Cookie-beállítások

Itt tudja azon különböző eszközök cookie-beállításait megnézni ill. módosítani, amelyeket a www.advantageaustria.org oldal és annak aldomainjei használnak.


Beállítások mentése
Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Intézetek

Épület a kék égbolt előtt © photocase.com/chillerstadt

© photocase.com/chillerstadt

Az osztrák kutatók szerte a világon jó hírnévnek örvendenek. Nem is csoda, hiszen innovációikkal megváltoztatják a jövőt.

Hálózat a sikerért

Az osztrák kutatási környezet legdinamikusabban fejlődő ágazata az ún. "kooperatív terület" - vagyis az egyetemeken kívüli kutatás. A K&F kiadások ezen a területen az elmúlt 10 évben majdhogynem megháromszorozódtak. Az 57, egyetemen kívüli kutatási intézményben 7.000 ember dolgozik.

Austrian Cooperative Research (ACR)

Legyen az fenntartható építészet, környezet-technológia vagy megújuló energia, élelmiszer-minőség és -biztonság vagy építőanyag- és folyamatinnováció: a kkv-k az innovációs gépezet elengedhetetlen részei. A kiváló ötleteket ezért az Austrian Cooperative Research (ACR) évente közel 500 kutatási projekttel támogatja.

Austrian Institute of Technology (AIT)

Az AIT Ausztriában ugyanúgy kulcsszerepet játszik a jövő infrastrukturális témáinak kutatási és technológiaközpontjaként, mint egész Európában is. Az öt részlegben - Energy, Mobility, Health & Environment, Safety & Security, illetve Foresight & Policy - működő és olyan helyszíneken végzett tevékenység, mint a TechGate Vienna vagy a Seibersdorf kutatási központ, mindenkor a gazdasággal történő szoros együttműködésben keresi a legújabb infrastrukturális megoldásokat. Az olyan cégek, mint a Siemens, a Magna, az OMV vagy az AVL már régóta az AIT kompetenciáira építenek.

Joanneum Research

A Joanneum Research több mint harminc éve folytat csúcsminőségű kutatást nemzetközi színvonalon és egyben a vezető vállalatok által is keresett K&F-partner. A maga öt kutatási területével, Materials, Health, Digital, Resources és Policies, a Joanneum Research ma már az egyik legnagyobb egyetemen kívüli kutatási intézmény Ausztriában. Továbbá olyan alkalmazásorientált kutatások és technológia-fejlesztések fontos motorja, mint az e-health, nano-anyagok, web 2.0, megújuló energiák vagy éppen gazdaság- és innovációkutatás.

Christian Doppler Kutatási Társaság

Ahhoz, hogy a cégek lehetőleg hatékony hozzáférést kaphassanak a gyakorlatorientált alapkutatásokhoz, a Christian Doppler Kutatási Társaság több mint 70, különböző osztrák egyetemeken működő laborjai kitűnő kapocsként szolgálnak a tudomány és a gazdaság között. A hét évre átmeneti jelleggel beiktatott kutatási intézmények éves költségvetése akár a 600.000 Eurót is eléri, amely félig állami pénzből származik. Ezáltal jelentősen csökken a vállalkozói kockázat. További előnyök: a CD laborok a folyamatos tapasztalatcsere révén olyan alaptudást halmoznak fel, amely később a cégeknél új termékek és eljárások kifejlesztésére fordítható.

A tudományos közösséghez fűződő szoros kapcsok révén a gazdaság mindenkor közel marad a tudományos trendekhez, ami lehetővé teszi a legújabb ismeretek innovációs motorként történő alkalmazását. Nem hiába épít 125 olyan nemzetközi ipari partner a magán- és a közszféra ilyen jellegű együttműködésére (PrivatePublicPartnership), mint az AVL, Infineon, OMV, Sandoz, voestalpine, Biomay, Lenzing vagy a Plansee.

Ludwig Boltzmann Társaság (LBG)

A Ludwig Boltzmann Társaság (LBG) az együttműködő kutatás specialistája és akadémiai illetve vállalati partnerekkel együtt kezdeményez mindenféle csúcsminőségű és innovatív kutatási projektet. A projektek mögötti privát szervezeteket a Ludwig Boltzmann Intézet határozott időre hozza létre. A közös kutatások súlypontjai az emberi gyógyászat és az élettudományok, valamint az egészségtudomáynra fókuszáló humán-, társadalom- és kultúratudományok. A kutatás élét az interdiszciplináris megközelítés adja.

Jelenleg 20 intézményben és 5 klaszterben 300 dolgozó foglalkozik újszerű tudományos kérdésekkel és nemzetközi színvonalú kutatói munkát végeznek. Az LBG főként a klinikai gyógyászati kutatás területén tartozik Ausztria kiemelkedő szereplői közé olyan gazdasági partnerekkel, mint a Siemens vagy a Bayer Healthcare Pharmaceuticals, valamint olyan startupokkal és kkv-kkal, mint a Tissue Gnostics és a RISC Software GmbH.

Az ipar elismert kutatási partnerei ezeken túlmenően az arsenal research Bécsben, a Salzburg Research Salzburgban, a Fraunhofer Research GmbH , az Upper Austrain Research , V-Research és a Carinthian Tech Research Kärntenben.

Utolsó frissítés:
2018.04.24
Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA