Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Munkaerőpiac

Emberek a munkahelyen © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

Ausztria gazdasági telephelyének jelentős erősségét alkotják a jól képzett és magasan motivált szakemberek: az osztrák munkavállalók a világ élvonalába tartoznak. A magas foglalkoztatási színvonal ellenére Ausztriában nagy tartalék van szakemberekből.

Képzett és motivált munkaerő

Ausztria munkavállalói különösen motiváltak. Nagy mértékben azonosulnak a munkaadók céljaival, ami az osztrák termékek magas minőségében is visszatükröződik. Noha itt is szűkösebb a szakemberkínálat, Ausztria helyzete más ipari országokkal összehasonlítva még mindig jelentősen kedvezőbb.

Az osztrák munkaerőpiac számokban

Ausztriában 2012-ben a foglalkoztatottak száma 3,5 millió fő, ebből 1.847.000 férfi és 1.619.000 nő volt. A foglalkoztatottak 73,3%-a ebben az időszakban valamilyen szolgáltatási területen dolgozott, 26% az iparban és kevesebb mint 1% a mező- és erdőgazdaságban tevékenykedett.

Ausztria gazdasági stabilitása a magas foglalkoztatási színvonalban is megmutatkozik. Ausztria alacsony munkanélküliségi kvótájával nemcsak az EU-n belül, hanem világszerte is az élvonalhoz tartozik. Az alacsony, mindössze 4,3%-os munkanélküliségi ráta ellenére Ausztria nagy tartalékkal rendelkezik szakemberekből.

Az ausztriai gazdasági székhely egy fontos erőssége a képzett és igen motivált munkaerő. Az osztrák munkavállalók lojalitása és a vállalati célokkal való azonosulása fontos tényezők a magas termelékenységi és minőségi színvonal számára. Nemzetközi összehasonlításban Ausztria világszerte a negyedik helyen áll Dánia, Svájc és Írország mögött.

Letölthető dokumentumok a témához

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA