Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Technologie uit Oostenrijk zorgt voor meetprecisie

2015.02.24

Een innovatieve technologie van het Oostenrijks bedrijf INRAS levert ook in onherbergzame omgevingen precieze meetresultaten en positiegegevens op.

De innovatieve technologie van de start-up INRAS (deze naam staat voor “Industrial Radar Systems”) maakt de precieze positionering van mensen en machines mogelijk. De radar-meetapparaten werken ook daar, waar lasertechniek haar grenzen bereikt: in vieze omgevingen, bij sterke vibraties of bij slecht weer.

Het meetplatform heeft een open vormgeving. Hierdoor is het eenvoudig voor vele opdrachten te adapteren die in de industrie of logistiek kunnen optreden, zoals de positionering van bouwmachines of magazijnrobots of zelfs de lokalisatie van mijnbouwers. In de kleine apparaten bevinden zich geen spiegels die stoffig kunnen worden, tevens zijn er geen bewegende onderdelen die kapot kunnen gaan.

De basis voor INRAS ontstond op de Johannes-Kepler universiteit in Linz. In 2013 werd het bedrijf opgericht, de eerste producten zijn al op de markt gebracht.

Hoewel radartechnologie lange tijd alleen voor conventioneel gebruik in de luchtvaart en in het leger werd gemaakt, zijn de systemen nu veel compacter en voor een groot aantal nieuwe toepassingen beschikbaar. Als volgende stap wil INRAS nu haar aanbod aan meettechniek uitbreiden. Er wordt aan een systeem gewerkt dat twee radareenheden combineert, om precieze positionering op een afstand van enkele duizenden meters mogelijk te maken.  

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA