Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Arbeidsmarkt

Mensen op het werk © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

Een essentiële kracht van Oostenrijk als economisch centrum ligt in de gekwalificeerde en zeer gemotiveerde werknemers: de Oostenrijkse werknemers zijn topklasse. Ondanks een hoge bezettingsgraad is er in Oostenrijk nog een groot reservoir aan vakmensen.

Gekwalificeerde en gemotiveerde werknemers

Oostenrijkse werknemers zijn zeer gemotiveerd. Ze identificeren zich in hoge mate met de doelen van hun werkgever en dat wordt op indrukwekkende wijze weerspiegeld in de hoge kwaliteit van de Oostenrijkse producten. Hoewel ook hier het aanbod aan vakmensen schaars werd, is de situatie in Oostenrijk aanzienlijk beter dan in andere industrielanden.

De Oostenrijkse arbeidsmarkt in getallen

In 2012 hadden ongeveer 3,5 miljoen Oostenrijkers een arbeidscontract, daaronder 1.847.000 mannen en 1.619.000 vrouwen. Gedurende deze periode werkten 73,3% van alle werkenden in de dienstverlenende sector, 26% in de industrie en minder dan 1% was in de land- of bosbouwsector werkzaam.

De economische stabiliteit komt ook tot uitdrukking in de hoge bezettingsgraad. Niet alleen binnen de EU - ook wereldwijd gezien - blijft Oostenrijk met zijn lage werkeloosheidscijfer aan de top. Ondanks het lage werkloosheidscijfer van 4,3% beschikt Oostenrijk over een hoog potentiaal aan beschikbare arbeidskrachten.

Het Oostenrijkse bedrijfsleven ontleent wezenlijke kracht aan gekwalificeerde en zeer gemotiveerde arbeidskrachten. De hoge loyaliteit van de Oostenrijkse werknemer en het feit, dat deze zich goed kan identificeren met de bedrijfsdoeleinden, zijn essentiële factoren voor de hoge mate van productiviteit en de hoge kwaliteitsstandaard. Internationaal gezien staat Oostenrijk wereldwijd op de vierde plaats, achter Denemarken, Zwitserland en Ierland.

Verwante downloads

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA