Nastavitve piškotkov

Tukaj lahko vidite oz. spremenite nastavitve piškotkov različnih orodij, ki so v uporabi na www.advantageaustria.org in njihovih poddomenah.


Shrani spremembe
Advantage Austria Prikaži navigacijo

Inštituti

Zgradba pred modrim nebom © photocase.com/chillerstadt

© photocase.com/chillerstadt

Avstrijski raziskovalci imajo odličen ugled po vsem svetu. Nič nenavadnega, saj njihove inovacije spreminjajo svet prihodnosti.

Mreženje za uspeh

Področje neuniverzitetnih raziskav je najhitreje rastoče področje v avstrijskem raziskovalnem okolju, saj so se tu izdatki za R & R v zadnjem desetletju skorajda potrojili. 57 neuniverzitetnih raziskovalnih institucij zaposluje več kot 7.000 ljudi.

Austrian Cooperative Research (ACR)

Mala in srednje velika podjetja so pomembno gonilo razvoja ter inovacij - bodisi da gre za trajnostno gradnjo, okoljske tehnologije, obnovljive vire energije, zagotavljanje kakovosti in varnosti hrane, nove materiale ali procesne inovacije. Iz tega razloga Austrian Cooperative Research podpira zagon dobrih idej v obliki 500 raziskovalnih projektov vsako leto.

Austrian Institute of Technology (AIT)

Austrian Institute of Technology (AIT) igra v Avstriji in v Evropi ključno vlogo kot inštitut za raziskave in tehnologijo pomembnih vprašanj infrastrukture prihodnosti. AIT s svojimi petimi oddelki - Energy, Mobility, Health & Environment, Safety & Security ter Foresight & Policy -  na lokacijah, kot so TechGate Vienna ali Raziskovalni center v Seibersdorfu, tesno sodeluje s poslovno skupnostjo pri razvoju novih infrastrukturnih rešitev. AIT zaupajo že več let multinacionalna podjetja kot so Siemens, Magna, OMV in AVL.

Joanneum Research

Joanneum Research že več kot 30 let izvaja najnovejše raziskave na mednarodni ravni in je priznani R&R partner top podjetjem. S svojimi petimi raziskovalnimi enotami - Materials, Health, Digital, Resources in Policies - velja za enega največjih neuniverzitetnih raziskovalnih institucij v Avstriji. Poleg tega predstavlja pomembno gonilo uporabno usmerjenih raziskav in tehnološkega razvoja na področju e-zdravja, nanomaterialov, spleta 2.0, obnovljivih virov energije, gospodarstva in inovacij.

Christian Doppler Research Association

Več kot 70 laboratorijev Christian Doppler na avstrijskih univerzah ustvarja izjemno produktivno mostišče med znanostjo in gospodarstvom ter daje gospodarski skupnosti učinkovit dostop do uporabno usmerjenih raziskav. Začasni laboratoriji, ki delujejo za obdobje sedmih let, razpolagajo z letnim proračunom v višini ca. 600.000 EUR, pri čemer je ca. 50 % sredstev financiranih iz javnega sektorja. S tem se zmanjša tveganje za pravne osebe. Prednost CD laboratorijev je tudi stalna izmenjava znanj in izkušenj, ki v podjetjih pripomore k razvoju novih izdelkov in procesov.

Po zaslugi tesne povezanosti z znanstveno skupnostjo, ostaja poslovna skupnost v nenehnem stiku  z najnovejšimi znanstvenimi trendi in to izkorišča za nadaljnji razvoj novih tehnoloških inovacij. Zato ne preseneča, da na to obliko javno zasebnega partnerstva stavi že 125 mednarodnih industrijskih partnerjev kot so AVL, Infineon, OMV, Sandoz, voestalpine, Biomay, Lenzing in Plansee.

Ludwig Boltzmann Gesellschaft (LBG)

Ludwig Boltzmann Gesellschaft (LBG) je specializirano za kooperativne raziskave in skupaj z akademskimi ter korporativnimi partnerji poskrbi za inovativne raziskave na najvišji ravni. Kot zasebna podporna organizacija ustanavlja Ludwig Boltzmann inštitute za omejeno časovno obdobje. V ospredju so humana medicina, znanosti o življenju, humanistika, družboslovje in kulturne študije, s poudarkom na zdravstvenih vedah. Fokus je pri tem predvsem na interdisciplinarnih in nadnacionalnih raziskavah.

Trenutno se približno 300 zaposlenih v 20 inštitutih in 5 grozdih ukvarja z najnovejšimi znanstvenimi vprašanji in izvaja vrhunske raziskave na najvišji mednarodni ravni. Zlasti na področju medicinsko-kliničnih raziskav velja LGB za enega ključnih akterjev v Avstriji, kar potrjuje tudi sodelovanje s poslovnimi partnerji kot sta Siemens in Bayer HealthCare Pharmaceuticals ter startupi in MSP kot sta na primer Tissue Gnostics in RISC Software GmbH.

Drugi priznani raziskovalni partnerji industrijskih podjetij so arsenal research na Dunaju, Salzburg Research v Salzburgu, Fraunhofer Research GmbH , Upper Austrian Research , V-Research ter Carinthian Tech Research na Koroškem.

Posodobljeno:
2018.04.24
Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA