Advantage Austria Показване навигация

EКСПО Милано: Австрийският павилион – въздушна електроцентрала

2015.04.21

Вдишай дълбоко и сенаслаждавай на атмосферата на свежа гора! Към това Ви подтиква австрийскиятпринос „breathe.austria“ – идействително посетителите на австрийския павилион ще открият цяла гораизпълнена със свеж въздух за зареждане на сетивата.

От 1 май до 31 октомври2015 г. в Милано ще се състои световното изложение на тема „Изхранванена планетата. Енергия за живот“. Повече от 140 страни и организации щепредставят на Експо Милано 2015 своятавизия за бъдещето на планетата.

Към най-оригиналните проекти вМилано принадлежи безспорно австрийският принос breathe.austria – една активна по отношение наклимата концепция, която демонстрира както красотата, така и ползата отприродата. Тази концепция е реализирана под формата на гора с около 60 дървета,високи до 12 м, които заедно с многообразие от растения, храсти, мъх и лишеисъздават приятен хладен микроклимат и високо качество на въздуха.

Акцентът пада върхуекологичния принос на горския участък от 560 м², който работи като въздушна електроцентрала: За един час произвеждатолкова кислород, колкото е необходим на 1.800 посетители. А за производството на ток се използва соларна клетка с оцветител: По принципа на фотосинтезата така от светлина се произвежда енергия.Австрийският павилион показва по забележителен начин, как чрез взаимодействиетона естествени с технологични процеси могат да бъдат намерени новаторски,жизнеспособни решения за глобалните проблеми.

Уникалният дизайн се отразява и вкулинарните предложения на австрийските топ готвачи. Приготвят се вкусотии отнай-доброто, което може да предложи гората.
Освен това австрийският павилион е ипритегателен център за компании от цял свят.

Виртуална обиколка наавстрийския павилион

Линкове към темата

 
breathe.austria
 
EКСПО Милано 2015
Печатане
©©ADVANTAGE AUSTRIA