Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Wenen ook in 2015 stad met hoogste leefbaarheid

2015.03.05

Het nieuwe Mercer-onderzoek naar de levenskwaliteit bevestigt de toppositie van Wenen in de internationale stedenvergelijking.

De Oostenrijkse hoofdstad staat nu al voor de zesde keer op rij helemaal bovenaan in de lijst van steden met de hoogste leefbaarheid. Dat bevestigt het recente onderzoek van het internationale adviesbureau Mercer dat de levenskwaliteit van 230 steden met elkaar vergelijkt. Zürich en Auckland staan op plaatsen 2 en 3, gevolgd door München, Vancouver, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Kopenhagen en Sydney.

In Azië is Singapore (op plaats 26) de stad met de hoogste leefbaarheid, in het Midden-Oosten en Afrika voert Dubai (op plaats 74) het klassement aan en in Zuid-Amerika is het de hoofdstad van Uruguay (Montevideo op plaats 78). Helemaal onderaan bengelt eens te meer Bagdad.

Voor het onderzoek worden jaarlijks naat het buitenland uitgezonden werknemers van internationale instellingen en concerns in de hele wereld ondervraagd. Mercer baseert zich op in totaal 39 criteria. Behalve politieke, sociale, economische en milieu-aspecten worden persoonlijke veiligheid, gezondheid, onderwijs en verkeer onder de loep genomen.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA