Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Cégalapítás

Emberek tervrajzzal © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

Ausztriában külföldi állampolgárok alapíthatnak céget, átvállalhatnak ügyvezetői funkciókat és vállalatokat is vásárolhatnak. Az alábbiakban megtalálja mindazon alapvető információkat, amelyek Önnek mint befektetőnek fontosak lehetnek, valamint elérheti a "Cégalapítás Ausztriában" című részletes ismertetőnket.

Társasági jog

Az osztrák társasági jog a legkülönbözőbb társasági formákat kínálja, melyek megfelelnek az egyes vállalkozások adó- és felelősségjogi követelményeinek. Alapvetően tőketársaságot és személyi társaságot különböztetünk meg:

Tőketársaságok

  • Korlátolt felelősségű társaság
  • Részvénytársaság
  • Európai részvénytársaság

Személyi társaságok
  • Közkereseti társaság
  • Betéti társaság
  • Csendes társaság
  • Polgári jogi társaság

Gyakorlatban a legelterjedtebb társasági forma a korlátolt felelősségű társaság. 

Részletes információkat a társasági jogról valamint a társaság alapításával közvetlenül összefüggő előírásokról aCégalapítás Ausztriában (angolul) [pdf, 721.3kb] c. kiadványunk tartalmaz. Kiegészítésként alapvető információkat talál, melyek az ügyvéddel vagy adótanácsadóval folytatott beszélgetés előkészítéséhez szükségesek, a cégalapításhoz szükséges ellenőrző listát, valamint címlistát, melyek a cégalapítás vonatkozásában segítségükre lehetnek.

Tanácsadás befektetőknek

Ha Ön, mint külföldi vállalkozó, Ausztriában szándékozik céget alapítani, széleskörű tanácsadói- és támogatási eszköztár áll a rendelkezésére.

Kötetlen indító beszélgetéshez kérjük vegye fel a kapcsolatot az ABA-Invest-tel Ausztriában és beszéljen meg egy átfogó, diszkrét és mindenekelőtt díjmentes tanácsadást:

ABA - Invest in Austria
Opernring 3
1010 Wien
Austria
 
+43 1 58858 0
 
+43 1 5868659
office@aba.gv.at
 
https://investinaustria.at/en/

Letölthető dokumentumok a témához

Linkek a témához

 
ABA - Invest in Austria
Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA