Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Rekorderedmény az ausztriai cégalapításoknál

2015.04.10

A tavalyi évben 276 nemzetközi vállalkozás alapított új telephelyet Ausztriában, többségük a fővárosban, Bécsben.

A cégalapítási ügynökség, az ABA-Invest in Austria segítségével 2014-ben összesen 276 nemzetközi vállalat telepedett le Ausztriában. Ez a szám a 2013-as évhez képest 21%-os növekedést jelent és egyúttal a legjobb eredmény az ügynökség 33 éves történetében. A befektetési összeg 7%-kal, 371 millió euróra nőtt, mialatt a létrehozott munkahelyek száma 2.645-re (+79%) emelkedett.

A legtöbb befektető Németországból érkezett, akik 88 telephelyet hoztak létre (+4%). Olaszország is minden idők legjobb eredményével büszkélkedhet: 2014-ben összesen 43 olasz vállalkozás telepedett le Ausztriában (+23%). Növekvő érdeklődés figyelhető meg a közép-kelet- és délkelet-európai országokból is: 74 vállalattal ez a csoport az ABA által közvetített letelepedések 27%-át tette ki.

Az ausztriai székhelynél a cégek leginkább az ország összekötő szerepét Közép-, Délkelet- és Kelet-Európa felé, a képzett szakembereket, valamint a nagyfokú stabilitást és jogbiztonságot értékelték. Ehhez jön még az energiaellátás biztonsága és nemzetközi összehasonlításban is magas életszínvonal.

A 2015-ös év kilátásai is biztatóak: az ABA jelenleg 737 olyan vállalkozással van kapcsolatban, amelyek konkrét érdeklődést mutatnak egy telephely létrehozására. Ez 6%-kal meghaladja az előző évi értéket.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA