Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Chocolatier Zotter: Na China verder naar de VS

2015.03.17

De Oostenrijkse chocolatier is wereldwijd succesvol met export onderweg. Na de opening van een chocolade-theater in Shanghai, in april 2014, richt Zotter nu een vestiging op in de VS.

Sinds 1992 onderzoekt de chocolatier Josef Zotter de wereld van chocola. Bij Zotter is er geen massaproductie, maar wel een massa aan nieuwe, verrassende creaties. 365 verschillende chocoladesoorten worden in de chocoladefabriek van Zotter in Riegersburg geproduceerd – één voor elke dag van het jaar. Passend bij de bedrijfsfilosofie wordt uitsluitend bio en Fair Trade-kwaliteit geproduceerd.

Zotter is al enige tijd op de Chinese markt actief. Gebaseerd op de grote interesse naar Zotter-chocolade in “het rijk van het midden” versneld de chocolatier zijn internationale expansie. Zotter richt nu een dochterbedrijf in de VS op. Al in de lente zal een nieuwe webshop van start gaan. Na een jaar wil Zotter ook een interactieve webshop opzetten, waar klanten geïndividualiseerde chocola kunnen kopen. Op dit moment heeft Zotter in de VS twee verkooppartners. Op lange termijn wil Zotter met zijn eigen webshop “Zotter Chocolates US” de VS markt echter helemaal afdekken. Uiteindelijk zijn ‘bio’ en ‘veganistisch’ ook in de VS aan het boomen.

Een chocolade-theater met proeftochten, net als in Oostenrijk of Shanghai, is op dit moment niet gepland. Alle chocolade voor de Chinese en Amerikaanse markt worden in Stiermarken geproduceerd.

Het bedrijf heeft met haar rond 200 medewerkers onlangs haar omzet om 6% kunnen verhogen, naar 20 Miljoen Euro.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA