Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Tyrolia: wereldmarktleider voor skibindingen

2015.01.20

De Oostenrijkse specialist scoort internationaal met zijn technisch hoogwaardige skibindingen. Vooral het toerskisegment groeit constant en ontwikkelt zich als lucratieve niche.

HTM Sport GmbH is met het merk TYROLIA al decennialang marktleider in de sector van de alpineskibindingen. De technisch hoogwaardige bindingen van TYROLIA zijn zeer geliefd, zowel voor het wedstrijdskiën als voor het vrijetijdsskiën. De gewone skiër koopt ski en binding alleen nog als set, zodat vandaag elke grote skiproducent zijn eigen merkbinding heeft. Dat biedt mogelijkheden voor TYROLIA. De Oostenrijkse specialist produceert alle bindingen voor zijn zusterfirma Head. Maar ook Fischer en Elan halen hun skibindingen bij TYROLIA.

De internationale skibindingenmarkt bedraagt momenteel 3,5 miljoen paar per jaar. Daarvan produceert TYROLIA als wereldmarktleider 1,1 miljoen paar. De markt groeit niet echt, maar verandert wel. Zo gaan in Oostenrijk en Frankrijk al 70% van alle bindingen naar de verhuur van ski's. Bovendien is er in de skiverhuur een trend naar materiaal en dus ook bindingen van betere kwaliteit. Een sterk groeiende niche is het toerskisegment. Hier valt nog marktaandeel te veroveren. De wereldmarkt van toerski's wordt op ongeveer 250.000 paar geschat.

TYROLIA staat voor knowhow en competentie uit 80 jaar productie van skibindingen. Eén op de drie skibindingen die wereldwijd gedesignd, ontwikkeld, geproduceerd en verkocht worden, komt van TYROLIA. Het exportaandeel ligt bij 90%.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA