samolepilne etikete, booklet etikete, duolabels in multi labels za proizvode živilske industrije ter industrije pijač, farmacevtske, potrošniške in druge proizvode.

Podjetje Securikett Ulrich & Horn GmbH razvija in proizvaja varnostne etikete ter sodi med tehnično vodilne ponudnike varnostnih rešitev za zaščito blagovnih znamk na svetu. Poleg tega nudi s pomočjo CODIKETT® in "unique codes" idealno digitalno dopolnitev za varno ter inovativno strategijo zaščite izdelkov.

CCL Label GmbH Hohenems je v prvi vrsti specializiran na etiketiranje živil in pijač.

Skupina Marzek Etiketten+Packaging nudi široko paleto izdelkov: etikete na roli, etikete na poli, fleksibilno pakiranje, kartonažne izdelke itd. Proizvodi so primerni za najrazličnejše panoge – za živilsko industrijo in industrijo pijač, kozmetično, farmacevtsko industrijo idr. Skupina razpolaga z lastno oblikovalsko agencijo ter nudi tudi etiketirno tehnologijo.

Kompleksne rešitve za industrijo pijač

Mednarodno podjetje SIG Combibloc proizvaja aseptične kartonske embalaže za pijače in tekoča živila. Kot sistemski ponudnik podjetje dobavlja tudi polnilne stroje za mleko, tihe vode, brezalkoholne pijače ali druge proizvode.

Izvozna kompetenca pri tisku

Avstrijske tiskarne in ponudniki svetovalnih in inženirskih storitev oz. pripomočkov in merilne tehnike odlikuje visoka zavezanost kakovosti in dolgoletne izkušnje v pripravi izdelkov po meri naročnika.

Proizvodi za tiskarne

Številne avstrijske tiskarne so zanesljivi dobavitelji katalogov, revij, poslovnih poročil in številnih drugih visoko kakovostnih tiskarskih izdelkov.

Tudi ponudnike kompletne izdelave knjig in žepnih izdaj najdete v Avstriji. 

Vse o tisku

Na področjih

  • svetovanje in inženiring
  • kemični pripomočki za tiskarne in knjigoveznice
  • merilna in druga tehnika za tisk in knjigoveznice

najdete v Avstriji številna podjetja, katerih kakovost dokazujejo ugledni certifikati za učinkovito in trajnostno proizvodnjo.

Tisk z zgodovino in prihodnostjo

Leta 1913 ustanovljeno podjetje Oberndorfer Druckerei GmbH šteje med najmodernejše tiskarje v nemškogovorečem prostoru. Specializirani so na tisk časopisov in reklamnega materiala v srednjem in visokem segmentu naklade in se lahko pohvalijo z naročniki iz vse Evrope in ZDA.

Podjetje LEYKAM Let´s Print je vodilni evropski tiskar v valjčni offset tehniki. Proizvodnja je locirana v Avstriji in Sloveniji, prodajne pisarne imajo na Madžarskem, v Italiji, na Hrvaškem in Švedskem. Produktni portfelj obsega reklamni tisk, revije in časopise v visokih nakladah.

ROGLER Software GmbH je proizvajalec programske opreme za tisk in medije. Podjetje programira in upravlja standardne programske rešitve in adaptira in nadgrajuje programsko opremo po želji stranke. Med zadovoljne stranke štejejo mednarodne tiskarne, med drugim v Nemčiji, Belgiji in na Švedskem.

Stroji, naprave in oprema

Visoko izobraženi strokovnjaki, visoka zavezanost kakovosti in odlični in tesni stiki s proizvajalci v drugih državah so nosilci uspeha avstrijskih izvozno usmerjenih ponudnikov strojev za tisk in embalažo. Visoki standardi kakovosti in dolgoletno znanje so izredno cenjeni na mednarodnem trgu.

Stroji za embalažno industrijo

ENGEL packaging je ponudnik kompletnih rešitev za industrijo embalaže. K proizvodom podjetja štejejo brizgalni stroji in avtomatizacija ter projektiranje kompletnih proiozvodnih linij. Izvozni delež znaša ca. 95%, predstavništva pa ima podjetje v več kot 85 državah sveta.

Pri razvoju higienskih, zanesljivih in uporabniku prijaznih embalaž za živila, medicinske sterilne proizvode ter industrijske in potrošniške dobrine je vodilno podjetje Multivac Sepp Haggenmüller GmbH & Co.KG , ki ponuja embalažne rešitve po meri in sicer vse od svetovanja do končne izvedbe.

Starlinger & Co Gesellschaft m.b.H. je bila ustanovljena leta 1835 in je danes eno vodilnih svetovnih ponudnikov na področju strojev in procesne tehnike za tkane plastične vreče v 136 državh sveta. Paleta ponudbe podjetja obsega vse stroje za proizvodnjo modernih tkanih polipropilenskih vreč.

Podjetje Supervac Ges. m. b. H. (v angleščini) je vodilno svetovno podjetje za proizvodnjo vakuumskih embalažnih strojev. Svoje naprave izvaža v več kot 100 držav sveta in poleg standardnih rešitev ponuja tudi naprave po meri za stranke v živilski in neživilski industriji.

Tiskarski stroji

Maschinenfabrik KBA-Mödling AG s ca. 700 zaposlenimi proizvaja agregate za offset stroje in je celostni ponudnik za tisk vrednostnih papirjev. Podjetje je vodilni svetovni ponudnik za stroje za tisk denarja in vrednostih papirjev.

Podjetje SPGPrints Austria GmbH (v angleščini) je vodilni proizvajalec visokokakovostnih sistemov za lasersko gravuro za tekstil in grafiko.

Podjetje J. Zimmer Maschinenbau GmbH je izvozno usmerjeno podjetje na področju proizvodnje strojev za tisk na tekstil, ki ima številna predstavništva po svetu. Na lokaciji v kraju Kufstein imajo kompetenčni center za stroje za digitalni tisk ter šablonski in drugi specialni tisk.

POLYCOT Industrieanlagen GmbH se je specializiral na dobavo, montažo in zagon novih in skrbno preverjenih ter servisiranih rabljenih naprav in strojev za tisk in predelavo papirja.

Naprave in oprema

Podjetje TKM Austria GmbH proizvaja strojne merilce za industrijo kartona in embalaže ter tiskarne in predelavo.

Podjetje voestalpine Precision Strip GmbH proizvaja rezalne linije in druge posebne linije ter rotacijske štance, ki industriji embalaže omogočajo ogromen prihranek časa za nameščanje novih konfiguracij.

Podjetje IPB Baier GmbH&Co KG je mednarodni proizvajalec rezervnih in nadomestnih delov za industrijo papirja, tiska, kartona in reciklaže in dosega 90% izvozni delež.

Posodobljeno:
2017.07.06
Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA