Advantage Austria Показване навигация

Песенният конкурс Евровизия като Зелено събитие

2015.03.19

Песенният конкурс Евровизия за първи път в своята 60-годишна история ще бъде организиран като Зелено събитие.

През май 2015 г. във Виена ще се проведе  Песенният конкурс Евровизия (ESC) . За първи път песенният конкурс ще се организира по признати екостандарти и ще протече като Зелено събитие.

Целта е вредните емисии CO2 по време на конкурса 2015 г. да бъдат сведени до минимум чрез внимателно използване на ресурсите. Електроснабдяването ще се осъществява изцяло екологично от обществената мрежа и входните билети за конкурса ще осигуряват безплатно пътуване с градския транспорт във Виена. При кетеринга ще бъдат предлагани най-вече регионални и биопродукти от Австрия. Друг важен критерий е избягването на отпадъци. Така например напитките ще бъдат предлагани в чаши за многократна употреба, а обикновената вода ще бъде безплатна. Освен това ESC съгласно мотото „Създаване на мостове“ ще бъде реализиран на всички нива без бариери.

С организирането на песенния конкурс Евровизия като Зелено събитие се поставя ясен знак. Подробното документиране на събитието под формата на доклад за устойчивост ще създаде стандарти за бъдещите конкурси Евровизия и за други събития от подобен мащаб.

Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA