Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Porselein van Augarten: elk stuk een kunstwerk

2015.02.03

De Wiener Porzellanmanufaktur Augarten geldt als een van de weinige porseleinfabrieken wereldwijd die op wens van de klant individuele producten maakt.

Echt en authentiek handwerk is een kwaliteitskenmerk geworden voor veel mensen die zich interesseren voor kunst, design en woninginrichting op het hoogste niveau. Weens porselein is befaamd om de zachte en elegante vorm, de zuiverheid van de lijnen en de minutieuze uitwerking.

Opgericht in 1718 is de Wiener Porzellanmanufaktur Augarten een van de oudste porseleinfabrieken in Europa. Sinds het begin wordt elk stuk met de hand gemaakt en beschilderd. Met veel liefde, ambachtelijke vaardigheid en traditionele kennis verstaat men bij Augarten de kunst unieke porseleinen stukken te creëren. Hoogste kwaliteit en perfectie bij de productie staan voorop.

Dankzij zijn lange traditie kan Augarten teruggrijpen op een enorme schat aan vormen en motieven. Behalve motieven uit de tijd van de Weense Jugendstil en de art deco komt ook hedendaags design aan bod. Het assortiment omvat ongeveer 25.000 producten. Nog altijd worden patronen uit 1744 aangeboden.

Overal ter wereld is het fijne Weense porselein zeer geliefd. Vooral de Japanse markt is belangrijk. Hoogwaardig porselein wordt daar erg op prijs gesteld. Zelfs het Japanse keizershuis bezit porselein van Augarten, o.a. met het MARIA THERESIA-motief. In China en Rusland groeit de populariteit van porselein, en ook de Arabische regio wordt steeds belangrijker.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA