Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Teufelberger zet expansiekoers voort

2015.02.10

De Oostenrijkse touwenfabrikant heeft de Thaise onderneming TexTech Cord gekocht en bouwt een bijkomende productievestiging in het Duitse Stralsund.

Met de bouw van een bijkomende productievestiging in Stralsund (Duitsland) en de overname in Azië zet de wereldspeler zijn groeistrategie op het gebied van stalen kabels en vezeltouwen voort.

De nieuwe productievestiging van TEUFELBERGER in het Duitse Stralsund ligt vlak bij de Oostzee. Op 14.000 m² zullen er vanaf einde 2016 stalen kabels met een gewicht van honderden ton worden geproduceerd. De investering bedraagt 38 miljoen euro. Het is het grootste uitbreidingsproject in de geschiedenis van de onderneming.

Ook de nog ontbrekende rechtstreekse toegang tot de groeimarkt Azië wordt nu gerealiseerd door de overname van de Thaise producent van vezeltouw. TexTech produceert hoogwaardige touwen voor de scheepvaart uit polypropyleen, nylon en polyester. TexTech was niet alleen interessant om de moderne productiemethoden, maar ook om zijn distributienetwerk dat heel Azië en Australië bestrijkt. Het door de overname van TexTech verruimde aanbod zal bovendien de positie van TEUFELBERGER als zeiltouwspecialist op de al gevestigde markten VS, Europa en Nieuw-Zeeland versterken.

Het assortiment van TEUFELBERGER omvat stalen kabels, onder andere voor kabelbanen en kranen, synthetische vezeltouwen, bijvoorbeeld voor de zeilsport en voor arbeidsveiligheid en verpakkingsbanden in kunststof. Naast het hoofdkantoor in Wels zijn er nog productievestigingen in Oostenrijk, Tsjechië en de VS en een dicht netwerk van verkooppartners wereldwijd. Vorig jaar werd met 950 werknemers een omzet van 182 miljoen euro bereikt. Het exportaandeel ligt bij 90%.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA