Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Eurovíziós Dalfesztivál mint Green Event

2015.03.19

Az Eurovíziós Dalfesztivált hatvanéves történetében először ún. Green Eventként rendezik meg.

Az Euróvíziós Dalfesztivál (ESC) 2015 májusában Bécsben kerül megrendezésre. A dalfesztivált most először a nemzetközi környezetvédelmi normáknak maradéktalanul megfelelő Green Eventként bonyolítják le.
 
A cél az erőforrások kíméletes használatával az idei rendezvény ökológiai lábnyomának és széndioxid-kibocsátásának a lehető legalacsonyabb szinten való tartása.  Az áramellátást környezetkímélő módon teljes mértékben a nyilvános hálózatból biztosítják, és a dalfesztiválra szóló jegyek egyben Bécs teljes területén érvényes tömegközlekedési jegyként is funkcionálnak. A cateringben az osztrák őstermelőktől származó regionális és bio ételek állnak majd a középpontban. További fontos követelmény a hulladékcsökkentés, így az italokat többször használatos poharakban kínálják majd, valamint a rendezvényen ingyenesen lehet csapvizet fogyasztani.
Ezen kívül a dalfesztivál a „Building Bridges” mottónak megfelelően teljes mértékben akadálymentesített.

Az Eurovíziós Dalfesztivál Green Eventként történő megrendezésével a szervezők egyértelmű jelzést akarnak küldeni. A rendezvényről egy fenntarthatósági jelentés készül, amely sztenderdeket állít majd a jövőbeli dalfesztiváloknak és egyéb nagyszabású rendezvényeknek.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA