Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

40 jaar Vienna International Arbitral Centre

logo © VIAC

© VIAC

2015.03.24

Naar aanleiding van het 40-jarige jubileum van het bestaan van VIAC wordt een verzameling arbitrale uitspraken gepubliceerd. Deze geeft zowel inzicht in het werk van het instituut als in haar arbitrages.

Het Vienna International Arbitral Centre (VIAC) is één van de leidinggevende arbitrage-instituten in Europa, en dient als inlooppunt voor het bijleggen van internationale handelsgeschillen. Het instituut is in 1975 opgericht als onafhankelijke, permanente arbitrage-organisatie van de Oostenrijkse Federale Kamer van Koophandel. Het Vienna International Arbitral Centre verwerkt een gestaag groeiend aantal zaken uit Europa, Amerika en Azië.

Sinds de oprichting van het instituut, 40 jaar geleden, heeft het VIAC meer dan 1.600 arbitragezaken verwerkt. Na aanleiding van dit jubileum heeft VIAC nu een bundel met 60 arbitrage-uitspraken gepubliceerd, die met gebruik van de “Weense regels” door de rechtbanken zijn besloten. Met deze publicatie geeft VIAC een waardevol inzicht in verschillende proces- en materiaalrechtelijke vragen uit de afgelopen jaren. VIAC wil hiermee een kleine maar concrete bijdrage leveren aan vertrouwdheid met internationale arbitragezaken, en hoopt inzicht en vertrouwen op dit gebied te stimuleren.

Arbitrale gedingen worden door VIAC volgens een eigen arbitragecode (de “Weense regels”) geadministreerd, mits de partijen in het geschil hiermee akkoord gaan. De arbitragezaken zijn individueel aan de vereisten van alle partijen aangepast, volgens de hoogste criteria voor kwaliteit.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA