Advantage Austria Prikaži navigacijo

Letošnja Evrovizija s certifikatom "zeleni dogodek”

2015.03.24

Izbor za pesem Evrovizije, največje glasbenotelevizijsko tekmovanje na svetu, bo prvič v svoji 60-letni zgodovini nosilo certifikat „zeleni dogodek“.

Maja letos bo avstrijska prestolnica gostila Izbor za pesem Evrovizije (ESC) . Prvič v zgodovini bo ta glasbeni spektakel potekal kot „zeleni dogodek“, v skladu s priznanimi okoljskimi standardi.

Cilj akcije je, s skrbnim ravnanjem omejiti emisije CO2. Tako bodo električno energijo črpali zgolj iz javnega omrežja, vstopnice za dogodek bodo služile tudi kot vozovnice za javni promet po mestu, pri pogostitvah pa bodo stregli visoko kakovostna, lokalno pridelana in biološka živila iz Avstrije. Velik poudarek bo tudi na omejevanju količine odpadkov. Uporabljali se bodo zgolj kozarci, posode in pribor za večkratno uporabo, tekom celotnega glasbenega izbora pa bo brezplačno na voljo voda iz pipe.

V luči letošnjega slogana „Building Bridges“ (Gradimo mostove) bo prireditev dostopna za vse – posebne pozornosti bodo deležni gibalno ovirani, gluhi in slepi, urejena bo dostopnost za invalidske in otroške vozičke, poskrbljeno pa bo tudi za starejše obiskovalce in obiskovalce z majhnimi otroki.

Avstrija želi z dogodkom v svet poslati jasno sporočilo in postaviti nove standarde za prihodnje izbore ter druge glasbene spektakle.

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA