Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Expo Milaan: Oostenrijks paviljoen als luchtkrachtcentrale

2015.04.21

Diep ademhalen en de sfeer van een koel woud beleven! Daartoe nodigt de Oostenrijkse bijdrage "breathe.austria" uit - en bezoekers ontdekken in het Oostenrijkse paviljoen daadwerkelijk een volledig bos met zijn frisse lucht.

Van 1 mei tot 31  oktober 2015 vindt de wereldtentoonstelling plaats met als thema „Feeding the Planet. Energy for Life. Meer dan 140 landen en organisaties stellen op Expo Milano 2015 hun visie op de toekomst van onze planeet voor.

Een van de origineelste projecten in Milaan is ongetwijfeld de Oostenrijkse bijdrage breathe.austria , een klimaatactief concept dat niet alleen de schoonheid maar ook het nut van de natuur wil demonstreren. Het concept wordt gerealiseerd als een bos met ongeveer 60 bomen die tot 12 meter hoog zijn en samen met een groot aantal bloemen, struiken, mossen en korstmossen voor een aangenaam koel microklimaat en een goede luchtkwaliteit zorgen.

De focus ligt op de ecologische prestatie van het bos van 560 m² dat als een luchtkrachtcentrale werkt. Het produceert voldoende zuurstof voor de circa 1.800 bezoekers per uur. En de stroom wordt gegenereerd door een kleurstofzonnecel. Volgens het principe van de fotosynthese wordt daarbij uit licht energie geproduceerd. Het Oostenrijkse paviljoen toont op een indrukwekkende wijze aan hoe het samengaan van natuurlijke en technologische processen leidt tot toekomstgerichte oplossingen voor mondiale problemen.

Het ongewone design wordt ook weerspiegeld in het culinaire aanbod van Oostenrijkse topkoks. Zij zullen delicatessen bereiden met het beste dat het bos te bieden heeft.

Het Oostenrijkse paviljoen zal ook dienst doen als ontmoetingsplek voor ondernemingen uit de hele wereld.

Virtuele rondgang door het Oostenrijkse paviljoen:

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA