Cookie-beállítások

Itt tudja azon különböző eszközök cookie-beállításait megnézni ill. módosítani, amelyeket a www.advantageaustria.org oldal és annak aldomainjei használnak.


Beállítások mentése
Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

K+F-térkép

Fűszál vízcseppel © photocase.com/Patzita

© photocase.com/Patzita

Ausztria mint kutatási hely előzősávban van. A bruttó hazai termék több mint 3%-át kitevő kutatási kvótájával az ország messze meghaladja az EU-átlagot. Több mint 60 iparági klaszter és kidolgozott innovációs támogatások gondoskodnak a gazdaság és tudomány optimális kapcsolatáról.

Az osztrák kutatásnak hagyományai vannak

Ausztria összességében hosszú kutató múltra és világhírű találmányokra tekinthet vissza. Tudta-e Ön, hogy a varrógépet az osztrák Josef Madersperger találta fel? A hajócsavart pedig Josef Ressel? Nem is szólva a Porsche autóról, amelyet Ferdinand Porsche fejlesztett ki, illetve a stabil penicillinről, amelyet a tiroli Biochemie Kundl fedezett fel. Ugyanakkor az osztrák kutatás jelenlegi térképe is figyelemre méltó teljesítményeket eredményez.

Több esély kutatással

Az állam és a tartományok 2016-ban összesen kereken 3,8 millárd eurót fektettek be kutatásba és fejlesztésbe. Ehhez jön még hozzá a vállalatok K+F-beruházásai további 5,1 milliárd euró értékben.

Az osztrák sikermodell optimális feltételeket teremt az olyan, a K&F- és kompetencia-központjaikat Ausztriába telepítő nemzetközi cégeknek, mint a Baxalta, BMW, Bosch, Infineon vagy Novartis. A kiváló kutatási színvonal, az innovatív továbbgondolt megoldások, a klaszterek és nemzetközi nagy nevek garantálják, hogy a csírázó ötletek végül piacképes termékekké és szolgáltatásokká nőjjék ki magukat.

Így többek között a praktikus appok vagy intelligens adatvédelmi rendszerek mögött is high-tech „Made in Austria“ technológiák bújnak meg. A rákkutatás, az okoshálózatok vagy a jövő intelligens áramhálózatai remekül kiegészítik az olyan hagyományos húzóágazatokat, mint a gép- és járműgyártás, a környezeti technológiák és innovatív építőanyagok vagy a fémipar, amelyek mind exportorientált technológiagyárként működnek.

A COMET (Competence Centers for Excellent Technologies) támogatói kezdeményezés 47 kompetencia-központja célzottan támogatja az ipar és tudomány együttműködését a csúcstechnológiák területén.

Így hasznosítják nagy nemzetközi gyógyszervállalatok a grázi Research Center Pharmaceutical engineering (RCPE) ismereteit gyógyszerészeti folyamat- és termékfejlesztés során.

A daganatterápiával foglalkozó neves kompetenciaközpontban, az Oncotyrol Innsbruck-ban a genomikából, proteomikából és metabolomikából szerzett ismereteket vezetik át a klinikai daganatgyógyítás területére.

Az Austrian Center for Medical Innovation and Technology (Acmit) , egy, Wiener Neustadt városában orvosi robotok fejlesztésével foglalkozó kompetenciaközpont, mely új perspektívákat nyit a "gomblyuk-sebészetben" (minimal invazív sebészet).

A Bioenergy 2020+ több kutatási hellyel rendelkezik Ausztriában és sikeres innovációkat kínál a biomasszából nyert környezetbarát energia terén.

Az Ausztriában folyó kutatás és fejlesztés területéről további érdekes számokat és információkat találhat az ABA honlapján .

Letölthető dokumentumok a témához

Utolsó frissítés:
2018.04.24
Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA