Advantage Austria Pokaži navigaciju
Pretpostavljamo da ste iz Izaberite svoju državuPromena države

Pregled

Inovativna austrijska preduzeća snabdevaju međunarodne kupce rešenjima za ambalažu i štamparskim proizvodima visokog kvaliteta i konkurentnih cena. Mašine i kalupi proizvedeni u Austriji koriste se u industriji ambalaže i štamparijama širom sveta.

Sadržaj:

Ambalaža budućnosti

Izvozno orijentisana preduzeća iz ove grane posebnu pažnju polažu na optimizaciju rešenja za ambalažu i primenu modernog dizajna.

Postoje, takođe, i preduzeća koja nude inovativne proizvode i usluge i u oblasti konsaltinga, inženjeringa, proizvodnje mašina, uređaja i dodatne opreme za industriju ambalaže. Austrijska preduzeća iz oblasti pakovanja pokazuju posebnu stručnost u preradi

  • papira, kartona i talasaste lepenke
  • plastike
  • stakla

Inovacije za privredu i ekologiju

Zahvaljujući intenzivnim istraživanjima austrijske industrije ambalaže nastaju ne samo moderni i konkurentni sistemi pakovanja, već i rešenja koja umnogome doprinose očuvanju životne sredine i prirodnih resursa. Ovako inovativna, ova privredna grana daje veliki doprinos dobrom glasu koji Austrija uživa u pogledu ekologije, kao i racionalnom korišćenju prirodnih resursa.

Svojim sistemom sakupljanja ambalaže, koji sprovode kompanije ARA-System i Öko-Box austrijska privreda demonstrira izuzetna i međunarodno priznata rešenja u oblasti reciklaže. Ta rešenja funkcionišu zahvaljujući posebnom angažovanju domaćih preduzeća koja sprovode austrijske zakone iz oblasti ekologije i racionalnog korišćenja prirodnih resursa.

Preduzeće Greiner Packaging se ubraja u najvažnije evropske proizvođače ambalaže. Ovo preduzeće predstavlja primer značaja kontinuiranog istraživačkog rada i razvoja zahvaljujući kojima se dolazi do inovativnih proizvoda koji se uspešno plasiraju na međunarodno tržište.

Preduzeće Ovotherm International Handels GmbH proizvodi ambalažu za jaja koja se 100% može reciklirati. Na taj način preduzeće daje važan doprinos očuvanju životne sredine. Sa izvozom proizvoda u preko 80 zemalja, preduzeće Ovotherm zauzima vodeću poziciju na svetskom tržištu.

Constantia Flexibles je jedan od vodećih proizvođača fleksibilne ambalaže i etiketa na globalnom tržištu. Ova grupa preduzeća snabdeva brojne multinacionalne korporacije i vodeća lokalna preduzeća iz industrije hrane i pića, stočne hrane i farmaceutike.

Staklo

Kad je reč o staklenoj ambalaži, austrijsko tržište raspolaže kompetentnim ponuđačima, koji proizvode široku lepezu proizvoda izuzetnog kvaliteta, od standardne ambalaže za potrebe industrije lekova do specijalne ambalaže za industriju alkoholnih pića. Tako, na primer, preduzeće Stölzle-Oberglas GmbH , koje postoji već više od dvesta godina, proizvodi inovativnu staklenu ambalažu za međunarodno tržište sa izvoznom kvotom većom od 90%.

Papir, karton i talasasta lepenka

U proizvodnji kartonske ambalaže koriste se uglavnom sirovine iz obnovljivih izvora. I mogućnost reciklaže je poseban ekološki aspekt proizvodnje. Oko 90% ambalaže od papira, kartona i talasaste lepenke se reciklira. Zahvaljujući inicijativama u oblasti istraživanja i razvoja i upotrebi najbolje moderne tehnologije proizvodni proces postaje efikasan i maksimalno ekološki.

Grupa Mayr-Melnhof Gruppe je vodeći svetski proizvođač kutija na rasklapanje. U pogledu svojih proizvoda preduzeće je vodeće na evropskom tržištu, a veoma je angažovano i u oblasti ekologije.

Preduzeće Mosburger GmbH je vodeći proizvođač ambalaže od talasaste lepenke u Austriji. Isporučuju standardne proizvode visokog kvaliteta i pružaju rešenja ambalaže po zahtevu kupca, s tim što su u mogućnosti da po želji rade i štampu na ambalaži.

Postoje i drugi značajni austrijski proizvođači ambalaže od talasaste lepenke kao što su, na primer, preduzeća Rondo Ganahl AG i Smurfit Kappa Interwell GmbH & Co KG .

Plastika

I prerada plastike ima tradiciju u Austriji i pripada najvažnijim segmentima industrije ambalaže. Proizvodi za pakovanje kao što su, folije, burad, kanistri, flaše i sl., predstavljaju znatan deo proizvodnog volumena industrije prerade plastike.

Preduzeće ALPLA-Werke Alwin Lehner GmbH & Co. KG koje se bavi proizvodnjom plastike i ambalaže, ima 154 svojih ekspozitura u 40 zemlje. Preduzeće se bavi dizajniranjem i proizvodnjom flaša, preforminga, tuba i zatvarača i u pogledu tehnologije u domenu palstične ambalaže važi za vodeću firmu na međunarodnom tržištu. Njihov najznačajniji kupac je preduzeće Procter & Gamble koje se širom sveta bavi proizvodnjom robe široke potrošnje.

Etiketiranje ambalaže

Kvalitetno etiketiranje ambalaže i dizajn ambalaže koje pokriva celokupnu branšu, važan su faktor za ekonomski uspeh. U Austriji možete da nađete ponudu koja svojom inovativnošću proizvoda može da udovolji svim zahtevima, a da pri tom garantuje konkurentnost svojih usluga.

ULIKETT GmbH Ulrich Etiketten GesmbH bave se proizvodnjom i štampom samolepljivih etiketa, booklet-etiketa, dvo- i višeslojnih etiketa za proizvode iz prehrambene, farmaceutske i potrošačke industrije kao i iz drugih grana.

Securikett Ulrich & Horn GmbH se bavi razvojem i proizvodnjom sigurnosnih etiketa, a ubraja se sa tehnološkog gledišta globalno u vodeće ponuđače sigurnosnih rešenja za zaštitu brenda. Svojim proizvodom CODIKETT® i unikatnim kodovima Securikett je razvio idealni digitalni dodatak za inovativnu i održivu strategiju zaštite proizvoda.

Firma CCL Label GmbH Hohenems se uglavnom specijalizovala za etiketiranje u prehrambenoj insustriji i industriji pića.

Marzek Etiketten+Packaging Group nudi čitav spektar: od etiketa u listovima i rolnama preko fleksibilnih ambalaža sve do finog kartona. Štampa se kombinovanom tehnikom uz visokokvalitetno oplemenjivanje, a za čitav niz privrednih grana, kao što je prehrambena, kozmetička, farmaceutska industrija itd.. Štaviše, Marzek raspolaže i sopstvenom agencijom za dizajn, a takođe je i ponuđač tehnologija za etiketiranje.

Kompletna rešenja za indsutriju prića

Preduzeće SIG Combibloc , aktivno na međunarodnom tržištu, proizvodi aseptičnu kartonsku ambalažu za pića i tečne životne namirnice. Preduzeće nudi i sistemska rešenja i isporučuje mašine za punjenje mleka, negazirane vode, bezalkoholnog pića i drugih proizvoda, rađene po individualnim zahtevima kupaca.

Kompetentnost izvoza u oblasti štampe

Austrijske štamparije i ponuđače konsultantskih usluga i inženjeringa, pomoćnih sredstava i tehnologije za kontrolu štampe karakteriše visoka svest u pogledu kvaliteta, kao i iskustvo u ispunjavanju specifičnih zahteva kupaca.

Štamparski proizvodi

Mnoge austrijske štamparije su pouzdani isporučioci kataloga, časopisa i reklamnog materijala, poslovnih izveštaja i drugih proizvoda visokog kvaliteta.

U Austriji ćete naći i veliki broj štamparija koje nude štampanje knjiga i džepnih izdanja. 

Sve o štampi

U oblastima

  • konsalting i inženjering,
  • hemijska pomoćna sredstva za štamu i knjigovezaštvo,
  • kontrolna i merna tehnika za štampu i knjigovezaštvo

pronaći ćete u Austriji servisno orijentisana preduzeća, čiji se kvalitet ogleda u certifikatima za efikasne  i održive radne  procese.

Istorija i budućnost štampe

Preduzeće Oberndorfer Druckerei GmbH , osnovano 1913, ubraja se u najmodernija preduzeća iz oblasti štampe i komunikacija na nemačkom jezičkom prostoru. Specijalizovali su se za proizvodnju časopisa i reklamnih sredstava srednjeg i velikog tiraža i imaju porudžbine iz cele Evrope i SAD.

Preduzeće LEYKAM Let´s Print ubraja se u vodeće na evropskom tržištu u oblasti ofset stampe papirnih rolni. Proizvodnja se odvija u njihovim štamparijama u Austriji i Sloveniji, a u Mađarskoj, Italiji, Hrvatskoj i Švedskoj imaju svoju distribucionu mrežu. Proizvodni portfolio se koncentriše na reklamnu štampu velikog tiraža, kao i časopise i novine.

ROGLER Software GmbH bavi se softverom za štampu i medije. Preduzeće pruža usluge iz oblasti programiranja i održavanja standardnih softverskih rešenja, kao i adaptacije i proširenja softvera u zavisnosti od potrebe i zahteva klijenata. Klijenti preduzeća Rogler čine mnoge internacionalne štamparije, između ostalog, štamparije u Nemačkoj, Švedskoj i Belgiji.

Mašine, uređaji i dodatna oprema

Dobro obučen stručni kadar, visoka svest o kvalitetu i saradnja sa proizvođačima u drugim zemljama – to su faktori uspeha izvozno orijentisanih austrijskih preduzeća koja nude mašine za pakovanje i štampu. Međunarodno tržište zna da ceni visoke tehničke standarde i know-how.

Mašine za industriju ambalaže

ENGEL packaging nudi kompletna rešenja za industriju ambalaže. Njihov program usluga obuhvata mašine za livenje brizganjem i automatizaciju i projekovanje kompletnih proizvodnih jedinica. Izvozna kvota iznosi oko 95%, a svoja predstavništva imaju u više od 85 zemalja u svetu.

Vodeću ulogu u razvoju higijenskih, pouzdanih i lako primenljivih sistema pakovanja u prehrambenoj industriji, za sterilne medicinske proizvode, industrijsku robu i robu široke potrošnje ima preduzeće Multivac Sepp Haggenmüller GmbH & Co.KG . Preduzeće nudi rešenja za pakovanje po meri od konsaltinga do gotovih postrojenja.

Preduzeće Starlinger & Co Gesellschaft m.b.H. osnovano je 1835 godine i danas je vodeće na svetskom tržištu u oblasti mašina i procesne tehnologije za proizvodnju tkanih plastičnih džakova za klijente u 136 zemalja širom sveta. Proizvodna paleta preduzeća Starlinger obuhvata sve mašine za proizvodnju modernih tkanih džakova od polipropilena.

Preduzeće Supervac Ges. m. b. H. (tekst na engleskom) jedan je od vodećih proizvođača mašina za vakuumirano pakovanje na svetu. Postrojenja za pakovanje izvoze u više od 100 zemalja, a u ponudi, osim standardnih rešenja, imaju i postrojenja koja izrađuju po zahtevu i potrebama kupaca za prehrambenu i neprehrambenu industriju.

Štamparske mašine

Fabrika mašina Maschinenfabrik KBA-Mödling AG , sa svojih 700 zaposlenih, proizvodi agregate za mašine za ofset štampu tabaka i nudi komletnu opremu za štampu vrednosnih papira. KBA grupa je dokazala da je vodeća firma na svetskom tržištu kada su u pitanju štampanje novca i sigurnosna tehnika.

Preduzeće SPGPrints Austria GmbH (tekst na engleskom) vodeći je proizvođač sistema za lasersko graviranje u tekstilnoj i grafičkoj industriji.

Firma J. Zimmer Maschinenbau GmbH je izvozno orijentisano preduzeće u oblasti tekstilne štampe i mašina za nanošenje slojeva koje ima svoja predstavništva u mnogim zemljama. Preduzeće u mestu Kufstajnu (Kufstein) je stručni centar za digitalne štamparske mašine, a u preduzeću u Klagenfurtu su se koncentrisali na mašine za šablonsku štampu i mašine za nanošenje slojeva.

Firma POLYCOT Industrieanlagen GmbH specijalizovala se na isporuku, montažu i puštanje u pogon novih, dobro proverenih i remontovanih štamparskih mašina i mašina za preradu papira.

Uređaji i dodatna oprema

Preduzeće TKM Austria GmbH proizvodi mašinske noževe za industriju kartona i industriju ambalaže, odnosno za štamparske mašine i preradu papira.

voestalpine Precision Strip GmbH proizvodi linije za sečenje, ricovanje i specijalne linije za štancovanje ravnih delova i rotaciono štancovanje koje industriji pakovanja štede skupoceno vreme.

Preduzeće IPB Baier GmbH&Co KG je međunarodni proizvođač rezervnih i potrošnih delova za štamparsku, papirnu, kartonsku industriju i industriju reciklaže. Njihov udeo u izvozu iznosi 90%.

Poslednji put osveženo:
2017.07.04
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA