Advantage Austria Показване навигация

Дизайн от Австрия на мебелния панаир в Милано

2015.03.11

АВСТРИЙСКИ ПИОНЕРИ В ДИЗАЙНА (AUSTRIAN DESIGN PIONEERS) – Под това мото около 70 австрийски дизайнера на мебели и обзавеждане ще се представят в рамките на ‚Salone Internazionale del Mobile‘ от 14-ти до 19-ти април 2015г. в Милано.

Мебелният панаир Salone Internazionale del Mobile с около 400.000 посетители се счита за най-важния международен мебелен панаир. Австрия от 2010г. насам участва в Милано със собствено дизайнерско изложение, което през годините са посещавали до 20.000 заинтересовани.

С около 70 изложители австрийското участие тази година на Salone del Mobile ще бъде най-голямото и най-заредено с очаквания досега. В центъра на известния дизайнерски квартал Брера в реномираната La Pelota щест дена подред ще бъдат представени постиженията на австрийския дизайн под мотото: AUSTRIAN DESIGN PIONEERS
Оформлението на изложението ще бъде поверено на виенското архитектурно студио Васку & Клуг . От тях беше изработена и миналогодишната концепция на австрийското дизайнерско изложение „Confession of Design“, което наскоро беше отличено с реномираната награда iF Design Gold Award.

Изложението AUSTRIAN DESIGN PIONEERS има за цел да представи съвременен поглед върху нововъведенията и теченията в австрийската креативна сцена в областта на дизайна – като основа на австрийските пионерски постижения в утрешния ден.

Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA