Advantage Austria Prikaži navigacijo

Znanost o življenju in medicinska tehnika iz Avstrije

2015.01.12

Na nekaterih področjih znanosti o življenju in medicinske tehnike je Avstrija ena izmed pionirjev.

Avstrija ima po zaslugi svojih raziskovalnih in razvojnih mrež odličen mednarodni sloves na področju znanosti o življenju ter medicinske tehnike. Sodelovanje in interakcija globalnih akterjev z avstrijskimi raziskovalnimi ustanovami po eni strani ter mladih, dinamičnih novoustanovljenih podjetij (start-ups) s priznanimi univerzami po drugi strani, ustvarja odlične pogoje za uspeh avstrijske znanosti o življenju.

Pomen znanosti o življenju ni omejen le na področje medicine. Zaradi velikega števila dobaviteljev in storitvenih podjetij ima ta panoga velik pomen tudi za druge industrijske veje, na primer za področje gradnje strojev in naprav. Panoga, ki šteje več kot 700 podjetij, ki so dejavna na področjih biotehnologije, farmacije in medicinske tehnike, ter v zadnjih letih nenehno narašča, je postala nepogrešljiva, nadvse inovativna gonilna sila gospodarstva v Avstriji.

Več informacij o avstrijskih podjetjih, ki so dejavna na področjih znanosti o življenju in medicinske tehnike, o novih trendih ter možnostih sodelovanja najdete v novi izdaji gospodarske revije FRESH VIEW, ki je na voljo v nemškem in angleškem jeziku:FRESH VIEW Znanost o življenju in medicinska tehnika, št. 155/2014 [pdf, 5,400.7kb]

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA