Advantage Austria Показване навигация

Златна награда iF Design за ADVANTAGE AUSTRIA и архитектурното бюро Васку & Клуг

2015.03.02

Международно призната награда за презентационната концепция на австрийската дизайнерска изложба CONFESSION OF DESIGN в Милано.

На 27 февруари на ADVANTAGE AUSTRIA бе присъдена международно признатата награда iF Design Award в категорията злато. Наградена беше презентационната концепция на на австрийската дизайнерска изложба CONFESSION OF DESIGN в рамките на световно известния мебелен панаир, Salone Internazionale 2014 в Милано. Инициирано и организирано от ADVANTAGE AUSTRIA Креативна икономика оформлението на изложбата бе дело на Виенските архитекти Михаел Васку и Андреас Клуг .

Наградата iF Design поради високото ниво на представените концепции се нарежда сред най-важните дизайнерски награди в световен план. Сред 5.000 концепции от 50 страни журито награди най-добрите от тях. Тази награда отрежда международно признание на Австрия сред водещите страни в областта на дизайна. Австрийската дизайнерска изложба се утвърди като сигурна константа по време на Миланската дизайнерска седмица. Над 312.000 посетители от цял свят са били на Salone del Mobile.

И тази година ADVANTAGE AUSTRIA отново ще бъде представена от 14 -19 април в Милано: под мотото AUSTRIAN DESIGN PIONEERS ще бъде представена изложбената концепция на архитектите Васку & Клуг, която е посветена на пионерския дух в австрийския дизайн. Общо 70 компании от Австрия ще представят съвременен поглед върху нововъведенията и теченията в креативната област, в частност в дизайна, която ще бъде основата на бъдещи пионерски постижения.

Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA