Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Record aan bedrijfsvestigingen in Oostenrijk

2015.04.10

276 internationale ondernemingen hebben vorig jaar een vestiging in Oostenrijk geopend, het merendeel hiervan in de hoofdstad Wenen

Het agentschap voor bedrijfsvestiging ABA-Invest in Austria heeft in 2014 in totaal 276 internationale ondernemingen in Oostenrijk kunnen vestigen. Dit is een plus van 21% in vergelijking met 2013, en het beste resultaat tot nu toe in 33-jarig bestaan van het agentschap. De investeringssom is met 7% gegroeid naar 371 miljoen €, de hoeveelheid nieuwe werkgelegenheid steeg zelfs naar 2.645 banen (+79%).

Het belangrijkste investeringsland was Duitsland met 88 nieuwe vestigingen (+4%). Zeer positief was ook het vestigingsaantal uit Italië: in totaal hebben 43 Italiaanse bedrijven in 2014 een vestiging in Oostenrijk geopend (+23%). Er is tevens een groeiende interesse uit de regio’s CEE (Central and Eastern Europe) en SEE (South-East Europe). Met 74 ondernemingen uit deze regio’s zijn deze verantwoordelijk voor 27% van alle nieuwe door ABA ondersteunde vestigingsopeningen.

Aan de vestigingslocatie Oostenrijk wordt vooral de draaischijf-functie richting Centraal-, Zuidoost- en Oost-Europa gewaardeerd, alsmede het gekwalificeerde personeel en de hoge stabiliteit en rechtszekerheid van het land.

De prognoses voor 2015 zijn ook veelbelovend: ABA ondersteunt op dit moment 737 internationale bedrijven met concrete vestigingsintenties in Oostenrijk, 6% meer dan in het afgelopen jaar.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA