Advantage Austria Prikaži navigacijo

ADVANTAGE AUSTRIA in dunajski arhitekturni biro Vasku & Klug prejela iF Design Gold Award

2015.03.04

Mednarodno priznana nagrada za predstavitveni koncept avstrijske oblikovalske razstave CONFESSION OF DESIGN v Milanu.

27. februarja 2015 je ADVANTAGE AUSTRIA prejela mednarodno priznano nagrado iF Design Award v kategoriji „Gold“. Nagrajen je bil predstavitveni koncept razstave avstrijskega oblikovanja CONFESSION OF DESIGN , ki je potekala lansko leto v sklopu najpomembnejšega pohištvenega sejma Salone Internationale v Milanu. Razstavo je organiziral oddelek za kreativno industrijo pri Avstrijski gospodarski zbornici (ADVANTAGE AUSTRIA Kreativwirtschaft), zasnoval pa jo je dunajski arhitekturni dvojec Michael Vasku in Andreas Klug

iF Design Award sodi med najprestižnejše nagrade na področju oblikovanja. Letos se je za nagrade potegovalo več kot 5.000 kandidatov iz 50 držav. Odlikovanje dokazuje, da je avstrijsko oblikovanje na visokem nivoju, da konstantno pridobiva na pomenu in je tudi na mednarodni ravni zelo cenjeno. Avstrijski oblikovalci so postali stalnica milanskega tedna oblikovanja. Salone del Mobile vsako leto obišče več kot 312.000 ljubiteljev oblikovanja in kreativnega dela iz vsega sveta.

ADVANTAGE AUSTRIA bo tudi letos med 14. in 19. aprilom prisotna v Milanu. Razstava avstrijskega oblikovanja bo tokrat potekala pod sloganom AUSTRIAN DESIGN PIONEERS, koncept razstave pa je ponovno zasnoval arhitekturni studio Vasku & Klug. 70 avstrijskih podjetij, ki so dejavna na področju oblikovanja, bo predstavilo novosti in trende, ki predstavljajo temelje pionirskih dosežkov prihodnosti.

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA