Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Elektronische concertvleugel uit Oostenrijk voor Lady Gaga

2015.02.19

Na 300 jaar pianobouwkunst is het zover: Met de nieuwe Alpha-piano is een nieuwe mijlpaal bereikt in de geschiedenis van de Oostenrijkse piano.

Een kleine Oostenrijkse onderneming werkt aan een ontwikkeling die een blikvanger moet worden op concerten: de piano van de 21e eeuw. ALPHA Pianos ontwikkelt en verkoopt elektronische muziekinstrumenten van uitstekende kwaliteit, met unieke technische eigenschappen en een buitengewoon design.

Het uiterlijk van de Alpha-Piano is duidelijk herkenbaar. De samenwerking met Porsche Design was cruciaal: De Alpha Piano is vernieuwend, niet alleen qua klank – het is de klank van een Bösendorfer -, maar ook qua techniek en design. Het digitale instrument “Made in Austria” is zowel qua klank als qua speelgevoel niet van een echte piano te onderscheiden. Daarvan hebben professionele muzikanten zoals Chick Corea of Nigel Kennedy zich kunnen overtuigen op prototypes. De Alpha-piano wordt officieel te koop aangeboden sinds april 2014.

Een andere innovatie is de MPiano – een aanslaggevoelig keyboard met instelbare toetsen -, die in april 2015 voorgesteld wordt. De “M” staat voor mechatronisch en komt tegemoet aan de wens van veel muzikanten die een instrument voor verschillende toepassingen willen. Popdiva Lady Gaga heeft al een MPiano besteld.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA