Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Eurovisiesongfestival als Green Event

2015.03.19

Het Eurovisiesongfestival wordt voor het eerst in zijn 60-jarige geschiedenis als groen evenement georganiseerd.

In mei 2015 vindt in Wenen het Eurovisiesongfestival Eurovision Song Contest (ESC) plaats. Voor de eerste keer zal het songfestival als "Green event" georganiseerd worden volgens erkende milieunormen.

Het doel is de CO2- voetafdruk van het Eurovisiesongfestival door een zorgvuldige omgang met natuurlijke hulpbronnen zo klein mogelijk te houden. Het evenement wordt volledig gevoed door milieuvriendelijke netstroom en met de toegangskaartjes voor het festival kan men gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Wenen. Voor de catering wordt gefocust op regionale en biologische levensmiddelen. Een ander belangrijk criterium is afvalpreventie. Dranken worden uitsluitend uitgeschonken in herbruikbare bekers en leidingwater wordt gratis ter beschikking gesteld.
Bovendien zal het Eurovisiesongfestival onder het motto "Building Bridges" op alle niveaus toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Met de profilering van het Eurovisiesongfestival als "Green event" wordt een duidelijk signaal gegeven. Na het festival zal een duurzaamheidsverslag opgemaakt worden met normen voor volgende ECS's en andere grote evenementen.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA